Autor Wątek: Okazja !!! Modern Warfare 2 za 40 zł !!!  (Przeczytany 2994 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Okazja !!! Modern Warfare 2 za 40 zł !!!
« dnia: Lutego 10, 2010, 11:44:57 »
Ktoś chętny ?  :020:

xxxxx

Niby wszystko już było o piractwie, jednakże zawiłe meandry umysłu ludzkiego nadal potrafią wprawić mnie w osłupienie.

[gmod]Zakładam, że intencja autora postu była poprawna i nie była kryptopiracka. Jednak link do komentarza na temat niby śmiesznej aukcji umożliwiał skorzystanie z niej, czyli de facto propagował kradzież. Tako rzecze, Zaratustra.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2010, 11:54:00 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »

Odp: Okazja !!! Modern Warfare 2 za 40 zł !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 10, 2010, 12:44:31 »
Jeżeli można.

Po pierwsze. Założenia odnośnie intencji autora postu Szanowny Pan Moderator odgadł bezbłędnie. Dodał bym tu jeszcze szyderstwo, piętnowanie głupoty i żart ale raczej już jako śmiech przez łzy.

Po drugie. Technicznie rzecz biorąc wyżej wymieniona aukcja została zakończona a zatem nikt z naszego forum nie nie mógł by być wodzony na pokuszenie.

Po trzecie. Link nie przenosił użytkowników bezpośrednio do rzeczonej aukcji a jedynie do serwisu o grach pod nazwą Gamecorner, choć rzeczywiście w tekście na tejże stronie link taki już się znajduje.

Zadaję zatem pytanie:

Jakże inaczej mogłem przedstawić kwestię, która mnie poruszyła nie publikując stosownego odnośnika do serwisu Gamecorner ?
Zaznaczę z góry, być może uprzedzając odpowiedź, iż nie uważam by suche, nie poparte dokumentacją opisanie tematu niosło przekaz z właściwą mocą.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 10, 2010, 14:16:27 »
Być może moja reakcja była dość impulsywna, ale chciałem cię uchronić przed jeszcze gorszymi niż ja indywiduami, które są GM. Serio, ja to jestem gołębiem pokoju i dobroci. Nawet mam pewien wyrzut, że dałem +20. Inni by cię wzięli na języki i pastwili się nad tobą jak nad 13 latkiem.
Tak czy siak, aukcja była zakończona, ale nick typa był widoczny, więc i kontakt możliwy.
Bez urazy, zdaj się na moje wyczucie sytuacji.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 10, 2010, 14:59:49 »
Przez wiele lat bytności na różnych forach, choć Szanowny Pan Moderator nie może o tym wiedzieć, nigdy, podkreślam nigdy nie zostałem zbanowany, wyciszony, obserwowany itp. itd.
Dlatego jestem szczególnie dotknięty tym, że stało się to pierwszy raz na moim ulubionym forum traktującym o mojej największej pasji.

Jestem, przepraszam za chełpiliwośc, zbyt rozsądny a także zbyt stary (na tyle, by uczyć moją kilkunastoletnią latorośl wyższości korzystania z owoców własnej pracy nad sięganiem po cudze) by posądzać mnie o tak obmierzłe mi zjawisko jak piractwo.

Zapewne i moja reakcja jest zbyt impulsywna. Wynika to z faktu, że czuję się znieważony i poniżony.

Bez urazy? Zapewne, gdy tylko zniknie to coś z pod mojego nicka wraz z uzasadnieniem a zielony pasek zejdzie do zera.

Z mojej strony EOT.

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 10, 2010, 16:28:03 »
Z doświadczenia wiem, że moderacja tutaj kieruje się myślami równie abstrakcyjnymi, co Monty Python. Ubolewam wyłącznie nad brakiem przy tym charakterystycznego poczucia humoru. Bywa to irytujące, jak na przykład tutaj, gdzie ciężko nie dostrzec prześmiewczego tonu wypowiedzi.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 10, 2010, 16:28:25 »
...mnie tam Dziadek Kos w obserwację kiedyś wrzucił i teraz jestem .... z tego dumny poniekąd  :karpik

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 11, 2010, 11:56:42 »
Pierwszy raz 1 maja 2008 a drugi 3 lipca tego samego roku... I od tego czasu jest wszystko OK! Bardzo mnie to cieszy.
Dziadek Kos

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 11, 2010, 23:00:57 »
Cofam to co powiedziałem! Fakt wrzucenia mnie do obserwowanych za tamtą wypowiedź świadczy o niczym innym jak poczuciu humoru.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 11, 2010, 23:03:38 »
Specyficznym poczuciu humoru, zapomniałeś dodać.
 :004:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 12, 2010, 00:11:26 »
Przez wiele lat bytności na różnych forach, choć Szanowny Pan Moderator nie może o tym wiedzieć, nigdy, podkreślam nigdy nie zostałem zbanowany, wyciszony, obserwowany itp. itd.
(...)

