Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 166630 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« dnia: Września 22, 2010, 02:52:10 »
Wygodny fotel, duży monitor (albo kilka), TrackIR, ta zabaweczka http://www.simhq.com/_commentary/all_101b.html i mamy chyba najwierniejszy symulator maszyny bojowej jaki powstał? (nie mówię tu o przekształcaniu pokoju w kokpit :003:) Jak ktoś jeszcze lubi A-10 to jest w raju :banan.

Następny mógłby być AH-64 jako przeciwnik dla Ka-50.

empeck

• Gość
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #1 dnia: Września 22, 2010, 10:29:13 »
Przyznam szczerze, że nie do końca rozumiem to stwierdzenie które się pojawia na forach - AH-64 jako przeciwnik dla K-50. Przecież te maszyny prawdopodobnie nigdy nie będą walczyć przeciw sobie, nie do tego służą i taki scenariusz raczej nie jest realistyczny.

« Odpowiedź #2 dnia: Września 22, 2010, 11:48:00 »
Śmigłowiec już jest, teraz powinien być myśliwiec.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline a1ex

• *
  • Red Tiger
« Odpowiedź #3 dnia: Września 22, 2010, 12:28:43 »
O tak :001: F-18 byłby gites! :020:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Września 22, 2010, 12:44:05 »
OFFToper 69 z podwójnym lugerem będzie następny, ale tutaj na forum.

« Odpowiedź #5 dnia: Września 23, 2010, 02:07:11 »
Drogi Panie Moderatorze :003: proszę mi jeszcze pozwolić wyjaśnić kwestie jaką poruszył empeck.

Też nie uważam aby Ka-50 był odpowiednikiem (przeciwnikiem) dla AH-64. Słowa przeciwnik użyłem w sensie świata DCSa i dania zwolennikiom niebieskiej strony mocy czegoś co czerwona strona ma już od dawna, czyli nowoczesny śmigłowiec szturmowy.

Pozdrawiam.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #6 dnia: Września 23, 2010, 07:31:35 »
Jeżeli to będzie AH-64A, to nie będzie nowoczesny, a przedpotopowy ;)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #7 dnia: Września 23, 2010, 07:44:02 »
  Sun: ale jaka tam A. Wersja D ma być i koniec.  :021:

Dzik tylko moim zdaniem tworzenie dwuosobowych maszyn niesie za sobą jeden poważny problem. Trzeba albo tworzyć AI które się nie będzie gubić i zachowywać ludzko jako strzelec albo pilot, albo nastawić się tylko i wyłącznie na multi i ograniczać sobie grupę odbiorców.

Co do filmiku, to czy wszędzie teraz muszą wcisnąć ta transformersową nutę? to już się nudne robi :118:.

A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #8 dnia: Września 23, 2010, 09:40:11 »
ED pisali o tym, że albo mogą zrobić full wypas AH-64A, albo po łebkach AH-64D, bo niby kwitów na niego nie mają (byzydura).

Tylko zanim zrobią kolejna maszynę to minie trochę (sporo) czasu. A-10 już praktycznie był, a trochę go klepią, natomiast pod maszynę dwuosobową będą musieli wprowadzić spore zmiany w silniku gry... 2-3 lata jak nic.

« Odpowiedź #9 dnia: Września 23, 2010, 09:42:58 »
Śmigłowiec i samolot szturmowy już mamy więc czas na jakiegoś fightera :021:
Gdzieś chyba była mowa, że mają Horneta dla TBS, więc może i wersja komercyjna by się znalazła :003:
Ale gdzie Ja to słyszałem to pojęcia nie mam  :008:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Września 23, 2010, 10:26:15 »
Tylko zanim zrobią kolejna maszynę to minie trochę (sporo) czasu. A-10 już praktycznie był, a trochę go klepią, natomiast pod maszynę dwuosobową będą musieli wprowadzić spore zmiany w silniku gry... 2-3 lata jak nic.

