Autor Wątek: zrzut awaryjny  (Przeczytany 12137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Odp: zrzut awaryjny
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 02, 2010, 21:37:11 »
Jakim cudem z tematu mojej psychiki zeszliśmy na młodych i starych onanistów?
Chyba są granicę offtopu. Już wolałem pojazdy po rodzinie, jednak jakoś związane z tematem. :D

Ostatnie pytanie na temat jakie kojarzę po 3-4 stronach, to Tichy się pyta o proces szkolenia.
Jutro nie mam zajęć na uczelni, to postaram się szerzej opisać na blogu (proszę pamiętać, że sam jeszcze nie uczestniczyłem w tym szkoleniu, więc mogę się opierać tylko na pisanych i mówionych relacjach innych). Przynajmniej do jesieni. :)

Co do służby w WP, jeszcze się odniosę do problemu przyjęcia. Problemem nie jest tyle podwójne obywatelstwo, bo to było do obejścia, tylko po prostu brak naboru. do Wyższej Szkol Wojsk Lądowych w Wrocławiu szukali w tym roku tylko 5 magistrów prawa i ekonomii (tego rodzaju rząd liczb). Nabór do "zwykłej" części był zamknięty i nie planują na razie otwarcia z powodu gigantycznego nadmiaru oficerów po redukcji armii.
Niestety ani nie jestem prawnikiem ani ekonomistą.
Wybór zresztą był bardzo trudny, bo jak to Ramm ujął, jestem pomiędzy dwoma narodami i dwoma kulturami. Ale myślę, że to temat już przewałkowany przez 10 stron. :P

W każdym razie dziękuje i za głosy poparcia i głosy krytyki i proszę o powrót do głównego tematu, a nie do onanistów. :P
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

« Odpowiedź #121 dnia: Marca 02, 2010, 21:42:22 »
To może lepiej byłoby wydzielić posty nie związane stricte z tematem, bo wydaje mi się, że dyskusja jest cokolwiek ciekawa i warto byłoby ją kontynuować. Oczywiście, jeśli główni rozmówcy nadal mają po temu ochotę :)
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 02, 2010, 21:55:24 »
Myślę, że nie ma sensu wydzielać. Ziefffff, ja już dałem sobie na luz, a poza tym Tichy zarżnął temat nudą  :icon_lol:

« Odpowiedź #123 dnia: Marca 02, 2010, 22:00:59 »
Sami zaczęliście Nadczłowieku, to nie narzekajcie!  :008: Rzeczywiście robi się mrocznie, czekam na nowy wpis Izabelina.  :004:

A`propos onanistów:

« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2010, 22:11:07 wysłana przez tichy »
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: Marca 03, 2010, 08:48:50 »
...
Już wolałem pojazdy po rodzinie, jednak jakoś związane z tematem. :D
...

Mógłbyś rozwinąć?
Bo jesli zadanie pytania o powody wyjazdu z kraju Twoich Szanownych Rodziców uważasz za tak osobiste i rażące to radziłbym oprócz poprawnej wymowy "Whoa!" przywyczaić się do poprawnej reakcji na hasło "Bend Over, soldier!" i zastanowienie się czy armia nie będzie jednak zbyt wielkim obciążeniem dla Twojej psychinki. Bez urazy, to nie jest kpina tylko dobra rada.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #125 dnia: Marca 03, 2010, 09:07:07 »
Tam przynajmniej ma ochronę prawną i psychiatryczną... już nie wspominając o lekarzu, który jest częściej niż raz w tygodniu (jeżeli w ogóle). Natomiast jako oficer i tak będzie siedział w papierach, a nie "na linii frontu wojny z terroryzmem".

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #126 dnia: Marca 03, 2010, 11:52:10 »

Mógłbyś rozwinąć?
Bo jesli zadanie pytania o powody wyjazdu z kraju Twoich Szanownych Rodziców uważasz za tak osobiste i rażące to radziłbym oprócz poprawnej wymowy "Whoa!" przywyczaić się do poprawnej reakcji na hasło "Bend Over, soldier!" i zastanowienie się czy armia nie będzie jednak zbyt wielkim obciążeniem dla Twojej psychinki. Bez urazy, to nie jest kpina tylko dobra rada.

