Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #240 dnia: Października 18, 2011, 01:25:49 »
Witam. W końcu doczekałem się nowego komputera. Instalacje Warthoga rozpocząłem od ściągnięcia oprogramowania TARGET i samych sterowników do tego joysticka. Po instalacji i podłączeniu do USB Win7 sam ściąga i instaluje do tego sprzętu. I tu pojawia się problem. TARGET widzi u mnie tylko Throttle a samego joysticka już nie. Jakby nie był w ogóle podłączony do USB. I tak jest na wszystkich USB, najpierw Win7 instaluje oprogramowanie a potem i tak nic nie ma. W samym Sturmoviku jest to samo, gra go nie widzi. Pomoże ktoś?

P.S. Przed samą instalacją wykręciłem dolny przycisk na rękojeści bo mi przeszkadzał, czy może to mieć jakiś wpływ...?

Po ponad pół roku zabawy spotkało mnie to samo. Jakoś po porannym wstaniu komp widzi tylko Throttle. Joya niet. Wykonałem także instrukcję thr_eng_00140 dot. ręcznego resetowania urządzenia oraz wgrania firmware. Jak widać na górze. Pozostaje test na innym kompie - ale tak samo.  :008:
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 13:33:17 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: Października 18, 2011, 17:32:29 »
Nie dawno po raz drugi mnie to spotkało. Za pierwszym razem szukałem rozwiązania wszędzie gdzie tylko można. Skończyło się na wysłaniu Yoja do dystrybutora. Prawie dwa miesiące go "naprawiał" aż w końcu dostałem email: Nowy yoj albo kasa. Wybrałem pierwszą opcję. Jakiś czas temu program TARGET zepsuł się na moim komputerze, błędy przy mapowaniu klawiatury i się zawieszał. Próbowałem reinstalować kilkakrotnie i nic. Na dodatek po kilku reinstalacjach znów pojawił się ten błąd...no nic, od razu wysłałem go do dystrybutora. Po 3 tygodniach mam email, że dają nowy...ale ja już mam dość zabawy z TARGETem i poprosiłem o kasę. Szukając odpowiedzi na pytania na różnych forach, śmiem twierdzić,że ten problem staje się coraz bardziej powszechny wśród użytkowników. Jako zestaw, jest moim zdaniem najlepszy na rynku, ale od strony oprogramowania i stabilności jest najgorszy. Dlatego zrezygnowałem z niego.
Jak ci Yoyo zależy, to wal prosto do dystrybutora...nic innego nie pomoże.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #242 dnia: Października 18, 2011, 17:47:35 »
Thx za info. Ciekawe, że pojawiło się u Ciebie 2x? W sumie u mnie działał bez zarzutu, wszystko ok, natomiast pojawienie się ponownie tego błędu jest dość dziwne. Raczej tutaj leży problem w samym urządzeniu, tym bardziej, że chyba często to się powtarza. Można nawet znaleźć instrukcję do ręcznego resetowania joya oraz wgrania Firmware w "trybie awaryjnym". Skoro zrobili takiego aż PDF'a to znaczy, że coś w tym jest.
Już zgłosiłem reklamację, ale na pewnie 1 mies. muszę nabrać powietrza, bo pewno tyle będzie trwała "naprawa". Zobaczę kiedy mi odpiszą od dystrybutora z PL oraz z supportu z TM.

www.yoyosims.pl

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: Października 18, 2011, 20:51:30 »
Daj sobie spokój z suportem TM   :004: Masa maili a i tak nic nie pomogli. Przewiną ci całą instrukcje przez pocztę i to nie jednym mailem  :002: Do dystrybutora daj screeny i info, że to nie jedyny taki przypadek. Robiłeś reinstal joja ostatnio? Bo w tym upatruję winę za ten problem...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #244 dnia: Października 18, 2011, 23:03:32 »
Tak, już się zaczął łańcuszek maili więc jestem ciekaw ile będzie pytań. Dla pewniaka posłałem im manual z ich strony, że robiłem awaryjne wgranie firmware aby w końcu nie wpadli na taki pomysł że może jeszcze tak? Na jakim miałeś to systemie ?

