Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #915 dnia: Maja 31, 2022, 08:31:09 »
Zamówiłem u nich ten dzyndzel w piątek, w poniedziałek dostałem potwierdzenie, że wysłali i jest "on de wej".
Jestem ciekaw jak to będzie działać.

Jeszcze coś takiego znałem na Alli. Ktoś może zna ten wynalazek, wart jest swojej ceny?
https://pl.aliexpress.com/item/1005001638350811.html

Widziałem dokładnie coś takiego wczoraj na YT, ale pokrętło zrobione samemu zdaje się https://youtu.be/pmk0F6rvKxM. Też dobry pomysł i faktycznie to miejsce można by wykorzystać. Cena trochę zbyt wysoka, tak sądzę. Daj znać jak zmontujesz :). Trzeba też przeprowadzić jakaś kalibrację później z tego co widać.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #916 dnia: Maja 31, 2022, 09:13:30 »
To pokrętło wysyła te same sygnały co jeden z HAT'ów i jest to tylko przycisk góra/dół a nie dodatkowa oś. Czyli w praktyce nie daje to żadnej nowej funkcji.

Za to Deltasim to dla mnie "must have".

On ma tam w sklepie tez taki pinky switch. Co on daje? Wyglada tak samo jak ten oryginaly w WH z boku.

To tylko część zamienna.

Ja się przyzwyczaiłem ostatnio do tego oryginalnego sutka. W A-10C spisuje się bez zarzutu. A wciśnięcie sprawdza się u mnie dobrze jako modyfikator (SHIFT). Na tą modyfikację się nie zdecydowałem, bo szkoda mi tyle kasy za taką pierdółkę.

Jeśli masz gamepad, przypisz kursor w DCS do "grzybka" na padzie i sprawdź jak się to spisuje. Ten mod to właśnie taki grzybek z gamepada. Różnica jest spora.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #917 dnia: Maja 31, 2022, 10:28:18 »
Tylko od razu doliczcie 70 zyla za sprawdzenie przesyłki i VAT. Ja odbierając na poczcie właśnie tak miałem. Pier.. brexit.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #918 dnia: Maja 31, 2022, 12:00:51 »
Tylko od razu doliczcie 70 zyla za sprawdzenie przesyłki i VAT. Ja odbierając na poczcie właśnie tak miałem. Pier.. brexit.

No tak, to nie EU :/. Nie przesyła tego zwyczajnym listem, do skrzynki?

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #919 dnia: Maja 31, 2022, 13:15:31 »
Nie. Pakuje w niewielkie pudełko, zabezpieczając folią bąbelkową w środku. W sumie się nie dziwię. Ale dlatego potem nasi kochani celnicy to sprawdzają, jest część elektroniczna no to dowalimy VAT.
Jedynie na minus może być to, że koleś o tym nie uprzedza. Ale w sumie to nie jego sprawa.

« Odpowiedź #920 dnia: Maja 31, 2022, 16:54:42 »
Jeśli masz gamepad, przypisz kursor w DCS do "grzybka" na padzie i sprawdź jak się to spisuje. Ten mod to właśnie taki grzybek z gamepada. Różnica jest spora.

Nie wątpię. Ale ten dzyndzelek wychodzi 300 PLN brutto + koszty wysyłki. Czyli cena równa 2 nowym padom Xbox, które łącznie mają 4 takie thumbsticki. "Dziękuję, postoję."

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #921 dnia: Maja 31, 2022, 17:04:52 »
Precyzja działania tego moda i jego wykonanie warte tej kasy. Wiadomo, dla nas to może i nie mało, ale koleś to sprzedaje na cały świat.

« Odpowiedź #922 dnia: Maja 31, 2022, 17:41:31 »
Fajnie by było gdyby ktoś u nas też na to wpadł. Na pewno są osoby z drukarkami 3D, dla których wykonanie takiej modyfikacji to pryszcz.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #923 dnia: Maja 31, 2022, 22:56:05 »
Wykonanie to pryszcz, ale elektronika i programowanie już nie. Temat przerabiany przez naszego kolegę z =OPS=.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #924 dnia: Maja 31, 2022, 23:56:00 »
Cenowo to faktycznie, tanio nie wyjdzie, trzeba liczyc sie z 4 paczkami prawie ze wszystkim z tego co widze. Z drugiej strony, to element, ktory moze sie bardzo przydac i korzysci w dlugim okresie moga byc warte tego ;).

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #925 dnia: Czerwca 01, 2022, 07:22:58 »
O ile nie kupisz innej przepustnicy :)

Cena wysoka jak się porówna z masowo produkowanymi akcesoriami, ale oprócz stelażu trzeba jeszcze ogarnąć układ, który przetłumaczy sygnał z tego ALPSa na coś zrozumiałego dla elektroniki Thrustmastera. I zmieści się w środku obudowy. Gość z drukarką 3d nie wystarczy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #926 dnia: Czerwca 01, 2022, 12:27:28 »
No tak jak pisałem, komponenty i zrobienie całości to nie problem. Problemem jest przetłumaczenie sygnału, a ten koleś zrobił to perfekcyjnie.

« Odpowiedź #927 dnia: Czerwca 01, 2022, 19:41:03 »
Cena wysoka jak się porówna z masowo produkowanymi akcesoriami, ale oprócz stelażu trzeba jeszcze ogarnąć układ, który przetłumaczy sygnał z tego ALPSa na coś zrozumiałego dla elektroniki Thrustmastera. I zmieści się w środku obudowy. Gość z drukarką 3d nie wystarczy.

Ok, to sporo wyjaśnia. Ale zainstalowanie tego wynalazku powoduje naruszenie warunków gwarancji, prawda?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #928 dnia: Czerwca 01, 2022, 19:56:28 »
Na dobrą sprawę niczego nie naruszasz. Tam żadnych plomb nie ma. Zawsze możesz to z powrotem zdemontować. A jak rozkręcasz bazę aby przesmarować? Tracisz gwarancję? Raczej nie.

« Odpowiedź #929 dnia: Czerwca 01, 2022, 19:58:43 »
Przyznam, że nie miałem potrzeby by jak na razie cokolwiek smarować. Zestaw ma dopiero 1,5 roku.