Autor Wątek: Wings of Prey  (Przeczytany 63445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wings of Prey
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 03, 2010, 13:14:14 »
Heh jakie przypadkowo....  :003: ?
Fakt, że od poniedziałku, jest wersja polska tejże www. Chociaż jak widać newsy nie są tłumaczone, a jedynie menu i opisy. Akurat jeśli chodzi o newsy - nie ma tutaj wiele tekstu i można by to zrobić w całości po naszemu, a tak jakoś tak dziwnie ...

--------------------

Kolejna łatka:

Wings of Prey - update from 1.0.2.6 to 1.0.2.7

- updated visuals for canopy scratches
- skipbombing
- mute feature
- wheels on P-40 are fixed
- Me-163 cockpit minor fixes
- cannons fixed on I-16
- minor fixes for Yak-3
- minor fixes for Il-2 cockpits
- added default joystick layouts for some logitech devices and X-45
- gun distance setting for MP sorties
- fixed saving value for historical decals option
- more realistic bomb sight
- fixed camera shking on hits
- added some voices for Wright
- animated paratroppers
- delay in explosion sounds (according to sonic speed)
- improved movements in MP on laggy planes
- more realistc gun shooting vibrations
- custom difficulty
- some fixes on lots of devices in the same time
- more detailed damages on planes
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2010, 19:15:08 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 10, 2010, 21:00:44 »
Helloł,
mam już do testów wersję PL tytułu WoP: Skrzydła Chwały.
Ponieważ specjalnie nie grałem w demo (czytając o problemach z kontrolsami) będzie to 1-e zetknięcie z WoPem. Na pewno powstanie też jakiś dłuższy tekst. Zamieszczę parę fotek czy screenów i później dam jakieś wrażenia na krótko i szybko. Lada moment tytuł w sprzedaży.

Gra jest w wersj 1.0.26. Zawartość wygląda tak:

Graficznie, prawie poziom BoB. Miałem troche problemów z Trackiem, który mi nie działał. Okazało się, że musi być WoP uruchomiony jako admin na Vista, ale dalej nie działa mi grzybek np. czy myszka do rozglądania się. Pare jest też bugów w nazwach PL - już na dzieńdobry to widać. Na razie za mało latałem, owszem widać uproszczenia w FM i niestety balistyce pocisków. Za duże też są hitboxy a w nas chyba nikt nie strzela. Albo inaczej, strzela ale mało co się dzieje (update: po zmienieniu na Wróg:weteran trafiają ;) ). Trochę też kłamstw historycznych. Niemniej grywalność może być niezła, a warto to zobaczyć dla samej grafy. Wygląda po prostu przepięknie. Do tego chodzi też jak marzenie. Taka ilość obiektów, teren jest bardzo ciekawy. Na pewno powstanie tekst o tytule, ale to za jakiś czas. Są korki (poziom Symulator). WoP ma olbrzymi potencjał ale raczej będzie trzymał obecny poziom. Jakby zrobili z tego sim z prawdziwego zdarzenia to potem mało by kupił Olegowego BoB'a ;) . Podpiąłem też 2 joye, osobną przepustnice, pedały CH. Wszysko zapamiętuje i działa ok.Gra:

« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 09:12:10 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 11, 2010, 09:59:00 »
Jedna rzecz mnie zastanawia - o co chodzi z kolorami w tym 'simie'? Wygląda jak pierwsza część Quake'a - wszystko szaro-niebiesko-zielone. Co to ma być - jakaś wizja artystyczna grafików? Można w ogóle włączyć jakąś normalną paletę? Mam nadzieję, że nie powtórzą tego w BOBie...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 11, 2010, 10:16:18 »
Czy są w WoP misje ciemną stroną mocy? :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 11, 2010, 10:19:03 »
Czy są w WoP misje ciemną stroną mocy?

Nie.

