Autor Wątek: Kraksy, wypadki, nieprzewidziane zdarzenia....  (Przeczytany 389228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kraksy, wypadki, nieprzewidziane zdarzenia....
« Odpowiedź #1665 dnia: Maja 30, 2016, 22:39:01 »
To co Miron mówi to fakt. Można było zobaczyć te MiGi, bo na lotnisku w Gdańsku są kamery internetowe, ja widziałem :), niezły widoczek, nawet przez kamerę.

« Odpowiedź #1666 dnia: Maja 31, 2016, 09:31:17 »
Wczoraj po południu kolejno startowały. Przycziłem sie na ten moment. Ścieżka przebiega nad moją chałupą, więc było miodnie. Szybki start i do pionu. Bajka sprawa. Teraz czekam na Pruszcz w tą sobotę :) i trzepaczki łelkamtu :)

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #1667 dnia: Maja 31, 2016, 14:10:38 »
Pracuję niedaleko podejścia na EPGD i ostatnio jest trochę ciekawych gości. Czasem wpadnie C-17, niedawno C-5 Galaxy, teraz krzyżackie MiGi. Tutaj więcej o Smokerach.
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #1670 dnia: Czerwca 09, 2016, 17:14:34 »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1672 dnia: Czerwca 09, 2016, 22:16:35 »

Kawałek steru wysokości oraz coś z klapą. Może już chciał lądować, ale nie dało rady. Na szczęście ten się katapultował.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #1673 dnia: Czerwca 10, 2016, 01:16:09 »
https://www.youtube.com/watch?v=4EadeAldeX8

Blue Angel #6 chyba zrobił to co kiedyś Solo TB. Połowa kubańskiej 8 zbyt nisko.

« Odpowiedź #1674 dnia: Czerwca 19, 2016, 18:33:17 »
Tu-22M3 wyleciał z pasa. Ale nie jestem pewien czy to nie jest jakieś stare zdarzenie http://defence-blog.com/news/russian-tu-22m3-strategic-bomber-slides-off-runway.html

« Odpowiedź #1675 dnia: Czerwca 21, 2016, 16:06:35 »
16 czerwca tego roku więc świeże...

"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1677 dnia: Lipca 09, 2016, 15:10:13 »
Kierownik fachura, a resztę się wypierze i wysuszy ;)
https://www.youtube.com/watch?v=r-EHwYOfY94
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1678 dnia: Lipca 09, 2016, 22:00:11 »
Wygląda to niesamowicie, ale załoga mocno oberwała po takim manewrze. Ja oglądając ten filmik pierwszy raz wyczekiwałem momentu, aż w kamerze pojawi się dryfujący samolot. A tu "ogień" i oderwał do góry ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1679 dnia: Lipca 10, 2016, 12:43:10 »
"Ogień" przy przyziemieniu to akurat standardowa procedura na lotniskowcu na wypadek takich właśnie sytuacji. Jeśli kabel załapie, to samolot i tak wyhamuje, a jeśli nie, jest szansa uratować maszynę. No i dobrze, że akurat dziób lotniskowca unosił się na fali. Tak czy siak, robi wrażenie :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"