Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PL_Leo

• Gość
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 20, 2011, 10:55:12 »
Do drobnych niedoróbek Hotasa Warthog dodał bym lekkie "handle twist" drążka, około 1,5-2 mm. Wynika to bezpośrednio z konstrukcji samego joysticka (na stronie Simhq opisano to zjawisko i wygląda na to, że każdy egzemplarz na to "cierpi"). Trochę niemiłe zaskoczenie jak na joystick za takie pieniądze, na szczęście nie stanowi to zbytniego problemu, przynajmniej do czasu ewentualnego powstania większych luzów. Oby takowe się nie pojawiły.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu, precyzja niesamowita, nawet możliwe jest dokładne celowanie Sopwith Camelem w RoF gdy się posiada taki sprzęt  :001:

« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 20, 2011, 11:07:51 »
PL_Leo - czy mógłbyś wyjaśnić co kryje się pod tajemniczym pojęciem "handle twist" ?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 20, 2011, 11:18:33 »
Handle - rączka
Twist - skręt/obrót

Minimalne luzy rączki albo ruszająca się rączka na boki. Nic nowego jak dla mnie :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 20, 2011, 11:32:45 »
Tak potwierdzam, to akurat mi tak nie przeszkadza jak podobny luz na wajsze od przepustnic ale jest lekki skret na raczce od samego joysticka (czyli cos jak rekojeść 3D, do steru kierunku). Oczywiscie luz jest minimalny ale to akurat dla mnie nie wplywa na komfort pracy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

PL_Leo

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 20, 2011, 11:55:18 »
Zgadza się, jakby drążek miał funkcję steru kierunku, tylko o bardzo niewielkim obrocie, powstającym zwykle przy naciskaniu przycisku "Master Mode Control Button" umieszczonym po prawej stronie joysticka   :001:

« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 20, 2011, 12:56:09 »
Pytałem bez złośliwości - bacznie przyglądam się waszym opiniom na temat tego joya - to taki obiekt moich marzeń (oby kiedyś spełnionych). Dziwne wydaje mi się występowania luzu skrętnego na rączce, skoro jest ona nieobracana ...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:52:18 »
Oprócz "wirującej rączki " :) , (która akurat mi nie przeszkadza) po miesiącu użytkowania  zgasło podświetlenie pod jednym z napisów na przepustnicy :(  ENG L  pozostałe podświetlenia świecą. Prosiak cały czas świecił po wyłączeniu kompa, więc kompa podpiąłem pod listwę zasilającą i jak wyłączam listwę to i choinka gaśnie. Tyle "usterek" jak na razie. Precyzja i reszta bez zmian tzn. super.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:56:21 »
Obudowe da sie odkrecic, to nie problem i wymienic diode. Jak bedziesz to robil zrob prosze fotki by bylo wiadac co tam jest. Tak czy siak, nie powinno tak szybko siasc.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2011, 18:31:54 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 29, 2011, 10:23:56 »
I jak? D(i)oda wymieniona?

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 02, 2011, 16:06:52 »
Długo czekałem z podpięciem TW do RoF'a. Jakoś mi joy po prostu do RoFa nie pasował oraz, to, że miałem wcześniej z FF, a to w RoFie sprawdzało się bardzo dobrze. Wreszcie przypięty i jest ok. Przepustnicę podzieliłem, jako normalną oraz tę wysokościową. Sprawuje się tak wyśmienicie. Brak trochę FF, ale za to dużo łatwiej przycelować i utrzymać się w Lini strzału. Z minusów - oj bardzo tutaj czuć ściąganie maszyny, ehhhh gdzie są trymery ??? :D

www.yoyosims.pl

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #190 dnia: Lutego 02, 2011, 17:52:22 »
Nie wymieniałem :-) aż tak mi nie przeszkadza .Ciekawość "cóż takiego jest w środku "może jeszcze poczekać . W dalszym ciągu potwierdzam precyzję (chociaż dużo nie latam ostatnio) Czekam z niecierpliwością na kolejną Betę.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 02, 2011, 23:42:47 »
Pytanie do TARGET, czy da się stworzyć (jakoś powinno) makro polegające na opóźnieniu wciśnięcia kolejności w klawiszach. Czyli przykład: LCtrl hold, potem I, I puszczamy, LCtrl puszczamy. Opcja taka była w oprogramowaniu od Srajtka, tutaj mamy niby tę wirtualną klawiaturę do wpisania klikając myszką, ale dalej system widzi to jak wciśnięcie jednoczesne Ctrl+i, a nie o to chodzi właśnie.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 03, 2011, 19:18:33 »
No i się popsuło, inaczej mówiąc przepustnica mi zdechła :)

Support Thrustmastera dał mi do wyboru dwie opcje. Albo wymieniam całą przepustnicę na gwarancji w sklepie, w którym zakupiłem, albo przesyłają mi nowe PCB, które sam montuję. Wybrałem to drugie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 03, 2011, 20:20:03 »
Przepraszam - proszę o potwierdzenie: serwis Thrusmaster'a wysyła płytkę, którą użytkownik sam może sobie wstawić zamiast wadliwej w środku urządzenia? Rozkręcić i wymienić?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 03, 2011, 21:05:35 »
Tak. Nie jest to pierwszy taki przypadek, chyba przy okazji Cougara też wysyłali potencjometry i inne części do wymiany "na miejscu", jeśli ktoś sobie zażyczył.

Dla mnie lepsze rozwiązanie, niż targanie 3-kilowego kloca przez pół Europy ;) Chociaż za wymianę gwarancyjną też bym nic nie płacił, bo sklep w którym kupiłem zwraca w takich przypadkach koszty przesyłki.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"