I dopiero od ostatniego patcha można ściągnąć oznaczenia Luftwaffe na ogon (przedtem były tam śmieszne romby).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #110 dnia: Lutego 11, 2010, 15:54:01 »
wszystko szaro-niebiesko-zielone
To wina akurat poświaty. Fakt, że włączony Bloom itp daje taki efekt, ale to nie znaczy że nie mamy innych kolorów. Na razie latalem przy takiej pogodzie. Daje to jednak fajną symulację przejrzystości powietrza - mi akurat się b.podoba. Wygląda to lepiej niż w RoF czy FSX (tu wiecej screenów http://pressakey.com/gamepix,21546.html ).

Aha - ammo się kończy więc z tym spokojnie. Mapka jest tak na 20-30 min lotu po prostej. Zmierzę to. Potem nas przezuca gdzieś w srodek (to akurat kicha) + komentarz Samolot naprawiono (nawet na poziomie alten experten -  sim  :118:).
Gra ma olbrzymi potencjał, na pewno nadaje nowy kierunek na niektórych torach symulacji, za to na pewno ją trzeba zobaczyć. Dużo frajdy daje po prostu lot widokowy. Na mapie nie ma oznaczeń lotnisk.

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 11, 2010, 19:46:25 »
Są oznaczenia lotnisk na mapie, takie dwie równoległe kreski jeśli dobrze pamiętam.
Mi się od początku bardzo spodobała jedna rzecz w tej grze, ze względu na gęstość zagospodarowania terenu można mieć problem z wyborem miejsca do awaryjnego lądowania uszkodzoną maszyną. To podnosi stopień realizmu, no i sam efekt latania nad tak "gęstym" terenem naprawde daje dużo frajdy. Z tego co widać po zmianach wprowadzanych w kolejnych patchach to twórcy są otwarci na sugestie graczy wiec być może gra będzie stopniowo ewoluowała w stronę symulatora. Jestem dobrej myśli  :003: Jeśli chodzi o tą game kolorów to pewnie celowo tak została dobrana, przypomina nieco filmy dokumentalne z czasów IIWŚ kręcone na wczesnych materiałach kolorowych Agfy czy Kodaka. Jednym sie to może podobać innym nie. Po kilku dniach latania nad Dover w demku (swoją drogą trochę mi sie już znudziło) odpaliłem sobie starego poczciwego iłka i poczułem sie dość dziwnie  :005:, skok jakościowy jeśli chodzi o grafike jest kolosalny.
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #112 dnia: Lutego 11, 2010, 22:11:18 »
http://www.youtube.com/watch?v=UPuXvo4DSmg ciekawy test.

Tak na marginesie. Wziołem pierwsza misje Bitwa o Anglię, start z ziemi symulacja, Spicior i wciąż ryję śmigłem w ziemie. Normalnie nie potrafie tu wystartować.... :\(klapy start, skok śmigła 100%, mieszanka 100%, chłodnica zamknięta, zwalniam hamulec, troche się rozpędza i wio w ziemie - kapotaż, nienaturalne zachowanie, ten spit ma jakiegoś chyba buga, bo w tutorialu z hurrkiem nie było problemu)
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 22:23:24 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #113 dnia: Lutego 12, 2010, 09:16:46 »
YoYo, nie wiem skad ten Twój problem ze spitem, nie mam jeszcze pełnej wersji gry (byłem wczoraj w empiku ale jeszcze nie mają  :005: )ale w wersji demo w trybie symulator nie mam żadnych problemów ze startem - klapy start, przepustnica na 80% po rozpędzeniu lekko sciagam drąga i spit ładnie idzie w górę. Mnie zainteresował ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=XEsCak2lO-c&feature=related są tu jakies lotniskowce? W filmikach z konsolowego Birds of Prey pojawia sie Zero wiec może w przyszłosci jest szansa na jakies misje pacyficzne  :003:

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #114 dnia: Lutego 12, 2010, 11:12:39 »
Z tego co czytam na forum WoP to co patch to jakieś zmiany... niekoniecznie na lepsze (np. w najnowszym 27 replay to widok taki jaki był podczas nagrywania a nie taki w formie pościgowej, ja wciąż mam 26). Może zatem demo wyglądać zupełnie inaczej niż pełne wydanie. Poza tym np. nie wiem czy w demie też tak było - tutaj mam tylko widok z kabiny , taki ew. z HUDem (co wywalilem) oraz external z tyłu. Nie ma jakiegoś fly-by czy zwykłego externala na którym da się poobracać widok grzybkiem albo myszką. W Demo też tak było?