O jej, teraz doczytałem. To Pan... stracił ze mną niewinność.... Ja przepraszam  :054:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Egon

• *
  • Szanowne GG: 5415434
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 12, 2010, 05:25:26 »
Taaa. Widzisz Qrdl, zniszczyłeś jego psychikę! Wyobrażasz sobie jego minę przed monitorem... Coś w tę mańkę nie ?
http://www.youtube.com/watch?v=egXwP_622gg&feature=related

:karpik
"Myśliwiec - Na ziemi człowiek normalny jak każdy inny - w powietrzu staje się szaleńcem szybkości, człowiekiem-błyskawicą" Arkady Fiedler "Dywizjon 303"

« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 12, 2010, 08:43:37 »
O jej, teraz doczytałem. .... Ja przepraszam
Proszę.

Choć z drugiej strony niechęć do czytania całych postów nie jest najlepszą cechą moderatora i może prowadzić do nie zrozumienia, przekłamań i w efekcie do takich sytuacji jak ta powyżej. :004:

Chciałbym być dobrze zrozumiany. Nie jestem pieniaczem, jakaś cnotką niewydymką. Mógłbym być ostrzeżony za pisownię, czy cokolwiek innego, jednakże sytuacja wygląda tak, że moja córa ma dostęp do tego forum i gdy pomyślałem, że istnieje realna szansa, by dowiedziała się za co jej ojciec jest tu ukarany to zwyczajne zalała mnie krew. 

Żywię nadzieję, że tym razem jest to wystarczające uzasadnienie, by zapobiec rozwinięciu się wątku do, co najmniej dwóch stron jechania po mnie, jak po łysej kobyle.
Jeżeli nie to trudno. W takiej sytuacji nie pozostanie mi nic innego jak zaproszenie wszystkich zainteresowanych podbudowaniem swojego wirtualnego ego.

Edit. O jest już pierwszy. Egon wybacz, jak mogłem nie dostrzec twojego postu. Chyba mam zadatki na moderatora. :020:
Powiedz jak wpadłeś na to błyskotliwe porównanie? Do tej pory zbieram szczękę z podłogi.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 12, 2010, 08:52:00 »
Jakże inaczej mogłem przedstawić kwestię, która mnie poruszyła nie publikując stosownego odnośnika do serwisu Gamecorner ?
Zaznaczę z góry, być może uprzedzając odpowiedź, iż nie uważam by suche, nie poparte dokumentacją opisanie tematu niosło przekaz z właściwą mocą.

Screenshot rzeczonej strony z wymazanym linkiem/linkami?

Nikomu korona z głowy nie spada, nikt nikogo nie upomina o NIEŚWIADOME szerzenie piractwa ergo nie ma problemu.

« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 12, 2010, 09:23:39 »
Screenshot rzeczonej strony z wymazanym linkiem/linkami?
Na screenshocie widnieje nick gościa. Nota bene, jak celnie zauważył redaktor, prawdopodobnie po to, by nikt mu go NIE UKRADŁ !!!  :karpik
Nazwy serwisu aukcyjnego chyba każdy by się domyślił.
Jakieś dalsze sugestie. Obróbka w Photoshopie?
« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2010, 09:29:48 wysłana przez MICHOO »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 12, 2010, 09:47:40 »
Na screenshocie widnieje nick gościa. Nota bene, jak celnie zauważył redaktor, prawdopodobnie po to, by nikt mu go NIE UKRADŁ !!!  :karpik
Nazwy serwisu aukcyjnego chyba każdy by się domyślił.
Jakieś dalsze sugestie. Obróbka w Photoshopie?

W sumie to nie mój problem, ale proponując rozwiązanie ze screenshotem chciałem Ci podpowiedzieć coś bardziej ogólnego a mianowicie uzmysłowić Ci, że chcąc opowiedzieć sedno ironii bez nieumyślnego szerzenia piractwa nie musiałeś posłużyć się najprostszym rozwiązaniem jakim jest link przypadkowo zawierający metodę kontaktu. Twoja historia - twoje rozwiązanie tego problemu. Nie spodobało się ono modowi bo jest uczulony na piractwo a znalazł łatwą metodę jak posiadając informacje udostępnione przez Ciebie powiązać jedno z drugim więc zapewne uznał Twoje rozwiązanie za niedokładne - skutki znasz.
Po prostu przyznaj się sam przed sobą, że nie pomyślałeś o takiej możliwości w momencie pisania postu a że nikt nieomylny nie jest to przecież problemu nie ma - każdemu to się przytrafia.