Zrobiłem test z innymi zmiennymi, konkretnie to lewy Indexer oraz Master Caution. To działa poprawnie, nie ma żadnych, opóźnień diody zapalają się zgodnie z tymi w Falconie. Jak dobrze pamiętam to z lampkami podwozia były problemy w AF (chyba nawet w niedało się tego uruchomić) o czym pisał ktoś na początku wątku eCockpit f-16. Możliwe, że wersja OF ma na to jakiś wpływ, ja zrobiłem test na OF4,7. Proponuje zrobić test wszystkiego co można wyciągnąć z Falcona czego się osobiście podejmę

. Oczywiście to trochę potrwa, ale będziemy wiedzieć z jakimi elementami może być jeszcze problem.
Napisałem skrypt, nie wiem czy jest poprawny, czy też nie? Ale to co chciałem zadziałało i wstawiam tutaj do oceny.
script "Falcon - Skalarki - Light
{
variable $lightBits { module = "FalconData"; id = "lightBits"; type = int; direct = in; }
variable $lightBits2 { module = "FalconData"; id = "lightBits2"; type = int; direct = in; }
variable $lightBits3 { module = "FalconData"; id = "lightBits3"; type = int; direct = in; }
// diody na płytce Skalarki
variable $usb_output_000 { module = "SkalarkiIO"; id = "Mala:output_023"; type = bool; direct = out; }
variable $usb_output_001 { module = "SkalarkiIO"; id = "Mala:output_015"; type = bool; direct = out; }
variable $usb_output_002 { module = "SkalarkiIO"; id = "Mala:output_014"; type = bool; direct = out; }
variable $usb_output_003 { module = "SkalarkiIO"; id = "Mala:output_022"; type = bool; direct = out; }
variable $usb_output_004 { module = "SkalarkiIO"; id = "Mala:output_011"; type = bool; direct = out; }
variable $usb_output_005 { module = "SkalarkiIO"; id = "Mala:output_012"; type = bool; direct = out; }
variable $usb_output_006 { module = "SkalarkiIO"; id = "Mala:output_020"; type = bool; direct = out; }
variable_changed $lightBits
{
// Master Caution
$usb_output_003 = GetBitState( $lightBits , 0 );
// AOA Indexers bove
$usb_output_004 = GetBitState( $lightBits , 12 );
// AOA Indexers on
$usb_output_006 = GetBitState( $lightBits , 13 );
// AOA Indexers low
$usb_output_005 = GetBitState( $lightBits , 14 );
}
variable_changed $lightBits2
{
$usb_output_001 = GetBitState( $lightBits2 , 12 );
}
variable_changed $lightBits3
{
// LeftGearDown = 0x20000, // Landing gear panel; on means down and locked
$usb_output_002 = GetBitState( $lightBits3 , 17 );
// NoseGearDown = 0x10000, // Landing gear panel; on means down and locked
$usb_output_000 = GetBitState( $lightBits3 , 16 );
// RightGearDown = 0x40000, // Landing gear panel; on means down and locked
$usb_output_001 = GetBitState( $lightBits3 , 18 );
}
}
Nakręciłem na szybko filmik (sorry za jakość) gdzie można zobaczyć działanie tego skrypty.
http://www.youtube.com/watch?v=uVjTKE8SXr4 Diody/wyjścia chyba już wiem jak uruchomić, teraz chciał bym zrobić test z przełącznikami toggle i tutaj muszę poprosić vito o pomoc, bo jest na etapie emulacji klawiatury w DK.