Autor Wątek: Testowanie map - kierowcy bombowców wanted !  (Przeczytany 8877 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
Odp: Testowanie map - kierowcy bombowców wanted !
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 07, 2011, 12:29:37 »
Dziś wieczorem, około ósmej,  co jak na mnie jest wyjątkowo wczesną porą, będę na HL-u stawiała serwer na kilka osób w celach testowych. Jeśli ktoś znalazłby chwilę czasu żeby polatać - byłoby miło.
Do przetestowania są mapy z bitwy o Maltę: topienie konwojów, obrona lotnisk i statków,starty z lotniskowca, ciekawe samoloty i interesujące zadania do wykonania.
Jest także trochę inna bitwa o Midway m. in. z udziałem B-17 oraz próba zatopienia dwóch angielskich pancerników gdzieś na Malajach.
Do niektórych misji potrzeba paru osób więc jeśli nie będzie chętnych pójdę poćwiczyć duże prędkości na "AirRacing". Dziś nie piekę sernika.  :117:

Jeśli komuś nudzą się już lekko naparzanki, ustawki i dogfajty z lotnisk, które są w zasięgu rzutu kamieniem i chciałby spróbować czegoś innego - serdecznie zapraszam !

P.S.
UP+zuti

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 07, 2011, 19:15:57 »
W sumie nawet już można stawiać. Chętnie się pobawię.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 08, 2011, 08:51:53 »
... próba zatopienia dwóch angielskich pancerników gdzieś na Malajach.

Nie dwóch pancerników, a jedego (HMS "Prince of Wales"). Drugi to był krążownik liniowy (HMS "Repulse").  :001:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 08, 2011, 13:19:06 »
Wczoraj latałem i muszę powiedzieć że było bardzo fajnie. Zadania super. Jedynie czego mi brakowało to komunikacji głosowej. Nigdy jeszcze tak nie latałem i chętnie bym spróbował. Mnie wydaje się że są dwa rozwiązania. Albo wynajdziemy serwer już istniejący na Teamspeak3 i tu na przykład:

il2.kickas-ass.net (serwer polski)
IP: 81.219.221.251
port 9987

lub

tidesofwar.net
port 9987

Albo postawimy swój na czas gry. Moge spróbować odpalić serwer na Ventrilo 2.1.4

Jakie jest wasze zdanie?

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 08, 2011, 13:36:06 »
Nie dwóch pancerników, a jedego (HMS "Prince of Wales"). Drugi to był krążownik liniowy (HMS "Repulse").  :001:

Ramm.
Oj tam, oj tam, jak ma pancerz to pancernik, a jak krąży to krążownik.  Tak przy okazji - skoro wzmacniacz służy do wzmacniania, a wskaźnik do wskazywania, kontrolka do kontrolowania, to do czego może służyć POTENCJOMETR ? :121:

Wracając do tematu - wczorajsza impreza się udała, działo się wiele, w jednej z misji udało nam się zatopić ostatni statek konwoju niemal na linii redy portu - jak w amerykańskich filmach :

Uploaded with ImageShack.us

Linia "mety" widoczna po lewej, w tle latarnia redy portu na Malcie, dwie lecące bomby w drodze do celu ... Swoją drogą zrzuciłam bombę pierwsza ( to ten mały samolocik pod prawym skrzydłem kolegi Greena) ale statek zaliczyło jemu, gdyż moja miała ustawione 3 sekundy zwłoki, a jego chyba 1 sekundę. No i krzyż żelazny poszedł ... do kolegi z dywizjonu EKG ...  :114:

Tak to wyglądało z góry:

A droga do celu nie była niełatwa:

Bitwa o konwój trwała niemal godzinę,  krew lała się strumieniami, w powietrzu unosiły się tysiące łusek po nabojach, a pogoda dopisywała ...
Oprócz tej misji zajęliśmy się wytopieniem Japońskich transportowców wiozących wojsko na Midway, oraz dostarczaliśmy wielkimi samolotami zaopatrzenie do Afryki. Mnie się podobało, inni niech się wypowiedzą jak mają ochotę.

Dziś, jak dobrze pójdzie - ciąg dalszy zabawy, parę mapek jeszcze zostało. Tym razem nie będzie już ikonek  :117:

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 08, 2011, 14:11:53 »
Zostaw ikonki, będzie "oldschool" ;)

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 08, 2011, 15:30:55 »
Mam nadzieję że w następnych misjach SM.79 dostanie godniejszych, działka mających przeciwników... Ale zabawa przednia, oj tak.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 08, 2011, 15:59:10 »
to do czego może służyć POTENCJOMETR ? :121:

Potanjcowywania  :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 08, 2011, 16:10:43 »
Jest szansa na loty dzisiaj ??

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 08, 2011, 16:22:07 »
Jeśli nic złego się nie wydarzy to dziś też będzie jatka  :123:

Ciekawe, czy ktoś z kolegów zauważył, że jeden ze statków konwoju był okrętem szpitalnym ? :119:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 08, 2011, 18:10:03 »
Można ustawić tak, że za okręt szpitalny będzie sporo ujemnych punktów... oraz kick :)  Pozdrawiam!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 08, 2011, 18:26:08 »
Mam takie szybkie pytanie organizacyjne   :002:

Rozumiem, że żeby z wami polatać odpalam HL, wybieram z dostępnych gier IL-Sturmovik 1946, a potem z lewej strony szukam serwera TheWitch ??

Sorry, za głupie pytania ale to będzie mój pierwszy raz  :118:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 08, 2011, 18:57:13 »
Ok, można do Was zajrzeć ?
O której godzinie dokładnie ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 08, 2011, 19:02:03 »
Wchodzisz jak na każdy inny serwer - dokładnie tak,  jak piszesz.
A co do tego okrętu szpitalnego - z pewnością płynął na Maltę PO rannych, więc był pusty i tej wersji się będziemy trzymać, bo nie wiadomo, kto mu przywalił, może i ja ...  :114:
To że jest tam okręt z krzyżami zobaczyłam dopiero na trackach z gry. W trakcie akcji nie było kiedy się przyglądać, bo szpikowali mnie ołowiem, szyby miałam zakrwawione i popękane, na podłodze pełno łusek z angielskich myśliwców, które sypały się przez dziury w suficie, a na plecach trupa górnego strzelca. Tak, że jestem usprawiedliwiona, jakby coś...   :102:

@Rammjager
dokładnie, dokładnie ... faceci to by chcieli wszystko jak w zegarku ...
Dokładnie około ósmej.  :117:
Zapraszam

P.S.
Nie wiem jak to będzie, gdyż wczoraj się okazało, że pingi są dość wysokie - widać "poprawili" mi łącze. Gdyby się powtórzyło - z góry przepraszam, nic nie mogę na to poradzić.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 08, 2011, 20:42:50 »
Kurczę trochę się tylko spóźniłem a tu nie ma miejsc ;(