Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.  (Przeczytany 41843 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 19, 2011, 10:08:36 »
Forsy na pewno nie odpuszczą, przecież to jest komercyjna firma, a nie pomoc społeczna. Mogą zmienić sposób finansowania na taki, że podstawka jest za free, a dodatki trzeba będzie kupować. Zobaczymy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 19, 2011, 10:09:57 »
Eee tam, pewnie chodzi o to, że w realu trzeba latać za ciężkie pieniądze, a w gierce jest za darmo.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #107 dnia: Marca 18, 2011, 20:08:34 »
http://www.microsoft.com/games/flight/

Dorzucono nowe 5 screenów.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Marca 18, 2011, 20:49:31 »
Nie ma przesunięcia na selfshadowingu, bardzo dobrze. Drzewka też ładnie się z terenem blendują.

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #109 dnia: Marca 20, 2011, 08:14:58 »
To fotki z 2004 czy FSX? :021:
Polecam obejrzeć zajawkę Reymonta w Łodzi.Wcale nie gorsza jakość.
Według mnie twórcy nie mają pomysłu na przełomowy produkt , chodzi o wyciągnięcie nowej kasy.
Gdyby tak popracowali na dobrze zoptymalizowanym silnikiem ....aby  3-4 razy poprawić wydajność na obecnych kompach.
Latając na dużych wysokościach bardziej liczy się model lotu i możliwość złożonej obsługi urządzeń pokładowych , przy VFR proste wyposażenie , ale bardzo złożona sceneria.
W chwili obecnej mnie te fotki nie zachwycają ,a zanim wyjdzie ten Sim to ludziska dopracują FSX i znowu będzie pogoń za własnym ogonem.
Oczekiwałbym grafiki przy lotach VFR na poziomie ARMA2 , jak ktoś latał tam heli to wie o czym myślę .
A może jeszcze się dobrze nie obudziłem.... :005:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Marca 20, 2011, 09:38:18 »

Oczekiwałbym grafiki przy lotach VFR na poziomie ARMA2 , jak ktoś latał tam heli to wie o czym myślę .
A może jeszcze się dobrze nie obudziłem.... :005:

Taa, zwłaszcza jak się wzniesiesz na wyższy pułap, też bardzo lubię tę mgłę  :118: Mapa wielkości 225km2 też robi wrażenie  :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #111 dnia: Marca 20, 2011, 12:50:28 »
Gdyby tak popracowali na dobrze zoptymalizowanym silnikiem ....aby  3-4 razy poprawić wydajność na obecnych kompach.
Latając na dużych wysokościach bardziej liczy się model lotu i możliwość złożonej obsługi urządzeń pokładowych , przy VFR proste wyposażenie , ale bardzo złożona sceneria.
I w jaki sposób oceniłeś, że tego nie ma po samych fotach ? ;)

Nie to żebym się spodziewał rewolucyjnych zmian, bo prawdę mówiąc nie są one potrzebne. Ale widzę, że Ty latasz liniowcami, więc ani FSX, ani tym bardziej Flight nie są dla Ciebie, te dwa tytuły to General Aviation głównie. Z FL450 nie zobaczy się, że na ścianach gór tekstura nie jest już rozciągnięta i że rzucają w końcu cień.

Natomiast FM zawsze zależał od producenta dodatku, jak się nie przykłada do roboty to maszyna śmiesznie lata, wystarczy tylko porównać Alpha Sim, czy Nemethów do Dodo Sim, albo A2A i Real Air do Vertigo.

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #112 dnia: Marca 20, 2011, 17:26:44 »
Nie latam liniowcami.Jak mam chwilę to tylko VFR z mapą na kolanach .Dlatego interesuje mnie głównie co widać za oknem , a tych screenach rewelacji nie widać , która usprawiedliwiałaby wywalenie następnych setek zł na dodatki i nowego FSX.
Ale to moje zdanie.Jak się komuś bardzo podoba to co tam zobaczył to też dobrze. :001:

PS.
Aż jeszcze raz przejrzałem te screeny ... :005: i...nic.

Empeck wiesz dobrze o co mi chodziło co chodziło .Niechby wczytywało kawałki po 225m2 do lotów VFR mnie by wystarczyło do latania czymś wolnym np Wilgą  :021:

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #113 dnia: Marca 20, 2011, 17:43:17 »
Sorry nie zdążyłem z edycją.
Sundowner oceniłem tak z doświadczenia wymień grę której kontynuacja nie wymagała lepszego procesora , karty grafiki , więcej ramu , która "pójdzie" lepiej na kompie niż poprzedniczka i oczywiście będzie ładniejsza.
Może marudzę ale to dlatego że gram w gry od ZX spektrum i niewiele mnie może zaskoczyć .....na +.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #114 dnia: Marca 20, 2011, 17:48:29 »
A czemu Flight miałby mieć mniejsze wymagania od FSX ?