Panie Wacha, nie jesteś moim sierżantem szkoleniowym, a sposób w jaki prowadziłeś z mną "dyskusje" (trudno nazwać to dyskusją z Twojej strony), nie był na poziomie tego forum. Pytanie mogłeś zadać na różne sposoby, nie tylko ja uznałem sposób w jaki wybrałeś za niezbyt kulturalny i nie na miejscu na tym forum.
Wnikać w szczegóły nie będę, nie planuje angażować rodziny w dyskusję z jakiś anonimem na internecie.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: Marca 03, 2010, 15:30:55 »
I ja nie chcę Twojej rodziny w nic wciągać.
W rzeczonym przypadku pytanie "Dlaczego ?" to tylko prośba o podanie powodu a nie dat i miejsc urodzin, imion - o numerach PESEL nie wspominając. Na przykład: "uciekali przed aresztowaniem" lub "byli na wycieczce krajoznawczej po USA kiedy akurat ogłoszono stan wojenny i zostali tam jako azylanci", "wyjechali dorobić, trochę zeszło i miałem się wkrótce urodzić więc żebym miał w życiu łatwiej postanowili, że tam się urodzę".
Wiesz, dużo ludzi miało różne historie związane z wyjazdami do USA. Np mój staruszek musiał podpisać lojalkę, że po powrocie opowie smutnym panom o tym co usłyszał z ust Polonii, inaczej by nie wyjechał a kasa była potrzebna ;) Chyba nie jest to takie straszne opowiedzieć w jednym zdaniu historię, bez podawania szczegółów teleadresowych, dat i imion poznanych przygodnie ludzi?
Zawsze też można powiedzieć: "Nie chcę tego ujawniać".
Pytanie: zabrakło Ci fantazji czy dobrej woli, żeby odpowiedzieć w dowolny sposób? Ja wiem - łatwiej jest powiedzieć, że adwersarz zaniża poziom dyskusji ale jak dla mnie to właśnie to zaniżyło poziom, a w zasadzie sprowadziło do modelu "ja wiem lepiej ale nie powiem".
Niestety, w dyskusji trzeba czasami podjąć trudne tematy, ewentualnie jej nie podejmować. Szkoda, że Tobie zabrakło takiego podejścia.

Mimo wszystko (że Cię nie lubię) powodzenia.

PS
Ktoś dał Ci przywilej oceniania poziomu tego forum?

« Odpowiedź #128 dnia: Marca 03, 2010, 15:59:10 »
Panowie, taka propozycja:

Dajcie sobie po strzale, najlepszą okazją będzie Piknik Strzelecki w Bydgoszczy. Ten, co przeżyje wrzuca na swojego bloga dokumentację. Po co "kozaczyć", przez sieć?  :002:
Bardzo mrocznie się zrobiło. :021:
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #129 dnia: Marca 03, 2010, 19:37:31 »
Jakoś jestem śpiący i zmęczony, przez co nie mogę wysilić mózgownicy na tyle, by odpowiedzieć czym większym, ale...
Mimo że czuję się Polakiem i uważam naród oraz Ojczyznę za coś istniejącego, ważnego no i konkretnego, to muszę przyznać, że w paru kwestiach macie rację, panowie Tichy i Qrdl. Dla siebie zostawię, w których :121:
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: Marca 03, 2010, 21:53:57 »
O, widzę bezpieka jeszcze działa
Szkoda, że nie ma odwagi się podpisać. :118:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #131 dnia: Marca 03, 2010, 22:04:22 »
Nie ma po co.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: Marca 03, 2010, 22:15:15 »
Sun - to jest odpowiedź na wysokim poziomie, na którym zapewne Ci zależy ;)
A - jesli już udzielasz kategorycznych odpowiedzi na pytania to najpierw upewnij się, że wiesz o czym piszesz - wiesz o czym mowa.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #133 dnia: Marca 03, 2010, 22:27:21 »
Ok, chcesz odpowiedzi na wysokim poziomie to proszę bardzo:

Temat pociąłem i spuściłem w szambo, przede wszystkim z powodu Twoich wypowiedzi, w których odnosiłeś się w sposób chamski i arogancki, dorzucając do tego jeszcze nietolerancyjność w Twoich wypowiedziach, jak i paru innych użytkowników - wiele z wypowiedzi łamie regulamin. Druga sprawa, to niskie zagrywki w stylu pytania czy ktoś lubi zabijać, jak zapytanie The Witch i jazda na tej fali przez kolejne osoby jest raczej klasycznym przykładem poziomu forum "pospolitego". Podobnie choćby usilne próby udowadniania komuś, że jego sposób postrzegania świata jest nieprawidłowy, bo jest odmienny - również jakoś specjalnie nie podnosi poziomu, a raczej przypomina właśnie ten, jaki obserwujemy na forach typu Onet.

Zadowala Ciebie taka odpowiedź ?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: Marca 03, 2010, 22:41:49 »
Dziękuję.
Zdecydowanie wolę taką odpowiedź aniżeli lakoniczne "Bo nie ma po co".
I choć uważam, że Twoje argumenty są twierdzeniami nie popartymi dowodami i co najmniej nadają się pod ocenę osób bardziej zapoznanych z etyką niż Ty czy ja to niech pozostanie Twoje na wierzchu bo masz tutaj "władzę". Szkoda, że używasz jej do zamykania ust swoim przeciwnikom a nie do rzeczowej dyskusji (bo trudno uznać za Twój wkład do dyskusji dwa posty, z których jeden zawierał niesprawdzone fakty).
Pozostaję z szacunkiem i obiecuję nigdy więcej nie zabierać głosu niezgodnego z Twoimi poglądami (bo jak widać i tak pójdzie wsio w kibel). Szkoda mi tylko innych osób, niekoniecznie wyrażających opinie zgodne z moimi - ich czas też idzie w zapomnienie. No - ale to przecież przez mnie więc przepraszam Was.