Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #900 dnia: Sierpnia 02, 2021, 16:23:05 »
Po długich namysłach doszedłem do wniosku, że mając X56, najbardziej zadowolony będę ze zmiany samej wajchy, którą mogę nabyć za 1099 zł. I teraz nie wiem, czy warto dopłacać te 500 zł do przepustnicy (wiem, że pewnie mogę ją odsprzedać), czy brać sam joystick :-[

Bierz, za 5 stów sprzedasz spokojnie, a myślę, że jak zaczniesz latać na Warthogu to już zostaniesz z nim ;>. Ta cena co tu była za 1.599zł to naprawdę okazja (jeśli o niej mówimy). Przepustnica jest też też kompletnie bezawaryjna, więc będzie służyć i z 10-15 lat. Sam joystick to co innego (bo jeśli już ktoś tutaj coś zgłaszał, to właśnie z samym drążkiem).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #901 dnia: Sierpnia 02, 2021, 16:43:05 »
Jak potrzebujesz potencjometrów (np. do BoX) to trzeba zostawić tą od X56. Jeśli chodzi o niezawodność to w przepustnicy od Warthoga pada elektronika. Kilka przypadków znam. Także pisanie o niej kompletnie bezawaryjna to gruba przesada. W przepustnicy od X56 to dużo zależy czy czarno-niebieska czy czarno-szara. Chodzi o przecieranie się kabelków. Lepsza szara.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #902 dnia: Sierpnia 02, 2021, 17:55:40 »
Co do podstaw pod joye i przepustnice mocowanych do biurka, to wjechał pewien temat i coś się ruszyło w Polsce. Jak obczaję to dam znać. Choć jeśli ktoś jest na fejsie na MSFS Polska, to wie o co chodzi. W skrócie jest firma, co zaczyna to robić.

« Odpowiedź #903 dnia: Sierpnia 03, 2021, 17:53:07 »
No to wziąłem - cały zestaw ;D Znakomicie trzyma się tę wajchę w dłoni. Jest lepiej wyprofilowana niż ta od X56, a jej masa daje całkiem niezły feedback. Przepustnica mimo zastosowanych materiałów nie sprawia wrażenia tandetnej. Ma też większy zakres ruchu niż ta od X56, czy X52. Mimo wszystko zostawię sobie tę przepustnicę od X56, bo do niektórych simów/maszyn mi lepiej pasuje. Pozostaje mi jeszcze tylko ogarnąć nowy software ;)

Na minus - przepustnica po odłączeniu nie pamięta ustawień jasności - po każdym podłączeniu muszę to ręcznie zmieniać  :|
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

« Odpowiedź #904 dnia: Stycznia 20, 2022, 16:13:21 »
Jest opcja żeby DCS widział jednocześnie "Thrustmaster Virtual Game Controller (root)", przepustnicę i drążek ?
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #905 dnia: Stycznia 20, 2022, 16:41:59 »
W skrypcie Thrustmastera można ustawić, żeby nie ukrywał urządzeń:

Configure(&Joystick, MODE_KEEPENABLED);
    Configure(&Throttle, MODE_KEEPENABLED);
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #906 dnia: Marca 04, 2022, 21:24:37 »
A widzieliście taką nakładkę? Co prawda nie TH, no ale nie miałbym nic przeciwko jakby był do TH Warthog:

https://youtu.be/WmJgqvSZnWg
https://forums.eagle.ru/topic/291645-f-16ex/

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #907 dnia: Maja 30, 2022, 15:50:50 »
Lipas, a Ty kupowałeś i montowałeś sobie ten dzyndzelek (kursor myszki) na przepustnicę Warthoga. Co to było?

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #909 dnia: Maja 30, 2022, 17:18:55 »
O dokladnie, dzieki, a jak montaz tego ustrojstwa?

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #910 dnia: Maja 30, 2022, 17:33:27 »
Montaż bezproblemowy, działa wyśmienicie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #911 dnia: Maja 30, 2022, 17:41:34 »
Montaż bezproblemowy, działa wyśmienicie.

Poka poka ;].
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #912 dnia: Maja 30, 2022, 18:30:01 »
W sumie ta „mycha” jest totalnie bezuzyteczna, wiec ten hat wydaje sie lepszym rozwiazaniem. Widze ze sa filmiki z instalacja, np. ten https://youtu.be/yx29Fbb2Rqc , nie wydaje sie zbyt trudne.

Ps.
On ma tam w sklepie tez taki pinky switch. Co on daje? Wyglada tak samo jak ten oryginaly w WH z boku.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2022, 20:22:58 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #913 dnia: Maja 30, 2022, 19:34:55 »
Ja się przyzwyczaiłem ostatnio do tego oryginalnego sutka. W A-10C spisuje się bez zarzutu. A wciśnięcie sprawdza się u mnie dobrze jako modyfikator (SHIFT). Na tą modyfikację się nie zdecydowałem, bo szkoda mi tyle kasy za taką pierdółkę.

« Odpowiedź #914 dnia: Maja 31, 2022, 03:47:12 »
Taki mod: https://deltasimelectronics.com/products/thumbstick-slew-sensor-adapter
Zamówiłem u nich ten dzyndzel w piątek, w poniedziałek dostałem potwierdzenie, że wysłali i jest "on de wej".
Jestem ciekaw jak to będzie działać.

Jeszcze coś takiego znałem na Alli. Ktoś może zna ten wynalazek, wart jest swojej ceny?
https://pl.aliexpress.com/item/1005001638350811.html
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"