Mały update:
zrobiłem dziś wstępną wersję DMJoy8 i wysłałem na testy osi analogowych do Sundownera i vito_zm. Ciekaw jestem oceny stabilności osi analogowych.
jeśli nie zadziała na płytkach, które mają - będę musiał wysłać im również nowy hardware

Testowałem również emulację osi analogowej za pomocą enkodera.
Układ okazał się znacznie prostszy od DMKeys. Jeśli testy wypadną pomyślnie - przystąpię do dalszej pracy.
Najwięcej czasu pochłonie program konfiguracyjny na PC - będzie zbliżony do tego z DMKeys8.
Za pomocą programu będzie można zdefiniować, jakie kontrolery są podłączone do jakich pinów i jak mają działać.
Planuję następujące kontrolery i ich możliwości konfiguracyjne:
-
potencjometr - działa jak potencjometr: zmienia się wartość przypisanej do niego osi analogowej
- działa jak trymer - modyfikuje wartość innej (skonfigurowanej) osi analogowej
-
przycisk może:
- działać jak zwykły przycisk joysticka
- przy wciśnięciu wysyłać kliknięcie przycisku A a przy zwolnieniu kliknięcie przycisku B
- przy wciśnięciu zwiększać lub zmniejszać wskazanie skonfigurowanej osi analogowej o skonfigurowana wartość[size=78%] [/size]
-
przełącznik - przy przełączeniu na jedna z pozycji symulować wciśnięcie innego przycisku joysticka
-
enkoder - przy pokręceniu w lewo wciskać jeden przycisk joysticka a przy pokręceniu w prawo inny (przy alternatywnej prędkości inne przyciski joy'a)
- przy kręceniu w lewo lub w prawo może trymować skonfigurowaną oś analogową o skonfigurowaną wartość
- może zupełnie emulować oś analogową - zamiast potencjometru
Jakieś sugestie?
Przycisk Pinky?
Przełącznik Pinky?
Pinky tylko dla przycisków, czy dla osi analogowych również?