Robiłeś reinstal joja ostatnio? Bo w tym upatruję winę za ten problem...
Wiesz nie, nic. Windows najwyżej robił jakiś update ostatnio i tyle.

www.yoyosims.pl

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: Października 20, 2011, 15:28:29 »
To jak wykryłeś błąd? Jak ze screena wynika to błąd przy update Firmware, a jego robi się po instalacji...albo się myle.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #246 dnia: Października 20, 2011, 15:48:59 »

Już zgłosiłem reklamację, ale na pewnie 1 mies. muszę nabrać powietrza, bo pewno tyle będzie trwała "naprawa".

Yoyo to masz okazję odkurzyć starego drąga i wrócić do RoFa, bo świńska "hitech" pała Ci do niego nie pasowała.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Października 20, 2011, 15:57:39 »
Taka świńska pała nie raz brała Cię vibo w obroty w RoFie  :118:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #248 dnia: Października 20, 2011, 17:49:23 »
Ale to nie żadna moja krytyka, tylko Yojka słowa, że Warthog nie bardzo mu do RoFa pasuje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #249 dnia: Października 20, 2011, 18:24:32 »
Ale to nie żadna moja krytyka, tylko Yojka słowa, że Warthog nie bardzo mu do RoFa pasuje.
Bo nie pasuje, Logitech już na stole więc może się skuszę one day.

To jak wykryłeś błąd? Jak ze screena wynika to błąd przy update Firmware, a jego robi się po instalacji...albo się myle.
Tak po instalacji. Na razie wymiana maili z supportem TH od poniedziałku. Redcoon gdzie kupowałem wysłał jakieś kwity na odesłanie joya, ale jeszcze czekam co ostatecznie napisze mi support TH. Niestety to trwa bo na jeden dzień, przypada jeden mail, więc na razie poszły po 4ry.

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Października 23, 2011, 00:36:23 »
Stało się. Joy zdechł. Nawet nie chce się ręcznie zresetować. I tyle w temacie TH. Ten super-hiper joy, to porażka, wystarczyło trochę nim pograć żeby się posypał. Piszę do redcoona, niech zabierają to gówno. I dodam, że cały ten metal etc. to sobie można teraz wsadzić w 4 litery, albo na półkę postawić.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #251 dnia: Października 23, 2011, 01:28:15 »
Cały ten metal do Mjoy lub BU0836X podłączyć i po sprawie. ;). Będzie prawdziwy super-hiper joy.

« Odpowiedź #252 dnia: Października 23, 2011, 03:33:48 »
Ehh zastanawiam sie nad kupnem joya ale po tylu problemach i tych wszystkich padakach nie wiem czy wybrac Warthoga czy x65f.Warthog fajny itp ale widze ze padaja jak muchy.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Października 23, 2011, 09:35:46 »
Cóż, ja raczej drugi raz bym go nie wybrał. Przyznam, że pomimo początkowych wątpliwość, zaraz po tym jak wyszedł, dałem się zwieść hurra optymizmowi i sobie go kupiłem (choć Mazak złowieszczo prorokował, żeby odczekać i zobaczyć co z tego wyjdzie, bo TH to tandeciarze zdolni wycinać numery). Moim skromnym zdaniem wyszła kupa... Dodam jeszcze, że u mnie stała się też luźna cała podstawa wajchy.... tak jakby się coś w środku pourywało ewentualnie obluzowało... i to w sprzęcie za 1.5k, co jak na joye jest chyba high endem. Nawet jeśli tam coś się "poluzowało", to ja dziękuję za ten niby metal, skoro podstawa to plastik... dno.
Przytargałem pudło z piwnicy, napisałem do dystrybutora czyli redcoona i mam nadzieję, że sprawa się w miarę szybko załatwi (a widzę z postów, że niektórzy Koledzy czekali po 2 miesiące....). Z drugiej strony chyba dla tego "cuda" trzeba mieć zapas w postaci innego joya, ja niestety nie mam, więc np. vibowi się zregenerują tylne partie... samolotu :-)

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #254 dnia: Października 23, 2011, 10:38:11 »
Mój póki co chodzi, ale chyba zacznę go intensywnie używać, żeby się później z ręką w nocniku nie obudzić...

Pozdro.