Autor Wątek: HMDS, przyszłość czy niepotrzebna bajera?  (Przeczytany 7896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dzarafata

• Gość
Odp: HMDS, przyszłość czy niepotrzebna bajera?
« Odpowiedź #15 dnia: Października 13, 2009, 01:00:45 »
AIM 9 Mamy, miałem kiedyś taką fajową stronkę gdzie poczytać można było o większości transakcji militarnych. I były na liście takowe. A co do ilości Cud-czapek w polsce to zielonego pojęcia nie mam.
[gmod] Już raz Cię poprawiałem. Zwracaj większą uwagę na to co piszesz i w jaki sposób piszesz. Syringe.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Października 13, 2009, 09:26:59 wysłana przez Syringe »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Października 13, 2009, 01:05:16 »
Z tego co wiem mamy ok. 20 kompletów JHMCS.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Października 15, 2009, 14:43:52 »
Orientujecie się Zuchy w jakim stopniu nasz JHMCS jest zbliżony do tego montowanego w F-35 ? Moje skromne zasoby wiedzy ograniczają się do świadomości, iż nasz JHMCS pozwala na oznaczenie celu powietrznego dla AIM-9 (które powinniśmy już chyba mieć). Czy wyświetlane są jakieś dodatkowe informacje ?

Myślę że jest to wiarygodny rysunek:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 25, 2010, 15:02:01 »
Pilot-oblatywacz Nat Makepeace z BAE Systems z nowym kaskiem HMSS dla Eurofightera podczas pokazów Farnborough 2010:

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 26, 2010, 20:53:41 »
I jeszcze film (dla chętnych, zbyt dużo nowych informacji do tematu nie wnosi ;)):
http://www.youtube.com/watch?v=YYeYwifq8Pc

Offline CRC

• *
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 29, 2010, 15:09:36 »
Jaką role ,w tej zabawce pełni SPS /Seat Position Sensor / ? :005:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 29, 2010, 16:06:43 »
 :karpik W tajfunie mają TrackIRa  :020:
11:05 PM

Offline CRC

• *
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 31, 2010, 21:29:21 »
Pytałem do czego słuzy SPS ? Pochylenie pilota ,odległość siedzeniowo-ciemieniową ?  :021: Rozumie że rigging ,,głowy,, pilota i wszystkie sygnały połozenia ,odchyleń itp.itd załatwia MTU /Magnetic Transfer Unit/

Offline CRC

• *
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 24, 2010, 11:27:56 »
Czesiu,narzekasz że wakacje ,ze sie nie dzieje ,a mógł byś opisać co ten MTU transferuje   :karpik zaraz by się wszystkie tematy ruszyły :001:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 24, 2010, 15:40:32 »
:karpik W tajfunie mają TrackIRa  :020:

W życiu bym nie dął sobie takiej purchawy na głowę założyć ale ta panią na kolanko czemu nie :118:. Hełm okropny.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 24, 2010, 18:07:57 »
Czesiu,narzekasz że wakacje ,ze sie nie dzieje ,a mógł byś opisać co ten MTU transferuje   :karpik zaraz by się wszystkie tematy ruszyły :001:
Generalnie temat mnie w tej chwili nie nakręca tak jak rakietki, a w końcu tam "szukam dymu"  :icon_twisted: MTU utrzymuje pilota w pulsującym polu magnetycznym zmiejszając jego chęć do latania, a zatem czyniąc oszczędności w resursie sprzętu i pracy personelu  :003:
CRC jeżeli jesteś z kontrwywiadu, a to prowokacja to masz przechlapane   :ponury
"The MTU is mounted on a bracket attached to the left side of the canopy frame and provides a pulsating energy field within the cockpit for each of three orthogonal axes"

Offline CRC

• *
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 24, 2010, 18:21:07 »

CRC jeżeli jesteś z kontrwywiadu, a to prowokacja to masz przechlapane   :ponury
"The MTU is mounted on a bracket attached to the left side of the canopy frame and provides a pulsating energy field within the cockpit for each of three orthogonal axes"

Czesiu, od kogo ? Mogę zdradzić ze znam Mirona :002: A Miron zna mnie . :021: