Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #210 dnia: Marca 28, 2011, 10:27:59 »
Czy ktoś z was próbował wyłączyć podświetlanie na przepustnicy????
Bo ja mogę je wyłączyć z poziomu TARGET GUI  ale po restarcie komputera ponownie jest włączone.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Marca 29, 2011, 13:53:47 »
Zgadza się - u mnie tak samo, więc mogli sobie tę opcję... zachować na lepsze czasy/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #212 dnia: Kwietnia 20, 2011, 18:39:23 »
http://www.joyloc.com/

Ciekawa podkładka do biurka pod TH Warthoga lub Cougara jeśli ktoś na samym blacie ma mało miejsca
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #213 dnia: Kwietnia 20, 2011, 18:53:23 »
Pomysł bardzo fajny i może coś takiego bym sobie sprawił, ale:
-po zdjęciach widzę, że otwory montażowe w tym nie bardzo pasują do otworów na śruby w Warthogu.
-cena niestety nie zachęca, 90 Funtów plus VAT, plus przesyłka, będzie z 500 PLN. Za tyle to można zlecić wykonanie takich mocowań komuś na miejscu (w marmurze), albo zrobić samemu a resztę przepić, eee.... chciałem powiedzieć wydać na samoloty do RoF'a. :D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2011, 22:05:19 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #214 dnia: Kwietnia 20, 2011, 20:38:21 »
Ja mam małe biurko ale radzę sobie tak, że joye i przepustnice są na wspólnej desce z kawałka panelu od podłogi (!) z bolcami, która mogę wsunąć/zamontować do prowadnic pod blatem biurka... Cena łączna: grosze + 1/2 godziny roboty :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: Kwietnia 29, 2011, 00:58:13 »
Panowie, czy może ktoś trochę napisać jak profesjonalnie ustawiać przyciski przez TARGET? Dziś dostałem to cudo i jest super. Zero luzu na samym joju no i precyzja. Chciałbym szybko opanować ten joystick więc proszę o odpowiedź.
I jeszcze jedno. W zestawie nie ma płyty ze sterami?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Kwietnia 30, 2011, 12:59:47 »
Soft ściągnij ze stony Thrustmaster (support, osobna zakładka). Zrób też update Firmware. Co do ustawień - albo robisz to jako ustawienia normalne sprzętowe z poziomu Windows, albo jako emulacja klawiatury plus oczywiście osie (Wirtual Thrustmaster). Wszystko jest opisane w instrukcji do Target.

www.yoyosims.pl

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: Maja 10, 2011, 12:00:30 »
Witam. W końcu doczekałem się nowego komputera. Instalacje Warthoga rozpocząłem od ściągnięcia oprogramowania TARGET i samych sterowników do tego joysticka. Po instalacji i podłączeniu do USB Win7 sam ściąga i instaluje do tego sprzętu. I tu pojawia się problem. TARGET widzi u mnie tylko Throttle a samego joysticka już nie. Jakby nie był w ogóle podłączony do USB. I tak jest na wszystkich USB, najpierw Win7 instaluje oprogramowanie a potem i tak nic nie ma. W samym Sturmoviku jest to samo, gra go nie widzi. Pomoże ktoś?

P.S. Przed samą instalacją wykręciłem dolny przycisk na rękojeści bo mi przeszkadzał, czy może to mieć jakiś wpływ...?

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: Maja 11, 2011, 01:37:46 »
Przy aktualizacji Firmware mam taki błąd:
ERROR: time-out device should had arrived in HID. (Code:0x34100002)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #219 dnia: Maja 11, 2011, 08:22:10 »
Za takimi problemami to raczej do supportu producenta.

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #220 dnia: Maja 11, 2011, 21:59:02 »
Sprawdzałem na innym komputerze i jest to samo. Zadziwiające jest to że system widzi ten joystick w Urządzeniach, ale kontroler gier już widzi tylko Throttle..to samo w TARGET.

Ehhh, a tak się już cieszyłem  :008:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 27, 2011, 22:21:13 »
Czy ktoś może bawił się w jakieś modyfikacje ustawienia siły oporu od drążka na TW? Zapewne wymaga to już rozkręcania podstawy od joysticka.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 27, 2011, 22:44:22 »
Modyfikacji nie robiłem, ale rozkręcałem nie raz ;)
O ile pamiętam niektórzy wyjmowali główną sprężynę i przekładali pozostałe cztery małe sprężynki pomocnicze tak, aby pełniły jej rolę. Poza tą modyfikacją nie ma co za bardzo tam regulować, chyba że potniesz sprężyny.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 28, 2011, 00:04:13 »
U mnie wymiana smaru na lżejszy sprawiła, że joystick jest trochę bardziej miękki i przyznam, że więcej nie potrzebuję. Czy Twój egzemplarz cierpi na lekkie przycięcia?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 28, 2011, 08:55:37 »
U mnie wymiana smaru na lżejszy sprawiła, że joystick jest trochę bardziej miękki i przyznam, że więcej nie potrzebuję. Czy Twój egzemplarz cierpi na lekkie przycięcia?
Nie, ale przy długim locie, w takim np. RoF, gdzie nie ma trymera, po 1,5h trochę łapa boli jak po siłce od pchania pały do przodu non stop :D.

U mnie wymiana smaru na lżejszy
A co proponujesz? Smarowałeś całą kulkę, czy jakąś tylko część?

www.yoyosims.pl