Autor Wątek: Rise of Flight czy warto?  (Przeczytany 4064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Peacock

• Gość
Rise of Flight czy warto?
« dnia: Kwietnia 06, 2010, 11:39:02 »
Witam, Mam proste pytanie czy warto wydać na tą grę 150 zł ? Zależy mi przede wszystkim na realizmie (grą wystarczająco realistyczną jest dla mnie Il-2 FB), więc czy się nie zawiodę? Poza tym to czy potrzeba do grania TrackIR ?

Pozdrawiam

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
Odp: Rise of Flight czy warto?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 06, 2010, 11:46:51 »
Pytanie powinno brzmieć czy chce Ci się latać na szmatolotach przypominających lotnię z małym silniczkiem?  :118:
A trackir  kup/zrób(freetrack) tak czy inaczej. W chałupie się będą wszyscy z Ciebie śmiać :118:, ale na prawdę zwiększa doznania, i ułatwia zabawę.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

empeck

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2010, 11:57:45 »
Bez tracka to nie jest latanie :)

A co do RoF to spróbuj demo najlepiej.

Peacock

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 06, 2010, 12:24:49 »
Latanie takim pierdolocikiem to moje marzenie :P Ale jeśli chodzi o WW 1 to nie ma chyba żadnej sensownej alternatywy dla RoFa (?).

empeck

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 06, 2010, 12:27:20 »
OFF, ale nie jest to alternatywa jeśli chodzi o FM, DM i grafę. Kampania z kolei w OFF jest dużo lepsza. Minusem OFF jest to, że w zasadzie jest to mod do CFS3.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:52:46 »
Jeżeli jesteś fanem ww1, to bierz, nie ma nad czym się zastanawiać. Kwestią są tylko wysokie wymagania gry. Jeżeli chodzi o realizm, to sim oferuje naprawdę sporo. Cztery dostępne z grą maszyny "flyable" spokojnie wystarczą na początek. Jeżeli Ci się spodoba gra, zawsze możesz się zaopatrzyć w kolejne, jak Camel, Dr.I, czy S.E.5a...
Obecnie trwają prace nad patchem 1.12, który ma wprowadzić bardzo wiele zmian w rozgrywce multiplayer. Prawdopodobnie dostaniemy w końcu możliwość stawiania normalnych serwerów z możliwością respawnowania maszyny, czy dołączenia do rozgrywki w dowolnym momencie. Obecnie istnieje jedynie tryb cooperative, który choć może być zrobiony bardzo sensownie, to jednak trzyma sporą rzeszę graczy z daleka od tytułu, a przynajmniej od obecnego multi. Łatka ukaże się prawdopodobnie do końca kwietnia. Na pewno będą w niej dwie nowe mapy do "nawalanki", które posiadają zmniejszoną powierzchnię, co wpłynie na szybkość ładowania gry oraz pewnie poprawi trochę klatkowanie.

A tracka nie musisz mieć. Mam TRir 4 i szczerze powiedziawszy lepiej mi się fruwa bez niego, bo obsługa nie jest płynna i trochę szarpie. Bez porównania lepiej wypada iłek, czy najnowszy wings of prey.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 15, 2010, 20:46:08 »
Wczoraj pobrało mi się demo, odpaliłem pograłem chwilę i... zamówiłem pełną. Trochę lipa, że na starcie są tylko 4 maszyny, a te fajniejsze (SE5a) trzeba dokupić (tanie to one nie są), ale po tym co tu przeczytałem i co sam zobaczyłem w demie jestem dobrej myśli. W końcu jakiś "rycerski" sim, a nie tylko te bounce'y znienacka na 190tkach.

« Odpowiedź #7 dnia: Maja 15, 2010, 22:09:20 »
Jak polatasz troszkę to warto kupić Dr.1/Camel Pacak. SE5a wart jest zakupu jeśli latasz dla płaskich hełmów.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2010, 22:53:13 »
No, o ile mnie pełna wersja czymś nie zniechęci, to w planach mam oczywiście wielbłąda i fokkera. SE5a to już kwestia mojego sentymentu z czasów Knights of the Sky na amisię :)

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 07, 2010, 23:14:16 »
Bardzo mi się gra podoba. FM jest super jak i DM. W menu głównym, w tle wokół mojego Fokkerka zobaczyłem między innym I-16... To danina dla Putina? Lepsza taka niż UFO Ła-7 :021:
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 13, 2011, 18:17:56 »
Nie trzeba być fanem Wielkiej Wojny, by polubić ten sim. Klimat pierwsza klasa. Specyficzne!

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 13, 2011, 20:57:17 »
Wystarczy do RoF-a dokupić jakikolwiek samolot i z wersji demo (obecnie dostępna jako "pełna wersja) staję się właśnie pełną wersją. Nie ma nad czym się zastanawiać tylko ściągać i dokupować "latawce".