Autor Wątek: Nowy Falcon? Garstka zdjęć i domysłów.  (Przeczytany 12509 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syringe

• *
  • Centipede
Odp: Nowy Falcon? Garstka zdjęć i domysłów.
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 06, 2010, 12:19:14 »
...Poza tym nie dyskredytujmy tak FF do samego końca - jakieś tam swoje zalety ma. ...

No ale oni sami na to pracują, po co upychać grafiki kokpitów maszyn które i tak latają na awionice z 16tki?
Nie lepiej popracować nad stabilnością multi? Przecież grono odbiorców Falcona jest na tyle małe to do tego jeszcze większość lata na multi.
Moim skromniutkim zdaniem FF to przerost formy nad treścią, uczenie starego psa nowych sztuczek.

Co to wieku  :001: widzę, że wczoraj tłukłeś dgf- więc nie jest jeszcze tak źle.  :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 06, 2010, 12:43:37 »
Problem w tym, że od kokpitów jest kto inny niż od kodu, więc nie da się zluzować ludzi od kokpitów i rzucić ich do klepania kodu... bo to zapewne skończyłoby się tragicznie ;)

Grupa tworząca FF to po prostu zgraja artystów z kilkoma programistami... zupełne przeciwieństwo ekipy BMSa.

« Odpowiedź #17 dnia: Marca 06, 2010, 16:21:36 »
Chyba kpisz. Odpal OFa.

He he wiem wiem ale ja nie doszedłem dalej w "Falconach" niż Allied Force.

Pozdrawiam.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 06, 2010, 19:16:56 »
Poza tym nie dyskredytujmy tak FF do samego końca - jakieś tam swoje zalety ma. Pozostaje jedynie zmusić go współpracy co niestety jest trudne :| (ja wiem, łagodnieję na starość ;) )

Wacha, no nie poznaję Was... No jakie "nie dyskredytujmy"!?!? Free Falcon to jest... w podpisie Syringe jest napisane co to jest :D

Tylko Open Falcon! :banan

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 06, 2010, 20:04:17 »
Ależ Janku, Wy nie mieliście czasu na FF widocznie,  a czy kiedykolwiek zasiedliście do OFa - przynajmniej ja Was w akcji nie widziałem?  :118: .

Osobiście nie mam żadnych wątpliwości, że na chwilę obecną to co prezentuje OF jest najbardziej... "używalną" wersją.
Nie dość, że MP jest prawie tak stabilny jak w AF to w niektórych aspektach go przewyższa (znany chyba wszystkim efekt "przesunięcia"). Fakt, trzeba wiedzieć jak tego używać, pewne rzeczy nie są tak oczywiste jak w AF ale mimo wszystko da się. Dostępne w OF ficzersy jak np poprawiony DataLink, radio, w BVR możliwość rażenia jednocześnie do dwóch celów czy sposób przeprowadzania odpraw przed misją w połączeniu z niekoniecznie realistyczną, ale zawsze, wersją Data Cartridge'a daje świeższe podejście do Falcona. I co najważniejsze nie tracąc dotychczasowej fukcjonalności gry.

Dla mnie najważniejszą zaletą FF jest trudniejszy przeciwnik AI. Czasami trzeba się mocno napracować by przedostać się w rejon celu. Niestety, walczymy nie tylko przeciwko wirtualnemu wrogowi, jeszcze częściej z własnymi nerwami i frustracją ze względu na "stabilność" programu :(
I to wydaje się być ceną za lepsze niż w OF AI, grafikę i wydajność sprzętu. Na pewno nie pomogła tutaj sytuacja z ostatnimi układami graficznymi obu wiodących producentów, odcinających się od kompatybilności "z zaświatami", tym samym z DX7. Dlatego jak manny z nieba wyczekuję tej nowej wersji.

Wiem, że to może być złudne ale oprócz nadziei odnośnie (jakby nie patrzeć) gry komputerowej nie ryzykuję niczym więcej :D

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 07, 2010, 18:06:21 »
Ależ Janku, Wy nie mieliście czasu na FF widocznie,  a czy kiedykolwiek zasiedliście do OFa - przynajmniej ja Was w akcji nie widziałem?  :118: .

Wacha, nie bluźnijcie  :121: Nawet Israelli Theater (ITOFMk2) sobie doinstalowałem  :020:
Niczego nie obiecuję, ale za jakiś czas być może zobaczycie pewien przedsmak, bo mam chęć pochwalić się swoimi wojażami z kampanii (offline ale zawsze coś) w temacie "Misje AAR [...]"  :020:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 07, 2010, 22:17:11 »
Nic z tego - jak Was w  ''w powietrzu'' nie zobaczę to nie uwierzę :)

« Odpowiedź #22 dnia: Marca 08, 2010, 10:02:48 »
Ciekawe czy w tej nowej wersji będzie można zapomnieć o kokpicie 2d?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #23 dnia: Marca 08, 2010, 10:50:25 »
Cokolwiek to jest wygląda "ładnie"  :D

« Odpowiedź #24 dnia: Marca 08, 2010, 12:43:54 »
Cokolwiek to jest wygląda "ładnie"  :D
Święte słowa.
Jeżeli kiedyś się ukaże i jeśli by jeszcze chciało działać bezproblemowo na mojej windzie 7/64 to byłbym wniebowzięty.
No i istotna sprawa ... multi. Jeżeli ktoś z was miał kiedyś (tak z 6 lat temu) przyjemność polatać na rusku w WarBirds to domyśli się o czym mi się marzy.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 08, 2010, 16:04:10 »
Ciekawe czy w tej nowej wersji będzie można zapomnieć o kokpicie 2d?

Część osób już od OFa, praktycznie zapomniało o kokpicie. Ja osobiście na 2 godzinną misję zaglądałem do 2D dosłownie parę razy. Wszystkie wskazania masz w 3D, kokpit jest w pewien sposób klikalny, tak że zaglądanie do 2D wiązało się głównie z koniecznością sprawdzenia aktualnego położenia przełącznika.

« Odpowiedź #26 dnia: Marca 18, 2010, 18:19:57 »

« Odpowiedź #27 dnia: Marca 18, 2010, 18:54:00 »
Wygląda niesamowicie.
Nawiązując do sugestii Wachy odnośnie FF to są one, moim nieskromnym zdaniem, w pełni słuszne. Gdyby nie skrajna niestabilność programu i problemy multi to byłby to wspaniały produkt.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 18, 2010, 19:43:54 »
Takie wyraźne cienie eyebrow'ów na panelach przy takich opadach i zachmurzeniu to chyba lekka przesada :D
No ale przynajmniej widać pracę HUDa i wodę na owiewce. Nowe światła taxi- i runway'i, kokpit 3d z przełącznikami zmieniającymi położenie, JHMCS, nowe/inne światła podejścia. Wszystko w ruchu więc przynajmniej tutaj może umilknie trochę gadanie o PhSh-owaniu screen'ów :D

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 18, 2010, 22:50:36 »
Uwierzę jak zagram, uwierzę ja zagram, uwierzę jak zagram...
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."