Po co ??
Tak na szybko ?
Chociażby po to aby widzieć licznik amunicji do MG151/20 w G2

Lubię wiedziec, kiedy mogę sobie pozwolić na "dłuższy spust", a kiedy walić gościa po łbie krótkimi, kontrolowanymi seriami
Teraz do meritum sprawy, która jest moim zdaniem trochę skomplikowana
Mam nieodparte wrażenie, że ludzie dostając narzędzia do modowania, zachowują się trochę jak małpa, która ukradła klucz od plantacji bananów ...
Wszyscy się cieszą, wszyscy są happy, wszyscy biorą się za wszystkie reczy jakie można zmienić lub poprawić. Ogólna beztroska i radość z tworzenia.
Ludzie zaczęli zmieniać wszystko, tylko czasami nie to co trzeba. Koło już jest i nie trzeba go wymyślać na nowo ...
Dlaczego pytam o kokpity ?
Jednym z głównych zarzutów do naszego "niezachodzącego słoneczka" Ola, było to że w każdym FW jest pod celownikiem belka zasłaniająca go w jaiś 20%-ach.
No i od razu pojawiły się kokpity z poprawioną widocznością. Tyle tylko, że ja tak do końca nie wiem - czy ktoś to się za to wziął, "wyrąbał" z tekstury kabiny tą nieszczęsną belkę i zostawił revi na "starym" miejscu, czy jak usunął belkę to przesunął w dół również revi ?
Nurtuje mnie to pytanie od jakiś dwóch tygodni, kiedy zainstalowałem sobie UP 2.01
Za cholerę nie mogę trafić z FW. W nic. W każdej możliwej konfiguracji zbieżności uzbrojenia - pociski leca sobie nie tam gdzie trzeba.
Zastanawia mnie o tyle, że jakiś rok temu lataliśmy wojnę online u chłopaków z 315-go. Na UI. Tam też była foka z nowym kokpitem - i też w nic za cholerę nie mogłem trafić ...Wtedy nie zwróciłem na to szczególnej uwagi, biorąc to na karb nowych tracerów i braku przyzwyczajenia. Ale teraz jest to samo, a ponieważ od prawie dwóch tygodni meczę offline (to bardzo ważna informacja - nie ma żanych skoków pinga, nie jestem hostem, nie latam u kogoś także) FW-190A3 to chyba powinienem się już przyzwyczaić.
Z drugiej strony mam już nalatane trochę godzin w iłka, i skasowanie 4 nieuzbrojonych samolotów bombowych bez strzelaca nie powinno mi zająć więcej niż dwa przeloty.
Jest to o tyle ciekawe, że latając na 4.09m - nie mam absolutnie żadnych problemów z wykonaniem czegoś takiego.
Komp ten sam, joy tez.
Odnośnie mietka.
Porównajcie sobie kabinę G6 z 4.09m i z UP 2.01.
Według mnie w 4.09 revi jest dużo wyżej niż w UP. W Up widać prawie całe bąble, w 4.09 nie ma ich wogóle. O co chodzi z tą kabiną ? Po kiego grzyba ktoś to zmieniał ? Przecież G6 ma bardzo dobrą widoczność do przodu. Można wstawić różowe podświetlane zegary i zdjęcie żony Heinza Knockego - mnie to zwisa zupełnie. Ale nie naprawiać czegoś co nie było zepsute.
Być moze to jest moje subiektywne wrażenie, ale biore pod uwagę i taką mozliwość, że ktoś kto przerabiał sobie kokpity, nie zawracał sobie "gitary" odnośnie lini celowania.
I tak z inne jbeczki - nie mozna się było zdecydować czy revi ma świecić jaśniej czy ciemniej ?? Bo w A3 to jakby paluszkiem było to oświetlone, ale juz w A8 to "setka" w tym revi świeci

Ramm.
O ile się orientuję to w JSGME jest coś takiego jak 4.09 stock, powinno wystarczyć wyłączyć wszystkie mody i załączyć to.
Nie zrozumiałeś pytania.
Mnie nie chodzi o latanie na 4.09m., bo mam to na osobnej instalce na dysku.
Chodzi o to, aby we wszystkich dostępnym przez JGSME modach były "defaultowe" kokpity z wersji 4.09m.