Autor Wątek: 13 WELT w mediach  (Przeczytany 13793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
Odp: 13 WELT w mediach.
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 09, 2010, 21:54:27 »
Nie chcę brzmieć zaczepnie ale stwierdzenie 'czy tu jest gaz i hamulec' w stosunku do samolotu, jest jak zapytanie się czy w motorówce jest 'ręczny, bo może odpłynąć'. W tym przypadku nie chodzi o wiedzę, a logiczne myślenie, jestem w powietrzu to jak mam hamować, zaprzeć się nogami? Jestem na łodzi to tylko kotwica pomoże bo wody się nie uczepie. Rozumiesz do  czego dążę ?

Wiadomo, że osoba prowadząca ten program powinna się do tematu przygotować jednak nie zapominajmy, że program ten nie jest powiedzmy dla odbiorcy będącego choćby troszkę w temacie, tylko głównie do osób które nie mają co rano robić, a punktem ich zainteresowań jest szeroko pojęte "życie gwiazd"... :) (Po rozmowie z Qbą, była gimnastyka z Mandaryną).

Minimalną wiedzę o samolocie, dlaczego lata i z jakimi zjawiskami jest to związane otrzymasz na fizyce. Jednak marząc o karierze telewizyjnej, prawda jest taka, że Twoja nauka fizyki kończy się na gimnazjum, a potem już tylko na okrągło WOS, WOK, języki i inne równie ciekawe zajęcia na których wiedzy o samolocie nie dostaniesz a przybliżą Cię do TV...

A popatrzmy z innej strony. Gdyby zaczęła ona mówić językiem (teraz umieszczę flight path marker tuż przed progiem pasa, a schodząc na ścieżkę schodzenia zwiększę nieco kąt natarcia) to może owszem wypadło by to bardzo profesjonalnie, ale mało kto zrozumiałby w czym rzecz ?

Dobra, kończę bo rozmowa schodzi na złe tory.
A jak już mowa o torach i jesteśmy przy kwestii przygotowania prowadzących/dziennikarzy to dla rozluźnienia sytuacji:
http://www.youtube.com/watch?v=2VBqTwHlY5Q

----

Bip3r, dokładnie tak, jak w Sky Fighters  :banan
Btw, też na to liczyłem.

« Odpowiedź #31 dnia: Marca 09, 2010, 22:29:06 »
Szczerze mówiąc, ot gdy oglądałem program i Ola z Qbą podeszli do laptoka, to czekałem kiedy tylko Qba podejdzie do niej od tyłu i złapie za rączki, żeby pokazać jak się pilotuje F-16 ;)
Hahaha, może ona też na to czekała;D
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 09, 2010, 22:50:49 »
A mi się podobało :). Qba zawodowo, Ola też dała radę ;)... Tylko ten prowadzący był trochę irytujący.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 09, 2010, 22:57:36 »
Tylko ten prowadzący był trochę irytujący.

"Gdzie tu się strzela? Tż! Dży! Tż!"   :002:

« Odpowiedź #34 dnia: Marca 10, 2010, 00:03:04 »
Niestety nie mogę cieszyć się razem z Wami. Walczę i walczę ale nie mogę obejrzeć filmu w całości. Najdalej doszedłem do 3:55 (czyli do kwestii: "gaz i hamulec"), mimo że pokazuje na pasku pełne ściągnięcie. Może to ktoś przerzucić na YT?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #35 dnia: Marca 10, 2010, 09:02:35 »
"Gdzie tu się strzela? Tż! Dży! Tż!"   :002:

No ten prowadzący to w ogóle przeszedł wszystko ;) Dobrze, że się nie odyzwał za dużo bo co się odezwał to albo przekręcone nazwisko, albo ścieżka dźwiękowa o której 'opisanie' pokusił się Minamir :D

akbar - próbowaliście zassać inną przeglądarką, odpalić w innym odtwarzaczu? Brakuje Ci tylko jeszcze tylko 20 sekund :)

« Odpowiedź #36 dnia: Marca 10, 2010, 11:26:02 »
20 sekund na których pani Ola się pięknie uśmiecha  :icon_rolleyes:

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 10, 2010, 12:48:06 »
Co do prowadzących program to wszyscy byli bardzo sympatyczni, na poziomie i bardzo dobrze rozmawiało mi się z nimi zarówno w trakcie jak i poza nagraniem. Wprowadzali miłą luźną atmosferę dzięki czemu stres spadł do minimum a gardło zaczęło mi zasychać dopiero pod koniec nagrania :)

Pamiętajcie, że jest to program dla przeciętnego człowieka nie związanego w żaden sposób z lotnictwem więc trudno wymagać żeby (w ciągu tych 4 minut) miały pojawić się w nim jakieś "fachowe" wypowiedzi i hardcorowa terminologia - te mamy na naszym forum.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 10, 2010, 13:31:35 »
Qba masz numer telefonu do różowej Oli?  :020:
F-16C Block50 driver...

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 10, 2010, 14:47:03 »
... albo ścieżka dźwiękowa o której 'opisanie' pokusił się Minamir :D
...

Toż to onomatopeja. :D

poko24

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 10, 2010, 17:15:59 »
"Atakujecie miasta" - dobre :)

Gratulacje Qba! Wyszło perfekt!

Później w programie mieli pojawić się prawdziwi piloci szesnastek. A z której eskadry? Może był mój ziomuś Modrzew z Łasku...
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2010, 17:25:59 wysłana przez poko24 »

« Odpowiedź #41 dnia: Marca 10, 2010, 22:08:56 »
 -> Sniffer
Spróbuję przez Liska (przedtem IE), a czym ewentualnie jeszcze otwierać oprócz Windows Media Player?
                                                                                  S. Dali

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 10, 2010, 22:16:47 »
Ściągałem Firefoxem 30 minut po pojawieniu się linka, a odtwarzałem Media Playerem Classic (z pakietu K-Lite). Żadnych problemów.

« Odpowiedź #43 dnia: Marca 10, 2010, 23:02:42 »
No i co? No i g-ucio. Ściągałem dwa razy, prób odtworzenia x2 =4 i najdalej do momentu aż prowadzący mówił o gimnastyce i prawdziwych pilotach. Widać Allach tak chciał  :005:
                                                                                  S. Dali

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 10, 2010, 23:14:03 »
No i co? No i g-ucio. Ściągałem dwa razy, prób odtworzenia x2 =4 i najdalej do momentu aż prowadzący mówił o gimnastyce i prawdziwych pilotach. Widać Allach tak chciał  :005:

4:15 i koniec, tak? To chyba wszystko w porządku, wydaje mi się że po prostu tyle Qba/Flanker "wrzucił", u mnie też się w tym momencie kończy.  :001: