Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178205 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zefirro

• Gość
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 26, 2012, 10:07:49 »
Pamiętam i gdy do nich pisałem, to miałem to na uwadze. Spodziewałem się, że być może będzie potrzeba cierpliwości (i że może coś mi zlecą do zrobienia samodzielnie), ale nie sądziłem, że będzie to aż tak absurdalne.
Ja jestem mocno zdziwiony awaryjnością zestawu. Tylko na naszym The Forum™, z osób wypowiadających się, chyba w więcej niż połowie przypadków zdarzyły się jakieś niespodzianki.

« Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 26, 2012, 14:18:59 »
Miałem dosłownie na dniach zamawiać Warthog'a. Coś mnie tknęło by poszukać opini na temat zestawu i przewertowałem to forum . Przeczytałem całe 21 stron i powiem jedno - dziekuje postoje - awaryjność , serwis, za 1500-1700 złociszy to jakiaś kpina.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 28, 2012, 10:19:12 »
Mój nówka nie otwierana nie poszedł, więc go rozpakowałem i jadę z koksem :-). W sumie się nie przejmuję awaryjnością, obecny model ma nr 7585, czyli jakieś 3k dalej niż poprzedni, może coś poprawili  :004:. Niedaleko w zapasie stoi T.16000. Jak się pała wysypie, to nawet sobie głowy nie będę zawracał pisaniem do producenta, tylko od razu do redcoona, który poprzednio mi bez mrugnięcia wymienił na nowy d2d (mogłem odzyskać kasę, ale przy zwyżkującym kursie $$ nie opłacało się). W ogóle to mnie nieco dziwi, że sprzedawcy tak łatwo przerzucają odpowiedzialność na serwis, a klienci to łykają. Ja wolę oddawać sprzedawcy, tzn. załatwiać przez sprzedawcę, który afaik jest zobligowany prawnie umową sprzedaży, którą ze mną zawarł, na przyjecie reklamacji.
A propos strzałek co JoJka denerwowały, ta z pały zeszła od ręki, pewnie zmiękła od potu :-), ta u podstawy dalej jest, ale nie mi nie przeszkadza :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #303 dnia: Lutego 06, 2012, 18:43:39 »

A propos strzałek co JoJka denerwowały, ta z pały zeszła od ręki, pewnie zmiękła od potu :-), ta u podstawy dalej jest, ale nie mi nie przeszkadza :-).

Trafisz po pijaku po strzałce :D.
Mój nr 8745 i też na to liczę, że to była przypadłość wieku dziecięcego.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #304 dnia: Lutego 14, 2012, 23:20:58 »
http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3518108/

Ten pierwszy post, ale zastanowił mnie podpis gościa dot. Warthoga.  :118:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #305 dnia: Kwietnia 06, 2012, 18:19:43 »

Ponieważ mój X52  zaczyna "fiksować", mam pytanie do posiadaczy THW . Czy jest jakiś egzemplarz który nie sprawia kłopotu ?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #306 dnia: Kwietnia 06, 2012, 19:01:26 »
Ja swojego, po wymianie, używam dość intensywnie od ok. 3 miesięcy i nie mam problemów. Możliwe, że to co było wcześniej, to przypadłości wczesnych serii.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #307 dnia: Kwietnia 06, 2012, 20:06:27 »

Dzięki  za info:)

« Odpowiedź #308 dnia: Kwietnia 26, 2012, 16:08:31 »
Wczoraj odebrałem swojego Hoga, pierwsze loty bardzo trudne ze względu na przyzwyczajenia konfiguracyjne z Saiteka EVO.
Reszta rewelacja, precyzja i ogólny feeling. Mógłby być bardziej miękki, może pomyśle o zmianie sprężyny. Po numerze
seryjnym widze że to bliski brat Warthoga Yoya choć mój jest 4 min... ptfu numery młodszy  :003:
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #309 dnia: Maja 12, 2012, 10:57:28 »
Czy ktos użył do przesmarowania Warthoga smaru TF z firmy AG Chemia ? Jakie rezultaty ? Ewentualnie jaki smar polecacie, poza smarem molykote uzywanym przez ludzi z ED forum. 
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #310 dnia: Maja 12, 2012, 11:35:09 »
Daje radę, chociaż smarowanie trzeba co jakiś czas powtarzać. Dla pewności usuń stary smar przed aplikacją nowego.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #311 dnia: Maja 12, 2012, 12:03:58 »
Ok, w takim razie przetestuje - jedyne czego się obawiam to rozmontowanie Joy'a tak żeby nie uszkodzić tych przewodów które idą w środku kulki. Wystarczy samo przesmarowanie największej sfery czy trzeba rozłożyć kulkę i smarować wszystko co się da ?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: Maja 12, 2012, 14:39:52 »
Pamiętaj, że ten sprzęt ma to do siebie, że potrafi zdechnąć na amen. U mnie tak się zdarzyło po "rozszczelnieniu" plastikowej podstawy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #313 dnia: Maja 12, 2012, 14:42:56 »
Tam nie ma nic "szczelnego". Jak ma zdechnąć to zdechnie, czy go rozbierasz czy nie.

Co do smarowania, możesz przesmarować co się da bez zdejmowania ruchomej części z kulki, ale nie wiem jaki będzie rezultat. Ja tam zaglądałem chyba raptem dwa razy, natomiast co jakiś czas przesmarowuję metalowe bolce na których siedzą małe sprężynki oraz gumowy pierścień który od góry dociska grzybek. Swoją drogą ten pierścień kiedyś mi się odkleił, prawdopodobnie z powodu smaru lub mieszanki smarów.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #314 dnia: Maja 18, 2012, 22:13:54 »
A nie lepszy jest smar teflonowy?? Gdzies na forum czytalem, że serwis Saiteka taki poleca (teflonowy)
http://www.smaruj.pl/p/pl/43/kontaflon+85+-+smar+teflonowy+ptfe+200ml.html
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."