Masz mieć wiele pokory dla własnej wiedzy i szacunku dla wiedzy innych. Takie podejście stanowi podstawę rozwoju. Oczywiście nie wyklucza to dyskusji i dociekania, jednak nie w taki sposób jak robi to eN, bo on nie docieka, on WIE, nawet wtedy gdy nie wie, ale nie zajmujmy się kimś... zbanowanym.
Powiadasz, że mówią Ci jako humaniście, że jakieś Twoje cechy nie pozwolą Ci zostać pilotem, hmmmm, coś mi to przypomina. Olej to i dąż do celu, słuchaj, ucz się, weryfikuj swoją wiedzę i zdobywaj jej więcej i więcej. Banały, nie? A właśnie, że nie, bo ja tak robiłem.
Dążąc do celu, byłem otoczony życzliwymi i "życzliwymi", otrzymałem wiele pomocy od tych pierwszych i wiele nauki od tych drugich, nauki, że należy mieć w nosie co mówią nieprzychylni, bo nigdy nie będą mną, bo nie stać ich na to.
Z drugiej strony, spełnianie marzeń i "sięganie gwiazd" obarczone jest wieloma zmiennymi niezależnymi od nas, choćby niektóre czynniki zdrowotne, należy mieć to na uwadze ponieważ łatwiej jest wtedy pogodzić się z sytuacją, gdy dowiadujemy się, że ta droga jest dla nas zamknięta.
Podsumowując, nie ważne kim jesteś, ważne kim chcesz być, masz dążyć do tego, a to wymaga pracy i wspomnianej pokory oraz otwartości na naukę.