Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177953 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #480 dnia: Sierpnia 09, 2015, 11:57:50 »
YoYo...  nareszcie się odezwałeś, może to ruszy z miejsca mojego throttla ?
Mam dość dobrą wiadomość dla Wszystkich - PRAWIE  jest przyczyna,  a mianowicie
po wypięciu  joya....   throttl  działa !!!  Sprawdziłem to na innym PC'e bez instalowania
sterowników. Już biorę się do roboty w ślad twoich pomysłów YoYo.
Zbyszek
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #481 dnia: Sierpnia 09, 2015, 15:37:22 »
Tak jeszcze z pamięci. Nie wiem, czy tam nie ma jakiejś istotnej różnicy kolejność instalacji i podłączenia. Pytanie, czy zrobiłeś to odpowiednio. Najpierw sterowniki, a potem dopiero podłaczasz sprzęt. Zdaje się, że przy USB są nawet takie karteczki z informacją o tym - ale wale z pamięci. czy jak wyponiesz Throttle, a podłączysz sam joy to joy działa? Oczywiście może to być i wada sprzętowa, TH Warthog który posiadam to drugi egzemplarz. Pierwszy po 1,5 miesiąca dystrybutor mi wymienił. Pierwsza seria miała wady. Możesz podać nr seryjny. Jest na Throttle.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #482 dnia: Sierpnia 09, 2015, 16:47:16 »
Nr mojego sprzętu to  38122, karteczki są, ale kto by je czytał ?!
Za chwilę biorę się od nowa po kolei jak piszesz .
Joy działa od samego początku.
Z ostatniej chwili:   throttl działa tylko na ostatnich  5-9% pchnięcia przepustnicy,
dosłownie sama jej końcówka, ale w pełni zakresu ?
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #483 dnia: Sierpnia 10, 2015, 18:15:25 »
Drodzy koledzy  proszę napiszcie co macie zainstalowane do uruchomienia  Warthoga.
Przede wszystkim czy niezbędne jest firmware czy wystarczą czyste sterowniki TMHW_1 ?
A co z TARGET ?
Zbyszek
Pozdrawiam.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #484 dnia: Sierpnia 10, 2015, 19:36:12 »
U siebie najpierw instaluję:

HOTAS Warthog - 2014_TMWH_1 package
http://ts.thrustmaster.com/download/pub/webupdate/HotasWT/2014_TMHW_1.exe

Potem:

T.A.R.G.E.T SOFTWARE - 1.0
http://ts.thrustmaster.com/download/accessories/pc/hotas/software/TARGET/TARGET_v1.0.exe

Postępując zgodnie z tym co na ekranie wyskakuje. Działa od strzału.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #485 dnia: Sierpnia 10, 2015, 20:39:33 »
O ile dobrze pamiętam (minął rok) u mnie działał po zainstalowaniu samych sterów/firmware'u/jak zwał tak zwał. Potem dorzuciłem T.A.R.G.E.T.a, żeby zobaczyć z czym się to je, ale po jednym odpaleniu i poczytaniu manuala stwierdziłem, ze niepotrzebny mi ten wynalazek i nie uruchamiałem go już więcej. Żeby nie było, że coś źle pamiętam, to odinstalowałem właśnie T.A.R.G.E.T.a, skoro i tak go nie używam, zresetowałem blaszaka, podpiąłem i sprawdziłem zestaw - działa.

Niemniej jednak, przeinstaluj i jedno i drugie jak Mazak prawi, teraz trzeba próbować wszystkiego.

« Odpowiedź #486 dnia: Sierpnia 10, 2015, 21:45:46 »
KosiMazaki  instaluje tak jak piszesz i d..., jakby tego było mało, teraz joy wariuje, nie idzie go utrzymać w środku pola ani zatoczyć okręgu !
Może ja nie umiem odinstalować poprzedniego sterownika (tego samego zresztą ) ?
W kontrolerze  gier mam OK. Tylko w właściwościach  masakra !
PS
     Walczę dalej !
Pozdrawiam.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #487 dnia: Sierpnia 10, 2015, 22:03:21 »
Podpiąć do innego kompa, zainstalować zgodnie z procedurą i sprawdzić co się będzie działo. Może być laptop etc. Jak sytuacja będzie się powtarzać odesłać na gwarancję. To nie jest lot na księżyc. Zresztą jak podepniesz joya do kompa, wejdziesz w menadżera urządzeń i odnajdziesz swój joystick, a następnie klikniesz prawym myszy i odinstalujesz uprzednio zaznaczając aby wywalił także oprogramowanie sterownika to już wystarczy. Sterownika już nie ma i możesz przystąpić do świeżej instalacji.