Co do tego filmu - hmm, koleś ląduje na jakimś obiekcie chyba. Aha ja na Spicie też nie mogę wylądować w trybie Sim :D Gra mnie przerosła haha. Odbija się jak na trampolinie i potem "diches". Na 100% postępuję właściwie + trzymam właściwe prędkości lądowania. Czekam na opinie innych jak już zanabendą ten tytuł (tryb Sim, 1a misja Bitwa o Anglię-Gra dla pojedyńczego gracza-Broń Manston, start z lotniska).

Trochę poprawek i tytuł mógby być cacy. Aha - kolejna bzdura - misja kończy się po wykonaniu celu, nie wylądowaniu. Napisałem na youplay by to zmienili heh, bo kpina. Ja chcę take off, task, go to base i landing a nie mission Completed ;) . Wogóle długość niektórych misji to jakiś żart. Kwesti zrobienia tego co napisałem przed chwilą.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #115 dnia: Lutego 12, 2010, 11:19:25 »
Ja swoj egzeplarz zamowielem na allegro.Mam nadzieje ze w poniedzialek bedzie mi dane polatac.
Link ponizej.Panowie gre maja juz na stanie i wysylaja zaraz po zamowieniu.
http://allegro.pl/item918825117_wings_of_prey_skrzydla_chwaly_nowosc_sklep.html
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #116 dnia: Lutego 12, 2010, 13:49:00 »
YoYo w demo jest tak, że po wykonaniu misji masz chyba 60sek (odliczanie na ekranie) na wcisniecie enter wtedy misja nie konczy sie automatycznie tylko masz możliwośc powrotu na lotnisko. Ja nie miałem problemów z lądowaniem, ale może rzeczywiscie cos pomieszali w tych patchach. Kilka razy też próbowałem lądowań w przygodnym terenie żeby poogladać sobie z bliska obiekty (drzewa poruszają sie na wietrze, dosc fajnie to wygląda). W trybie symulator w demo jest tylko widok z kokpitu lub hud, w replayu działają widoki zewnetrzne ale jakos tak dziwnie, nie działa obracanie widoku myszą ani hat na joysticku, albo moze cos mam pomieszane w ustawieniach (albo trackir cos blokuje). Wydaje mi sie że w trybie demo jaki był poprzednio uruchamiany z pełnej gry było wiecej opcji zmiany widoku. Zgadzam sie, gra ma potencjał, oby tylko został własciwie wykorzystany  :005:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #117 dnia: Lutego 12, 2010, 16:05:29 »
w replayu działają widoki zewnetrzne ale jakos tak dziwnie, nie działa obracanie widoku myszą ani hat na joysticku

Zgadza sie.

Wiadomość z ostatniej chwili: co do patchy: 1.0.2.7 - tylko wersja ENG. Już pojawił się 1.0.2.8 i już jest na wersję PL oraz każdy nowszy patch.

http://yuplay.com/story.php?title=Wings-Prey--update-from-1-0-2-7-to-1-0-2-8

Opis:

« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2010, 16:13:04 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #118 dnia: Lutego 12, 2010, 17:32:09 »
Spitem II w 1028 startuje się bez problemu. Klapy działaja razem z podwoziem (składasz podwozie - unosisz klapy).

« Odpowiedź #119 dnia: Lutego 12, 2010, 17:58:00 »
Po wgraniu patcha 1.0.2.6 to 1.0.2.8 mam problem ze sterem wysokości Saitek X52 (XP). Pozostałe smulatory działają bez problemu .