Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darth_Worm

• Gość
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #630 dnia: Listopada 25, 2016, 19:03:19 »
Jedynie należy pamiętać o zasadzie -metkuj na spodzie lub dokładnym opisem cen sprzętu w testamencie. Nic nie wku!@#$ po mojej  śmierci  mnie tak ,jak widok mojego warthoga puszczonego na aledrogo za 200 zł przez moją małżonkę ;)

« Odpowiedź #631 dnia: Listopada 25, 2016, 21:45:53 »
Kusch jedno jest pewne, tutaj uczciwością nie wygrasz :D

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #632 dnia: Listopada 26, 2016, 07:42:52 »
Kusch jedno jest pewne, tutaj uczciwością nie wygrasz :D

Ach, żeby to było takie łatwe...
Inna metoda, która wymaga czasu, ale też niesie długotrwałe korzyści, to na... świra. Zacznij tworzyć legendę. Wyrażaj radykalne opinie, graj kiedy np. jest Twój ulubiony posiłek, zamiast ten-tegez, mów "jeszcze tylko ich zestrzelę", niech Cię widzą przy kompie w grze o 3 rano etc. Wówczas nieracjonalne i bezsensowne, z p. widzenia logiki kobiet, zakupy zaczną uchodzić płazem, z komentarzem "jesteś p...."  :evil:. Jak już raz zostaniesz oficjalnie przez rodzinę uznany za świra, to masz z górki.  :evil:

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #633 dnia: Listopada 26, 2016, 19:30:07 »
Myślę, że ten etap mam już za sobą.  :evil:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #634 dnia: Listopada 26, 2016, 21:20:09 »
Dobra, starczy offa ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #635 dnia: Stycznia 11, 2017, 09:52:56 »
Cześć wam
To mój pierwszy post na forum, chociaż obserwuję od dawna. :)
W końcu wymieniłem starego joya na coś konkretnego czyli Warthoga i od razu kilka wątpliwości.

1. Przypisanie przełączników na przepustnicy (np. włącz/wyłącz silnik - na przykładzie Ił2: BoS) - chciałbym ustawić to tak, że w jedną stronę (up) włącza a (down) wyłącza. Jednak teraz czyta to jako jedna akcja czyli (up) włącza, (down) bez reakcji (up) po raz kolejny dopiero wyłącza. Podejrzewam, że trzeba użyć do tego oprogramowania TARGET ale nie umiem się w tym zorientować a nie znalazłem tu żadnej porady ani wątku w tej kwestii.

2. Drobiazg - czy lekkie skrzypienie na joysticku jest akceptowalne, czy to znak że trzeba użyć jakiegoś smaru ect?

Z góry dzięki za pomoc

« Odpowiedź #636 dnia: Stycznia 11, 2017, 11:12:34 »
Nie wszystkie funkcje Tego drąga będą działać na Iłku, troszkę inaczej zmapowane są tam przyciski. Dla DCS-a i A-10C do odpalenia silnika jest to jak jeden przycisk, czyli  stan z prądem ( wciśnięty- dzwignia w górę) i stan bez prądu  (puszczony -dzwignia w dół).  Zaś dla wielu innych gier taki przełącznik to dwa przyciski, no i też chwilowe, czyli nie rozróżniają stanu z prądem czy bez a jedynie impuls kliknięcia. Jeśli w grze jest ten sam przycisk (skrót  klawiszowy) do tej samej funkcji , to i tak byś tak nie przyisał pod przełącznik dzwigniowy, chyba że gra pozwala przypisać ten sam skrót do dwuch przycisków. Iłek jest fajny ale marny z niego symulator jesli chodzi o klikalny kokpit.  Worthog  to nie do końca drąg uniwersalny, jeśli chcesz sobie tak przypisać przyciski to zrób to na przełącznikach od APU, maja dwa pola. A jak gra pozwalan na tylko 1 skrót klawiszowy to te dzwignie mają jedną stronę chwilową i same powracają do centralnej pozycji.
Co do skrzypienia, to są specjalne smary teflonowe do plastikowych czy też teflonowych części.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #637 dnia: Stycznia 11, 2017, 12:40:43 »
W Targecie można przełączniki IDLE zaprogramować tak żeby miały dwie funkcje, jedna jak przesuniesz przepustnicę na IDLE (press), druga jak ją pchniesz do przodu (release). Do obu pozycji można przypisać dowolne klawisze klawiatury. Problem w tym, że z tego co pamiętam BoS używa tylko jednego klawisza 'E' do włączania i wyłączania silnika. W tej sytuacji jedynymi sensownymi przyciskami są: Autopilot Engage/Disangage, Silence oraz ten czerwony na lewej przepustnicy. Do nich nie potrzebujesz TARGETa.

