Autor Wątek: Idą zmiany - patchowanie RoF'a  (Przeczytany 54010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Odp: Idą zmiany - patchowanie RoF'a
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 03, 2010, 20:24:43 »
Może wyłącz HDR?

U mnie działa bez problemów, lepiej niż poprzednio ale to być może zasługa instalacji najnowszych sterowników (na poprzednich spadek wydajności był znaczny).
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 03, 2010, 20:48:33 »
U mnie też wszystko działa lepiej. Chyba o połowę szybciej postępuje ładowanie. Mam również najnowsze sterowniki. HDR na off.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #62 dnia: Marca 03, 2010, 22:05:54 »
Niestety u mnie jest gorzej - po pierwsze mniej FPS, po drugie krawędzie wyglądają gorzej (bez AA). Sterowniki mam 195.81 beta, próbowałem też na 195.62 i było tak samo. Fakt, że mój komp ledwo spełnia wymagania, ale wcześniej mogłem grać płynnie na minimalnych. QMB elegancki, tego mi brakowało.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 03, 2010, 23:05:50 »
Trochę pozmieniali z ustawieniami AA. Wojtek, ustaw oddzielny profil do RoF i ustaw tam, żeby AA i aniso były ustawiane z poziomu gry. Wtedy to zacznie chodzić. Identycznie jest na kartach ATI.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #64 dnia: Marca 03, 2010, 23:16:00 »
Ustawienia maksymalne zjadają więcej pamięci karty po tej aktualizacji. Było ok 60% z 1GB a teraz mam 75% przy 1440x900.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 03, 2010, 23:25:40 »
Nowe krople ładne, QMB też świetny. Dziś tej statycznej kampanii już nie zacznę, ale pucz całkiem, całkiem :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 04, 2010, 00:23:35 »
Na razie widzę, tyle, że jest ok w kwestii Blue Screena  :118: Na 4 odpalenia, 2 to zrzuta do niebieskiego tła (Vista 64).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 04, 2010, 09:55:43 »
Rafał, sprawdź sterowniki do karty, ustaw graficzny setting pod kontrolę aplikacji... Może coś pomoże.

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony dodano kilka ficzerów - ten QMB, statyczną kampanię Hat in the Ring (IMHO powinna być od momentu wydania gry, zamiast tej idiotycznej kariery, która się kończy w sierpniu, bo brak jest tekstur jesiennych, lol)
Z drugiej strony, nie zrobiono nic w kwestii multiplayera. Program Dserver.exe jest nadal bardzo niedopracowany. Zablokowano jeszcze użycie custom skinów, co uniemożliwia wypuszczenie naszego War over Poland dla RoF (a mamy już praktycznie gotową paczkę) - a z poziomu Dserver.exe nie da się odpalać gry w trybie MODS ON, lol. Porażka. Serwer nadal jest obciążony w 70% na idle i 100% podczas obsługi, mimo że nie obsługuje elementów graficznych. Jeden z operatorów serwerów napisał kiedyś, że RoF ma dzienny transfer równy miesięcznemu transferowi 40(!) serwerów Counterstrike'a. Słabo ? Kogo stać na takie łącze, transfer i komputer (podstawą jest jakiś quad core). Nic dziwnego, że stałych serwerów jest malutko i nie ma jak sensownie polatać. Można zapomnieć o jakiś turniejach, czy frontach, gdzie serwer mógłby np. obsłużyć ok. 40 graczy + jakąś rozsądną liczbę obiektów naziemnych. Nie z tą wydajnością... Z taką polityką kopią sobie sami dołek. No chyba, że doczekamy się jakiś radykalnych zmian od nowych wersji. W końcu to oni zrobili ten mission generator do iłka.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 04, 2010, 12:43:36 »
Witam. U mnie natomiast nawet najprostsza misja ładuje się ok. 4 min. Porażka. I jeszcze jedno. Jak wyłączyć te wirtualne zegary ?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 04, 2010, 14:48:02 »
ctrl + i albo wyłącz w ustawieniach "Simple gauges", choć na sam początek polecam z nimi trochę polatać, szczególnie w przypadku niemieckich maszyn, żeby "wyczuć" najlepsze ustawienia do np. wznoszenia.

« Odpowiedź #70 dnia: Marca 04, 2010, 15:32:25 »
Reinstalowalem grę ze dwa razy
Najnowsze stery do grafy
Ustawiłem grafikę na minimum  i  ciągle to samo :/
Cały czas gra się przycina , przed ostatnim patchem chodziła bardzo płynnie
Najciekawsze jest to , że jak grzebie w ustawieniach to przestaje mi działać myszka , tzn.widać kursor jak się porusza ale nic działają przyciski na myszce
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2010, 15:43:46 wysłana przez art.pl »

« Odpowiedź #71 dnia: Marca 04, 2010, 18:11:45 »
Pucz 11 to tragedia u mnie (Vista 64). W poprzedniej wersji SIM chodził idealnie.
Po instalacji 11-stki , nie mogłem odpalić gry- system całkowicie się wieszał. Odpaliłem "restore.bat", to wyprawiał potworne harce , aż w końcu  dziwnie się ustalił  i działa "fullscren" jak jest nieoznaczony(znaczy odwrotnie). Wersja jest jakby 11. Ale opcje grafiki działają niezbyt stabilnie.Stery mam 195.62 , ale to niemożliwe żeby optymalizowali coś dla dla nowszych sterów( tam są tylko minimalne zmiany).Miał ktoś takie kłopoty?!!.

« Odpowiedź #72 dnia: Marca 04, 2010, 18:52:29 »
Wygląda na to ,że po wprowadzeniu ostatniego patcha, gra ma problemy z systemem 64 bitowym :/

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #73 dnia: Marca 04, 2010, 19:33:41 »
Ja mam system 64 bitowy i u mnie RoF działa wyśmienicie. Prędkość ładowania wzrosła dwukrotnie. Szkoda, że tak to skopali, że ludzie mają problemy :/

« Odpowiedź #74 dnia: Marca 04, 2010, 19:43:21 »
Wg mnie to nie kwestia 64 czy 32 bit, ja mam Windowsa 7 32 bit i problemy, które opisałem w poprzednim poście. Dodam tylko, że prędkość ładowania jest albo taka sama, albo trochę dłuższa.