Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177889 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #690 dnia: Marca 09, 2017, 20:02:52 »
Nie mam tego problemu, nie odkręca się, ale ja używam to ustrojstwo dopiero kilkanaście dni.  Rozwiązaniem (chyba) było założenie dwóch podkładek miedzianych na dolny gwint, między moją tuleje a gwintem  Hotasa.  Bogate to Twoje stanowisko. Shaitan... pytanie co do tego co leży na podłodze, jak się spisują te pedały, bo moje T.Flight Rudder Pedals już padły (po dwóch miesiącach) a dokładnie T.RJ USB Adapter. Może wiesz jak ten adapter zdobyć ?
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #691 dnia: Marca 09, 2017, 20:09:16 »
CH Rudder Pedals Pro. Mam je już 10 lat. Ostatnio wyczyściłem poty i chodzą jak nówki.

Co do adaptera to http://www.ricmotech.com/Thrustmaster_Pedal_Adapter_for_PC_p/thr-trj12-usb.htm

Sent from my iPhone using Tapatalk

« Odpowiedź #692 dnia: Marca 09, 2017, 20:25:00 »
Chwalą się swoimi patentami, to pochwalę i ja ;). Od miesiąca testuję swoją improwizację w stylu postsowieckim, powstałą z kilku blach i kątowników odzyskanych z elektrozłomu w pracy, paru deseczek, jakiejś fikuśnie wygiętej kiblorurki z OBI i konektora do węża ogrodowego. Na nic lepszego infrastruktury warsztatowej nie mam. Ale 30-centymetrowa rurka okazała się pasować bez przycinania.

W moim przypadku problemem było to, że nie mam oddzielnego stanowiska do grania, więc zestaw musiał być łatwo i szybko montowalny/demontowalny. Widoczne na zdjęciu ustrojstwo, dzięki dwóm ceownikom przyczepionym do spodu krzesła IKEA, robiącym za prowadnice, można wsuwać przed graniem i wysuwać po. Nawet fabryczne wygięcie w rurce niechcący wyszło akurat na wysokości siedziska :D.

Blaszana półeczka pod przepustnicę niestety musiała być przyśrubowana do podłokietnika na stałe, ale jest mała i w codziennym żywocie nie przeszkadza. Problem dostępu do myszy i klawiatury rozwiązały dwie deski, dykta, parę śrub i wkrętów. Dolny, wysuwany blacik biurka nareszcie się do czegoś przydaje - obie podpórki można na nim nożycowo rozkładać do gry i składać po, całość zaś wsuwa się pod właściwy blat górny, usunięty do fotografii:

Dwa problemy jak na razie: rura lekka, bo plastik, ale przy takiej jej długości i masie uchwytu, sprężyna centrująca jest ledwo wyczuwalna i całość lata nieco za lekko. Ponadto, jak u Shaitana, sporadyczne luzowanie na gwincie to standard, więc staram się jak na razie unikać skrętów nadgarstkiem. No i zobaczę jak to wszystko będzie współgrać geometrycznie gdy przyjadą zamówione MFG Crosswindsy - może się okazać, że z nimi miejsca na nogi pod blacikiem będzie za mało. Jeśli tak się stanie, cóż, brzeszczot i wiertarka w dłoń i będę rzeźbił w nawozie dalej :D.

Jednakowoż precyzja sterowania takim drągiem niweluje jak na razie wszelkie niedostatki.

« Odpowiedź #693 dnia: Marca 09, 2017, 22:08:33 »
Shaitan  czy myślisz, że Oni to przyślą do Polski (do mnie) za całe  22$ ?
Art-J  szacun dla kiblorury ! Fajny pomysł. A co do zaniku wyczuwania oporu to coś wiem już przy długości 100mm !
Pozdrawiam
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #694 dnia: Marca 10, 2017, 09:03:50 »
Za darmo to nie, ale wyboru nie masz. W sklepie Thrustmaster ta przejściówka jest Out of Stock.
Nie masz już gwarancji?

« Odpowiedź #695 dnia: Marca 10, 2017, 17:22:02 »
Procedura kupna odbyła się w Londynie i tam zostały wszystkie dowody kupna na Amazonie. Out of stock  'wisi' u nich od kilku tygodni !!!
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #696 dnia: Marca 10, 2017, 18:56:43 »
Procedura kupna odbyła się w Londynie i tam zostały wszystkie dowody kupna na Amazonie. Out of stock  'wisi' u nich od kilku tygodni !!!