To akurat nie jest takie proste jak Ci się Sun wydaje. Z symulatora A-10C Warthog dla National Guard pozostał praktycznie tylko model awioniki i to o ile pamiętam dość mocno niekompletny, praktycznie całą resztę, zaczynając od wymodelowania brakujących podsystemów, uzbrojenia, modelu fizyki, nowego AFM-2 (bardziej zaawansowanego niż z AFM z którym mamy do czynienia w Ka-50 Black Shark - a już tu znalazły się "beksy" że jest za trudno), kończąc praktycznie na całym, dość mocno odświeżonym środowisku i pozostałych elementach symulatora DCS, trzeba było zaimplementować na nowo. Widać w zestawieniu z poprzednim modułem że włożyli w to sporo pracy.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #11 dnia: Września 23, 2010, 10:36:02 »
Żąą dobrze prawi. Włożoną przez nich pracę widać choćby po grafice. Dlatego teraz szybko niech tworzą MiGa 21 i 23 i bawimy się w Bałkany. Samoloty z awioniką prostą jak konstrukcja cepa, instrukcje do nich walają się na każdym rogu, wystarczy stworzyć do nich FM a o modele poprosić niejakiego Beczla. :banan
Tym sposobem wszyscy chcący mieć fajtery w DCSie będą syci a owca w postaci cyrylicy w kokpicie zostanie cała. No i jakie możliwości dodawania nowych teatrów działań. :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 23, 2010, 16:25:12 »
No nie powiem. Chciałbym w pełni wymodelowanego migacza 21 do polatania.

« Odpowiedź #13 dnia: Września 24, 2010, 02:52:26 »
Jeżeli to będzie AH-64A, to nie będzie nowoczesny, a przedpotopowy ;)

Mi tam dużo do szczęścia nie potrzeba, IHADSS jest, TADS/PNVS jest, GPS jest, AGM-114 są, działko jest. Radary i za dużo "szkła" w kokpicie nie są rycerskie  :004:
Poza tym nie liczy się sprzet tylko technika... ekhm znaczy wyszkolenie pilota :020:

ED pisali o tym, że albo mogą zrobić full wypas AH-64A, albo po łebkach AH-64D, bo niby kwitów na niego nie mają (byzydura).

ED niestety traktuje od początku gorzej fanów latania po stronie USA. Dwa wycofywane ze służby samoloty przeciwko pięciu w tym kilka szczytów techniki WWS.
Obecność Su-33 a brak F/A-18 bądź F-14 w sytuacji kiedy marynarka wojenna USA jest chyba najpotężniejszą w tej chwili na świecie a Rosyjska ledwo zipie to jawna propaganda :005:

Dzik tylko moim zdaniem tworzenie dwuosobowych maszyn niesie za sobą jeden poważny problem. Trzeba albo tworzyć AI które się nie będzie gubić i zachowywać ludzko jako strzelec albo pilot, albo nastawić się tylko i wyłącznie na multi i ograniczać sobie grupę odbiorców.

Mekki ale przecież już były symulatory dwumiejscowych maszyn i jakoś dało się grać (dolot do rejonu celu jako pilot, wybranie jakiegoś przytulnego miejsca, auto zawis, szybka zmiana stanowiska na miejsce strzelca i zrobienie porządku na podwórku po czym powrót do kabiny pilota).

A nocna misja w Apaczu z kumplem jako pilotem/strzelcem to moje marzenie odkąd zobaczyłem Jane's AH-64D Longbow, niestety byłem za młody i głupi żeby to ogarnąć.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #14 dnia: Września 24, 2010, 07:53:07 »
Prawdę mówiąc ciężko tutaj mieć pretensje do ED, że robią to, a nie co innego.

Robią co chcą, a my to możemy kupić, albo i nie. Dlatego ja nie kupiłem DCS:BS, ani LO2, ale do A-10 się przymierzam. Podobnie jest w światku FSa, tylko skala inna.