Chodziło mi raczej o to że coś się jednak dzieje, bo co najmniej kilka sztuk MiG-31BM jednak sobie lata (przynajmniej moim zdaniem, jestem otwarty na inne sugestie) i to nie tylko w ośrodkach zastosowania bojowego ale i w eskadrach - a mimo to wytwórnia póki co nie daje znaku życia i choć można sobie na upartego spokojnie znaleźć ile z grubsza dostarczono z KnAAPO Su-27SM, ile Su-25SM ze 121.ARZ etc. ale nie ma żadnych informacji o MiGu-31BM.
Poza tym tak naprawdę modernizacja Foxhoundów, sądząc po artykule P. Butowskiego z Lotnictwa (jakoś maj 2009), zaczęła się w zasadzie dopiero w zeszłym roku więc choćby z tego względu nie ma co spodziewać się okrętu.
92, 93 i 94 w 4.CBP Sawasjejka.W każdym razie, abstrahując od tego wydaje mi się że w ośrodku zastosowania bojowego są co najmniej 3 egzemplarze MiGi-31BM: #92, #93 oraz #94. W jednostkach liniowych zaś jak wyżej można zobaczyć jeszcze #02, #52 oraz ów #16. Podobno lata też #66 ale nie mam zdjęcia (może też komuś się z #16 pozajączkowało i zrobiła mu się z jedynki szóstka, tworząc #66).
Moim skromnym zdaniem są to właśnie MiG-31BM. Nie oznacza to oczywiście że nie ma ich więcej - wymieniłem tylko egzemplarze o których istnieniu wiem

Na dzień dzisiejszy ostrożnie szacuję że łącznie jest ich w WWS ok. 10 sztuk.