Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.  (Przeczytany 41787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 21, 2011, 22:39:46 »
Oczekiwałbym grafiki przy lotach VFR na poziomie ARMA2 , jak ktoś latał tam heli to wie o czym myślę .
A może jeszcze się dobrze nie obudziłem.... :005:
Ja jakiś dziwny jestem, ale nie wiele więcej do szczęścia mi potrzeba niż to:

;)

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 21, 2011, 23:00:15 »
Taką grafikę to mamy w FSX bez łaski .

empeck

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 21, 2011, 23:24:49 »
Przecież screeny Sundownera to właśnie są screeny z FSX :D

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: Marca 22, 2011, 01:58:52 »
Kurcze ...no flighta to jeszcze daleko. Nie planujcie tyle bo będzie jak z góralem który planował sobie pierdnąć a się  posrał.
Zaś co do ocen to coś mi się wydaje że z Flight-em to daleka droga.
Jesli  chcecie grafę jak w ArmA czy powiedzmy Crysis to zapomnijmy  o całym globie bo nam powierzchni dyskowej może zabraknąć na tą uber grafikę.   
Crysis = jedna wyspa( mała wyspa) = prawie 10GB
To jak byście chcieli w takiej jakości świat cały...no to  hmmm  coś chyba dysków by zabrakło  :)
Zresztą co w Flight-cie będzie to będzie  ja bym tak raczej poprzyciskał konstruktorów co by zechcieli  PZL-130 i PZL-104  w końcu wydać.

Tak tylko głośno myślę 

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #124 dnia: Marca 22, 2011, 07:19:09 »
Jak zastosować tekstury tworzone proceduralnie, tak jak chłopaki od Outerry zrobili bawiąc się we fraktale, to wszystko da się zrobić nie zżerając za dużo powierzchni dyskowej, tylko generowanie tego zjada trochę mocy obliczeniowej.

Nie takie rzeczy robiono w demo scenie 64k ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Marca 22, 2011, 08:06:23 »
Zresztą co w Flight-cie będzie to będzie  ja bym tak raczej poprzyciskał konstruktorów co by zechcieli  PZL-130 i PZL-104  w końcu wydać.

Tak tylko głośno myślę 

Przyciskaj, na zdrowie :D

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #126 dnia: Marca 22, 2011, 17:12:36 »
Jesli  chcecie grafę jak w ArmA czy powiedzmy Crysis to zapomnijmy  o całym globie bo nam powierzchni dyskowej może zabraknąć na tą uber grafikę.
To jak byście chcieli w takiej jakości świat cały...no to  hmmm  coś chyba dysków by zabrakło  :)

Już teraz FSX to "kupa" posklejanych kwadracików/parceli ('pole1', 'pole2', 'las1', 'las2' i gdzieniegdzie 'miasto1', miasto2' :P), więc nie wiem po co te obawy. No chyba, że "panowie M$" będą chcieli wymodelować nawet krawężniki pod moim domem w co szczerze wątpię :D

empeck

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Marca 22, 2011, 17:25:42 »
Już teraz FSX to "kupa" posklejanych kwadracików/parceli ('pole1', 'pole2', 'las1', 'las2' i gdzieniegdzie 'miasto1', miasto2' :P), więc nie wiem po co te obawy. No chyba, że "panowie M$" będą chcieli wymodelować nawet krawężniki pod moim domem w co szczerze wątpię :D

A widziałeś jakiś inny sposób w symulatorach? W każdym jednym takie same tekstury są używane co kawałek. W 'zwykłych grach' zresztą też.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #128 dnia: Marca 23, 2011, 15:52:10 »
O to mi właśnie chodziło; nie ma co się bać, że przy uber, super grafikach i detalach FS urośnie do terabajtów, i że żaden dysk tego nie pomieści.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Maja 27, 2011, 19:57:17 »
Nowe obrazki.

http://www.microsoft.com/games/flight/#news5

Ładny przybój, cienie i klify. Reszta to ręczna robota ORBX - podobna tak myślę.
« Ostatnia zmiana: Maja 27, 2011, 19:58:34 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #130 dnia: Maja 27, 2011, 21:36:24 »
A chmury dalej nie rzucają cieni :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

_michal

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Maja 27, 2011, 21:39:13 »
No i to dalej te same chmury co w FSX. :/

_michal

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 21, 2011, 15:15:11 »
Nowy filmik z Microsoft Hawaii Simulator

http://www.youtube.com/watch?v=Xhc29ia-sb4&hd=1

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 21, 2011, 15:46:47 »
Kolejna wymiotna migawka... normalny producent/dystrybutor (ta jak ma to miejsce w normalnych kampaniach promocyjnych) zamieściłby 10 minutowy filmik z konkretnym gameplay'em... jeżeli posługują się takimi mydlącymi oczy zagrywkami, to znaczy, że niczym specjalnym "nowy" FS nie zachwyci... No bo w sumie, to co tam takiego widać?
Niech się M$ od ED uczy...

_michal

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 21, 2011, 16:19:46 »
Produkty ED są dobre, fakt, ale ich marketing jest delikatnie mówiąc do bani. Mają długą tradycję obiecywania gruszek na wierzbach, by zacząć od obiecanych dziewięciu miesięcy pomiędzy modułami, poprzez zapowiedzianą cenę FC2 i jej późniejszą podwyżkę, skończywszy na ogłoszeniu nowego modułu tuż po premierze Warthoga, na które to ogłoszenie czekamy już parę miesięcy. Chyba lepiej, by MS marketingu się od ED nie uczył.  :118:

MS po prostu cały czas przypomina o tym, że robią nowy tytuł, podtrzymując pewien poziom zainteresowania swoim produktem. Wiedzą, że XPlane 10 się robi i to, że marketing Austina z Laminar Research też jest kompletnie beznadziejny :D Nie zazdroszczę Supnikowi, który każdą nowinkę ogłoszoną przez Austina potem prostuje na blogu i forach.

Jeśli chodzi o marketing to ja najbardziej lubię 777. Nie obiecują nic czego nie mogą dostarczyć, a jak już obiecują to zawsze z odpowiednim dystansem.