Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177979 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #540 dnia: Lutego 08, 2016, 11:47:19 »
Czy ktoś może mi podać gabarytu podstaw tej zabawki, sprawdzam ilość potrzebnego miejsca  na biurku ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #541 dnia: Lutego 08, 2016, 13:02:05 »
Podstawa gały: 23x27cm, wys:28cm
Podstawa przepustnicy: 15x25cm, wys:20cm

waga: cholernie ciężkie  :D

« Odpowiedź #542 dnia: Lutego 08, 2016, 13:30:55 »
Proponowałbym takie rozwiązanie http://www.miataturbo.net/attachment.php?attachmentid=126986&stc=1&d=1415148152
Trzymanie tego na biurku jest mało wygodne. Szybko nadgarstek boli od joy'a, a przepustnica lubi się ślizgać. Szczególnie jak podnosisz obie dźwignie żeby uruchomić albo zgasić silniki w A-10.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #543 dnia: Lutego 08, 2016, 14:14:21 »
Chłopie nie zastanawiaj się tylko jak masz kasę to kupuj. Masz przecież gwarancję, nic lepszego na tą chwilę nie kupisz.
Po 5 latach stabilny jak skała, żadnego rozkalibrowania. Jedynie co wyszło to  farba na drążku lekko się ściera --może dlatego że wchodzi w reakcję ze spoconą ręką / nie latam w rękawiczkach  ;-) /
Ja polecam.

Twój jeszcze nie jest taki zły ;).

Tak też wymieniałem, jakoś po 2-4 miesiącach, ale od tego czasu jest ok. Nic nie szwankuje rozkalibrowania się zero. Brałbym ponownie bez namysły jakby coś (tfu tfu).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #544 dnia: Lutego 08, 2016, 14:19:51 »
Mam możliwość, bez niszczenia biurka podkręcenia czegoś takiego do niego. http://obutto.sg/image/cache/data/A10_mount_small-800x800.png  Oczywiście wykonam to sam ze stali lub aluminium.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #545 dnia: Lutego 08, 2016, 15:23:14 »
Łomatko! YoYo! Farba z przepustnicy strała się dość realistycznie ;D. Ale stick wygląda jakbyś rękę umył w rozpuchu... :o

« Odpowiedź #546 dnia: Lutego 08, 2016, 15:35:16 »
Mam możliwość, bez niszczenia biurka podkręcenia czegoś takiego do niego. http://obutto.sg/image/cache/data/A10_mount_small-800x800.png  Oczywiście wykonam to sam ze stali lub aluminium.

To luz, w takim razie płyta od joy'a odpada bo jest odkręcana.

PS. Ja właśnie mam mocowanie które podlinkowałeś. Kupiłem razem z całym Obutto Revolution.

dufay

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Lutego 08, 2016, 16:39:07 »
Kupiłem razem z całym Obutto Revolution.
Mógłbyś napisać co nieco o Twoich wrażeniach? Jest to warte tych 3 tys. złotych? Oczywiście fotka mile widziana.

« Odpowiedź #548 dnia: Lutego 08, 2016, 17:13:08 »
Wysłałem priva, żeby nie robić off-topa.

« Odpowiedź #549 dnia: Lutego 08, 2016, 17:43:18 »
Witam po raz kolejny Wszystkich, z pod znaku 'Warthoga'
Nie pisałem niczego o swoich zmaganiach związanych z Warthogiem, bo bałem się zemsty dwóch poprzednich egzemplarzy !
Ale teraz już chyba najgorsze za mną !  Jestem teraz posiadaczem trzeciego zestawu, od siedemdziesięciu paru dób i wszystkie funkcje tego rewelacyjnego ustrojstwa działają bez zarzutu. Na prawdę jestem zdumiony, że można osiągnąć sukces już po paru miesiącach reklamacji ?!
A wracając do pytania, czy warto, odpowiem - WARTO !  (byle był sprawny od pierwszego egzemplarza ). Frustracja osiąga apogeum po trzecim razie.
Mam jeszcze pytanie, czy jest możliwość wyłączenia na stałe podświetlenia  throttla, bez wchodzenia (z każdym razem) w TARGET GUI ?
Pozdrawiam
 ; szczęśliwy ;  Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #550 dnia: Lutego 08, 2016, 18:06:16 »
Rozważam zakup więc czy może ktoś opisać jak bardzo ściera się ten plastik w przegubie?

Czy po kilku latach zwiększa się luz i mamy coś ala skrętna rączka lewo prawo.

W swoim Thrustmaster T-16000 mam już taki luz że musiałem wkładać podkładki gumowe, co prawda teraz nie mam centrowania idealnie do środka i mogę tam sobie ustawić joya jak chce i zostaje w tej pozycji co wpływa pozytywnie na precyzję lotu, ale w Warthogu jest inna konstrukcja, sprężyna dociska kulkę do dołu a nie do góry więc "kulka się nie zużyję tylko ten trzpień na którym mamy przyklejony magnes.

Przez wychylanie od siebie/do siebie będzie się wycierał i pytanie jak bardzo lub czy w ogóle?

Co do Hotas Coguar to zauważyłem że ma metalową konstrukcję wewnątrz, jednak na niewiele się to zdało bo również się zużywa i są luzy.

« Odpowiedź #551 dnia: Lutego 08, 2016, 18:13:16 »
Myślę, że jak każda część ślizgająca się po innej, wymaga stosownego smarowania. Bez znaczenia czy to metal, plastik czy teflon.  Mam saiteka x52 i Combat Rudder tej samej firmy, co jakiś czas czyszczę i smaruję smarem teflonowym i wszystko gra. Jak brak poślizgu to i kobita się wytrze  :joystick:  :woot: .
Latamy dzisiaj?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #552 dnia: Lutego 08, 2016, 20:28:44 »
Na obecną chwilę to jest Mercedes wśród HOTAS-ów (wielkiego wyboru też nie ma).
Niestety, nawet Merol potrafi się rozkraczyć.   :(

Bardziej taki W210 czy W211 niż W123/W124/W201 ewentualnie współczesna M65 od Alpha Industries. Proszę mnie źle nie zrozumieć to dobry joy ale nie niezniszczalny, a jak forum pokazało trafiały się różne egzemplarze. Jedne wykonane lepiej, drugie mniej. Zanim zakupisz poczytaj co byś się nie rozczarował jak coś klęknie albo nie będzie działać.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #553 dnia: Lutego 08, 2016, 20:33:08 »
Myślę, że jak każda część ślizgająca się po innej, wymaga stosownego smarowania. Bez znaczenia czy to metal, plastik czy teflon.

Z tych trzech, akurat elementów z teflonu się nie smaruje, nawet dla części PTFE pracujących pod dużym obciążeniem - pracują "na sucho". Ale jak napisałeś sa smary litowe z pyłem teflonowym (bardzo dobre), a nawet tzw. suchu teflon.

« Odpowiedź #554 dnia: Lutego 08, 2016, 21:50:41 »
Kosi, właśnie czytałem, lecz mimo takich przygód wielu chłopaków nie chcą go zamienić na inny. Oczywiście jestem pełen obaw i nie uśmiecha mi się wymienianie na nowy, ale z drugiej stronny jest to super zabawka.  Jest  jak cukierek dla dziecka i co gorsza brak mu odpowiednika na rynku. Po przeczytaniu tego działu byłem bardzo zaskoczony tym "patykiem", jeszcze bardziej jak wszyscy co mieli z nim  problemy, mimo wszystko polecają mi go. Może to jak z żoną ? " Jak my je mamy, to dlaczego ty masz mieć lepiej ?"
Latamy dzisiaj?