« Odpowiedź #638 dnia: Stycznia 11, 2017, 13:41:47 »
No chyba, że TRAGET.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2017, 13:57:51 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 11, 2017, 13:44:53 »
Ale co ci Target da jak musisz przypisać ten sam klawisz klawiaturowy dla obu pozycji przełącznika?

Sent from my iPhone using Tapatalk

« Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 11, 2017, 13:52:04 »
No właśnie to pisałem wcześniej. Nie znam Targeta aż tak ale może się w nim da.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2017, 13:55:55 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 11, 2017, 15:10:35 »
Cześć wam
To mój pierwszy post na forum, chociaż obserwuję od dawna. :)
W końcu wymieniłem starego joya na coś konkretnego czyli Warthoga i od razu kilka wątpliwości.

1. Przypisanie przełączników na przepustnicy (np. włącz/wyłącz silnik - na przykładzie Ił2: BoS) - chciałbym ustawić to tak, że w jedną stronę (up) włącza a (down) wyłącza. Jednak teraz czyta to jako jedna akcja czyli (up) włącza, (down) bez reakcji (up) po raz kolejny dopiero wyłącza. Podejrzewam, że trzeba użyć do tego oprogramowania TARGET ale nie umiem się w tym zorientować a nie znalazłem tu żadnej porady ani wątku w tej kwestii.

2. Drobiazg - czy lekkie skrzypienie na joysticku jest akceptowalne, czy to znak że trzeba użyć jakiegoś smaru ect?

Z góry dzięki za pomoc

1/ Oczywiście, że można i Ci zadziała z TARGET ale też i bez. W IL-2 masz to pod E, użyj ENG OPER i podpisz jako IGN - wł/wył, a jako MOTOR - wł/wył, środkowy switch zostawiasz pusty i do przodu masz włączenie, w tył wyłączenie, po środku neutrum (bez przypisania). Jest to switch 3 pozycyjny. W Iłku to ten sam przycisk. W IL-2 możesz kilka przycisków podpisać do jednej opcji i nie gryzie się.
Osobiście proponuję robić to pod TARGET, który jest ideałem jak dla mnie. Wszystkie profile robię pod TARGET'a. Wtedy przypisujesz E.

2/ Nie powinno nic skrzypieć. Użyj smaru z początku tego wątku (polecanego przez some1).

Nie wszystkie funkcje Tego drąga będą działać na Iłku....

Que?  :icon_eek: Nie idź tą drogą...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 14, 2017, 20:28:06 »
Wrzuciłem nowy TARGET, drivery oraz system (Windows 10 64).
Zauważyłem, że w kontrolerach świeci się "6".

Ktoś tak ma pod 10tką?
Ciężko zlokalizować co to za przycisk, bo wszystkie działają i omijają tę 6.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 14, 2017, 20:32:48 »
Według mojego opisu to jest GUN TRIGGER, ale ten drugi (2 stage). Nie wiem czy dobrze to opisałem.
Niestety nie mam 10-tki

« Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 14, 2017, 21:06:13 »
Potwierdzam.
Latamy dzisiaj?