Autor Wątek: Nowy Falcon? Garstka zdjęć i domysłów.  (Przeczytany 12514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Nowy Falcon? Garstka zdjęć i domysłów.
« dnia: Marca 04, 2010, 11:37:30 »
Mieliśmy w 13-ej małą gadkę-szmatkę nt kilku screenów jakie wypłynęły ostatnio (wczoraj?) wraz z informacją, że prace nad nową wersją F4 idą pełną parą. Na chwilę obecną nie wydaje się to być bardzo pewne ale warto chyba obejrzeć screeny, choćby po to by być "na bieżąco" z plotkami ze światka.
Z głównych zalet: przeniesienie silnika graficznego gry do DX9 (chyba nie trzeba tłumaczyć nikomu co by to oznaczało dla starej jak świat gry w DX7 :( ):

Rzeczone screeny w podlinkowanym wątku:
http://www.f4support.com/forums/showthread.php?6980-The-New-images-So-what-do-u-think
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2010, 20:40:08 wysłana przez Syringe »

John Cool

• Gość
Odp: Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 04, 2010, 16:59:25 »
Niestety wstęp tylko dla zarejestrowanych ale... czy to te skriny?

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 04, 2010, 17:04:25 »
Między innymi, są jeszcze dodatkowe.

Ale na początku małe porównanie. Na ostatnim screenie Zimnego Janka ;) jest baza.
A tutaj zdjęcie z Google Earth, bazy Kunsan:
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=35.909442,126.624112&daddr=Gunsan-si,+Jeollabuk-do,+South+Korea&hl=en&geocode=;CeLUoguYIbm-Fb3SJAId9diNBymZL1ahBVxwNTGUWicZIfjU8w&mra=mi&mrsp=0&sz=14&sll=35.907058,126.641207&sspn=0.054573,0.132093&ie=UTF8&t=h&z=14

Jeszcze trochę, a Falcon przebije FSy.
Pozostałe screeny.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 04, 2010, 18:00:16 »
...
Jeszcze trochę, a Falcon przebije FSy.
...

Nie przesadzaj - przecież wiadomo że jedynym tytułem jaki ma na to szanse i ochotę jest Fighter Ooops (jak to ktoś był łaskaw nazwać).

PS. Dzięki J.C. za zwrócenie uwagi - nie zdawałem sobie sprawy, że Global Falcon zrobił się "tylko po rejestracji" nawet by przeglądać wątki - normalnie jeszcze trochę i Area 51 tam będzie :banan

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 04, 2010, 18:58:50 »
Świetnie ten deszcz wygląda.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

empeck

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 04, 2010, 20:05:01 »
Wiadomo już, czy będzie wymagać Falcona 4?

Offline syringe

• *
  • Centipede
Odp: Nowy Falcon? Garstka zdjęć i domysłów.
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2010, 20:41:16 »
Na razie to nie wiadomo co to jest konkretnie.
Fake? FO? Falcon 5.0?

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2010, 20:51:57 »
Na razie to nie wiadomo co to jest konkretnie.
Fake? FO? Falcon 5.0?

Fake? FO? Falcon 5.0?

Fake, bez sensu. Za dużo roboty, tak po prostu dla jaj.

FO, było by w każdym rogu oznaczone Fighter Ops itd. Najmniej prawdopodobna opcja.

Falcon 5.0 wygląda najrealniej z tego. Wiadomo przecież że ktoś te kody źródłowe ma.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 04, 2010, 20:54:10 »
Flanker, daj Boże! Sprzedam się za nowy komputer...  :021:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 04, 2010, 21:29:34 »
Prawa do tytułu ma LP, prawda? Prawdopodobne, że im coś wyciekło?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 04, 2010, 22:09:11 »
Fighter Ooops? Syringe - z kim się zadajesz.... Nie może być bo kubków nikt nie oferuje ;)
Mówi się ogólnie BMS. Nie jest to ten sam BMS, który tworzył EXE dla FF3 (czy 4 - już mi się to chrzani, tzw CobraOne). Choć podobno (to w tej chwili najczęściej używane słowo) kilka osób z tamtej ekipy bierze udział w nowym projekcie, jak i zapewne ktoś z RedViper'a też tam się znajdzie.
W sumie nie wiadomo nic poza tym, że wszyscy czekają.
Mówi się, że ma wyjść na pewno. Na jakiej podstawie? Bo juz długo to trwa (praca nad projektem ;) ).
LeadPursuit, jeśli się nie mylę (a mogę bo nie chce mi się teraz tego sprawdzać) nie miał praw do Falcona jako całości ale do swojej pracy włożonej w wydanie Allied Force. F4 jako własność intelektualna przeszło drogę tak skomplikowaną, że w tej chwili gubię się kto jest właścicielem - Atari, Infogrames? Gdzieś w ten deseń :|
Jedno wydaje się być pewne - LP z tym nowym tworem nie będzie miała nic wspólnego jeśli chodzi o autorstwo, bo jak rozumiem temu projektowi bliżej do kontynuacji OF niż innych wersji.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 04, 2010, 22:35:03 »
Z tego co pamiętam to jednak Atari.
Kiedyś (z 3 miesiące temu) wymieniłem kilka maili z LP- odpisali, że nowego AF nie będzie. Możemy mieć nadzieję na ewentualnego patcha.
Dodali też małą wzmiankę o nowym projekcie, ale żadnych konkretów.
Maile mam na uszkodzonym, laptopie. Jak tylko kupie nowego PC i podepnę dysk to podkleję wiadomości.

Osobiście mam nadzieję, że ekipa od FF nie macza w tym swoich myszek i klawiatur. Bo co nam po samej grafie?

« Odpowiedź #12 dnia: Marca 06, 2010, 00:27:59 »
Cześć, oby silnik kampanii i awionika był taki jak w Falcon AF plus taka grafa  :karpik To jest to na co czekałem latając bez sensu;) F-16 w FSX od lotniska do lotniska. Najlepsza wiadomość dotycząca symulatorów od nie wiem kiedy :002:

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marca 06, 2010, 10:09:12 wysłana przez Syringe »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 06, 2010, 10:08:52 »
Cześć, oby silnik kampanii i awionika był taki jak w Falcon AF ...

Chyba kpisz. Odpal OFa.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 06, 2010, 10:56:34 »
...
Możemy mieć nadzieję na ewentualnego patcha.
Dodali też małą wzmiankę o nowym projekcie, ale żadnych konkretów.

Osobiście mam nadzieję, że ekipa od FF nie macza w tym swoich myszek i klawiatur. Bo co nam po samej grafie?

Czyli nic czego byśmy dotychczas nie wiedzieli - i to bez maili.

Panowie od FF mam wrażenie, że raczej gryzą paznokcie starając się zachować zimną krew w ocenach - pewnie są już na etapie wymyślania jakiegoś obelżywego przezwiska jeśli "BMS" miałby faktycznie ukazać się?
Poza tym nie dyskredytujmy tak FF do samego końca - jakieś tam swoje zalety ma. Pozostaje jedynie zmusić go współpracy co niestety jest trudne :| (ja wiem, łagodnieję na starość ;) )