No i pewnikiem login zjadlo? ;D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #697 dnia: Marca 10, 2017, 19:02:58 »
Dowód kupna nie jest ci do niczego potrzebny, to nie Polska. Kontaktujesz się z producentem bezpośrednio, a nie sprzedawcą. Napisz do Thrustmastera maila że przejściówka padła po dwóch miesiącach. Wyślesz im zepsutą, odeślą nówkę. Albo w ogóle nie będziesz musiał bawić się w wysyłanie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #698 dnia: Marca 10, 2017, 19:45:20 »
Dowód kupna nie jest ci do niczego potrzebny, to nie Polska.

TH chce dowód zakupu, tak miałem przy reklamacji joysticka bezpośrednio u nich.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #699 dnia: Marca 10, 2017, 20:37:37 »
Shaitan niestety mylisz się, chcą ode mnie zgłoszenia u sprzedawcy (Amazon) i d..a. Fajnie kurde , spróbuję jeszcze raz ! No to może ?
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #700 dnia: Maja 03, 2017, 12:51:33 »
Czy ktoś stosuje TARGET na Win10?
Mam tutaj problem, mianowicie, raz na jakiś czas, przy wychodzeniu (stopowaniu profilu) sam program się wiesza.
Znalazłem coś takiego przy używaniu jednocześnie TS http://forum.teamspeak.com/threads/128245-conflict-with-target-gui-from-thrusmaster ale akurat go nie mam.
Po tym zawieszeniu niestety muszę restartować cały Windows i na końcu kliknąć rozwiązywanie problemów (instalują się wówczas HID'y: Włącz kontroler zgodny z HID).
Przepinam na różne porty USB ale potem znów to się powtarza z częstotliwością 2/10.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #701 dnia: Maja 03, 2017, 13:19:20 »
U mnie Target działa bez żadnych problemów na Windows 10 Creators Edition. Profile wyłączam zawsze jak skończę grać w daną grę.
Na czystym W10 też było wszystko tip top.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #702 dnia: Maja 03, 2017, 18:11:28 »
Czy ktoś stosuje TARGET na Win10?
Mam tutaj problem, mianowicie, raz na jakiś czas, przy wychodzeniu (stopowaniu profilu) sam program się wiesza.
Znalazłem coś takiego przy używaniu jednocześnie TS http://forum.teamspeak.com/threads/128245-conflict-with-target-gui-from-thrusmaster ale akurat go nie mam.
Po tym zawieszeniu niestety muszę restartować cały Windows i na końcu kliknąć rozwiązywanie problemów (instalują się wówczas HID'y: Włącz kontroler zgodny z HID).
Przepinam na różne porty USB ale potem znów to się powtarza z częstotliwością 2/10.

Miałem podobną sytuację:

Panowie od jakiegoś czasu TM Target przy wyłączaniu profilu, którego używam do Army3, ulega "zamrożeniu". W zamknięciu "freezu" profilu pomaga jedynie "Menedżer Zadań" lub "Process Explorer". Po zamknięciu profilu, sam Target zamyka się teoretycznie poprawnie poprzez standardowy "X". Jednakże jest coś na rzeczy ponieważ przy wyłączaniu W10 wygląda na to, że system się zamyka, monitor wyłącza ale komputer dalej pracuje, jedyną czynnością na jaką w tym momencie reaguje PC to główny wł/wył. Próbowałem z trybami zgodności, uruchamiam Target jako admin, zmieniałem wejścia USB dla Warthoga. Narzędzie do rozwiązywania problemu ze zgodnością wskazuje błąd "niezgodnego programu" choć soft jest aktualny. Jakieś sugestie?

"Ustąpiło samo" bez mojej bezpośredniej ingerencji, zapewne z jakąś aktualizacją oprogramowania, jakiego nie wiem...
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #703 dnia: Maja 04, 2017, 11:22:39 »
No właśnie ciekawe co to. Ciężko dojść, a rzecz z lekka irytująca. Natomiast nie jest to kwestia Warthoga na 100%. Na dwóch różnych (i z różnymi płytami głównymi) miałem tak samo - raz na jakiś czas przy zamykaniu profilu zwiecha. Poprzednio na Win7 nie miałem nigdy czegoś takiego więc bardziej idę w stronę właśnie Windowsa 10, że coś tutaj, albo coś z USB się krzaczy.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #704 dnia: Maja 04, 2017, 12:16:32 »
A jak masz podpiętego?
Nie wiem ale chyba kiedyś czytałem, że są takie problemy przy wpięciu pod USB 3.0.