Potem odpinasz joya z USB, puszczasz instalację drivera, po czym wpinasz na prośbę instalatora joystick i kontynuujesz instalację. Od tej chwili sprzęt powinien działać normalnie.

Z tego co piszesz to wnioski są dwa. Rozjechany zbabolony system lub uszkodzony joy. Może zaliczył jakieś przepięcie przy podpinaniu do gniazda. Z innych rzeczy może warto zaktualizować bios/UEFI od płyty głównej. Może ona ma jakiś problem z zasilaniem USB. Wyłącz sobie także w opcjach zasilania oszczędzanie energii dla USB.

Aha zobacz czy masz dobrze wajchę przykręconą. Może jest odwrotnie przykręcona albo niedokręcona, może piny krzywe i masz takie kosmosy. Teraz strzelam ale co Ci szkodzi.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #488 dnia: Sierpnia 10, 2015, 22:15:52 »
Czy ja mam w menadżerze wejść w   "Urządzenia interfejsu HID - Kontroler gier zgodny z HID"  i  wyciąć  to ?
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #489 dnia: Sierpnia 11, 2015, 08:00:09 »
Szybownik a nie masz w swojej okolicy jakiegoś bardziej doświadczonego symu-lotnika (użytkownika forum), który mógł by Ci pomóc w ogarnięciu tego Warthoga? Może spróbuj w tym kierunku, zaprosić kogoś na kawkę czy piweczko i razem rozgryźć problem. Mam wrażenie że już dostatecznie długo się z tym męczysz i nadal nie widać światełka w tunelu  ??? W tym hotas jest kilka rzeczy które mogą zaskoczyć, począwszy od sterowników, softu i firmware, po wspomniane przez Mazaka  problemy z gniazdem Mini DIN 5.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #490 dnia: Sierpnia 11, 2015, 08:44:34 »
Na początku sprawdzić zestaw na innym kompie, jak to było napisane trzy posty powyżej. To podstawa do diagnozy.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #491 dnia: Sierpnia 11, 2015, 17:42:01 »
No niby sprawdzał (poprzednia strona i niniejsza również), ale coś chyba z mieszanymi rezultatami, bo merytorycznych szczegółów od kolegi wydębić się nie daje :D.

« Odpowiedź #492 dnia: Sierpnia 11, 2015, 18:45:17 »
Drodzy Koledzy wszystkie Wasze zalecenia spełniłem i efekt jest (marny) bez zmian.
Przepustnica nie działa poprawnie,  wszystkie  "guziki" są odhaczane na planszy prawidłowo, znacznik joya nie da się ustabilizować.
Obrazek w  właściwościach mam taki jak Art-J (odp.475) tyle że górne linijki znikają zaraz po minimalnym cofnięciu przepustnicy !
Chyba po niedzieli będę reklamował ?
Ale proszę o dalsze rady.
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #493 dnia: Sierpnia 19, 2015, 10:18:38 »
Joya wysłałem i po sprawie, dystrybutor załatwił moją reklamację od ręki !
Ale problem pozostał, czy na pewno brać drugi egzemplarz Warthoga, czy
szukać innego sprzętu do ulubionego  DCS'a ?
Po przeczytaniu tego tematu na forum mam tylko same znaki zapytania.
Myślałem o X52 pro albo Cougar z allegro ?   Pomóżcie  wybrać i upewnić mnie w wyborze.
Jeśli to możliwe napiszcie jak instalowaliście Warthoga, po kolei, czy najpierw stery później
wtykanie USB, czy podłączanie osobno throtla potem joya ?
Kiedy instalować firmware ? Czy sprawny zestaw powinien działać bez sterowników, w podstawowym
zakresie ? To jest - manewry joya i przepustnicy ?
Pozdrawiam
 Zbyszek
Pozdrawiam.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #494 dnia: Sierpnia 19, 2015, 13:35:02 »
Pamiętaj, że zwykle ludzie piszą jak mają z czymś problem. Mnie i Redaktorowi Y. też wymieniono WH i od tej pory u mnie, przez jakieś 4 lata, sprzęt działa idealnie. Nic lepszego i nowego nie znajdziesz.

Tako rzecze,
Zaratustra