Natomiast co do twojego pytania - FSX SP1 chodził szybciej i ładniej niż FS2004 na moim poprzednim komputerze ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Marca 20, 2011, 18:46:41 »
Z jakiegoś powodu simy wyglądają jak wyglądają. Zarówno FS jak i XPlane mają kiepską grafę jeśli je porównać do ArmA2, a należy pamiętać, że to tytuły które symulują całą planetę. Z simów z małymi mapkami to DCS, czy RoF też szału graficznie nie robią, jak będzie wyglądał CoD zobaczymy za two weeks be sure, ale nie liczyłbym na jakość z FPSa.

Cóż, albo zrezygnować z grania, albo przyzwyczaić się do grafy, albo poczekać aż magicy z Outerra skończą swój engine ;)

Co do mojego posta - ArmA2 ma fatalny zasięg widoczności - wg tego co znalazłem w sieci obiekty pojawiają się w odległości ok 3km - nawet do VFR to jest nieakceptowalne. Poza tym FSX ma streaming terenu, nie wczytuje mapy akurat w kawałkach po 225km2, ale robi to na bieżąco w trakcie lotu.

Główna wada FSX wg mnie to nie są nawet wysokie wymagania, to bym przeżył, ale fakt, że wydajność się nie skaluje wraz z lepszym sprzętem. Po prostu założenia jakie Aces mieli przy projektowaniu gry rozbiły się o rzeczywistość. Spodziewali się, podobnie jak w przypadku FS9, wzrostu taktowania procesorów. Intel i ferajna im zrobili psikusa wchodząc w dodatkowe rdzenie i poprawianie architektury, a nie w brute force. Dlatego właśnie FSX chodzi jak chodzi.

Projektując Flight wiedzą już, że nie mogą sobie pozwolić na pisanie go w ten sam sposób jak FSX, dlatego mam nadzieję, że będzie on chodzić dużo lepiej niż FSX i porządnie wykorzysta co najmniej cztery rdzenie.

Jeśli ktoś myśli, że odpali Flight na zabytku służącym do latania w FS9 to się znów mocno zawiedzie. Zresztą Ben Supnik który pracuje nad XPlane to samo pisze o XP10. By wyciągnąć wszystkie opcje grafiki w XP10 potrzebny będzie co najmniej mocny i5 oraz porządna karta graficzna Dx10/Dx11.

Szkoda, że MGS pokazują tylko obrazki, a nie napiszą nic o tym co Flight będzie miał do zaoferowania.

« Odpowiedź #116 dnia: Marca 20, 2011, 21:11:51 »
Zarówno FS jak i XPlane mają kiepską grafę jeśli je porównać do ArmA2, a należy pamiętać, że to tytuły które symulują całą planetę.

Nawet tego bym nie powiedział - grafika ArmA2 jest bardzo dobra gdy się leży na glebie z karabinem w ręku. Z pewnej odległości traci mocno na jakości. W FSX odwrotnie - grafika jest niezła już z dwustu-trzystu metrów nad ziemią (zakładam, że nowy produkt będzie miał nieco lepszą), a jej jakość spada tuż przy ziemi. W sumie nic dziwnego i raczej nie oczekiwałbym czegoś podobnego do ArmA2. Wystarczy zobaczyć ile "waży" jedna niewielka "wyspa" w ArmA2, bez szans aby zastosować to do całego świata.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Marca 21, 2011, 12:26:42 »
Jak wszyscy wiedzą, Flight będzie korzystać z Live, będzie bardziej social i w ogóle.

Windows Gaming eXperience wg Microsoftu:

http://www.youtube.com/watch?v=uBPYdgy35KA
http://www.rockpapershotgun.com/2011/03/21/windows-gaming-experience/

Mam nadzieję, że będzie można wsadzić xboxowego avatara za drąga w Stearmanie :karpik :banan :021:

« Odpowiedź #118 dnia: Marca 21, 2011, 13:08:56 »
... i można spodziewać się achiv'ów! :)

« Odpowiedź #119 dnia: Marca 21, 2011, 16:53:56 »
A ja polecam najnowszą serię artykułów na temat Microsoft flight w magazynie Pc-pilot.