Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #105 dnia: Października 06, 2011, 14:48:55 »
Na superbuga to bym nie liczył, prędzej F-18C. Poza tym, nie rozumiem tej niechęci, lotniskowiec, szeroki wybór uzbrojenia, czego chcieć więcej.

BTW, na tej focie Tomcat wygląda jak transformer. :D

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #106 dnia: Października 06, 2011, 14:53:01 »
Ktoś tam kiedyś bąknął związany z ED, chyba tester, że do superhorneta nie mają dostatecznej dokumentacji. Ale to dawno było, może nieprawda...
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #107 dnia: Października 06, 2011, 15:03:39 »
Poza tym, nie rozumiem tej niechęci, lotniskowiec, szeroki wybór uzbrojenia, czego chcieć więcej.

Wiesz Empeck, brzydka dziewczyna też może dobrze gotować, ale nie dla każdego jest to wystarczający powód żeby ryzykować bliższą znajomość ;-)
Wersje A/C są do przełknięcia, ale najcieplejsze określenie, jakie przychodzi mi na myśl na widok SuperHorrora to pokrak, innych nie przytoczę.

[...] Więc rozsądnym wydaję się [...]
Wydajesz się rozsądnym, ale jaki to ma związek z tematem?  :118:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Października 06, 2011, 15:10:07 »
najcieplejsze określenie, jakie przychodzi mi na myśl na widok SuperHorrora to pokrak, innych nie przytoczę

Czyli po prostu rozmawiamy o preferencjach osobistych. :) Mi tam Hornety się podobają, zarówno A/C, jak i SuperBug i bardzo bym chciał takiego mieć w DCSie.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #109 dnia: Października 06, 2011, 15:21:52 »
Czyli po prostu rozmawiamy o preferencjach osobistych.

Oczywiście. Ani ja ani zapewne Ty nie lataliśmy żadną z tych maszyn (chociaż w kwestii Superbuga są pewne kontrowersyjne kwestie natury aerodynamicznej, które nawet dla laika takiego jak ja wydają się conajmniej dziwaczne - vide belki podwieszeń pod kątem do kierunku lotu).

Mam swoje trzy ikony wyznaczające "estetyczny wzorzec samolotu myśliwskiego". Odpowiednio dla trzech epok awiacji. WWI - Pfalz DIIIa, WWII - FW-190, dla "ery jetów" F-14. I tej wersji będę się trzymał  :118:

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: Października 06, 2011, 15:31:50 »
Mi też się marzy kotek Tom ale rzeczywistość jest brutalna. Raczej nie będzie to maszyna dwumiejscowa. Z technicznego punktu widzenia pewnie nie byłoby problemu, tylko marketingowo to im się nie opłaca, chętnych na taki produkt byłoby dużo mniej. Choć współpraca dwóch osób w jednym samolocie byłaby interesująca i pewnie bardziej mobilizowałby do lotów online  :001: Jak to pisaliście.... "robal" ma chyba największe szanse.
Bo z F-16 to chyba nie powalczą choćby ze względu na dynamiczną kampanię, która jest w Falcon'ie.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

poko24

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Października 06, 2011, 18:48:58 »
Przepraszam za te linki Mazak. Coś się zmieniło u źródla - nie moja wina. Ale chodzi dokładnie o podany już przez kogoś link do tematu na SimHQ i fotki nowych modeli okrętów do DCS.

Wracając do "gdybania" o następnym module do DCS, to cały czas mam wrażenie, że przygotowywany jest zarówno F/A-18C jak i F-16C w tym samym momencie. Ale to tylko przeczucie.

« Odpowiedź #112 dnia: Października 06, 2011, 19:14:03 »
Ja osobiście mam dziwne wrażenie że to może niestety być F-15. Co prawda fajna maszyna i w ogóle, ale niestety tylko do walk powietrznych, dlatego wolałbym F/A 18 :) Bo na F-14 nie ma liczyć właśnie przez wymagane 2 osoby, ewentualnie mogli by zrobić jakiś dodatek ;) A moje wrażenie opieram na tym że model F-15 w DCS A10 jest tak samo szczegółowy jak samo A-10, a chyba raczej nie robili by go tylko po to żeby ładnie na niebie wyglądał ;)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Października 06, 2011, 19:58:22 »
OMG, znowu amerykańskie gówno, to już bym wolał zdalnie sterowany samolocik terrorystyczny :(
Tomcat na wyżej załączonej fotce wygląda jak stara baba z torbami w każdej łapie.
F16 powoduje u mnie autohafta - takie wątłe gówienko z dużym podgardlem.
F18? Wygląda jak chińska zabawka, do której jest jeszcze w komplecie Ken i Barbie.

:587: :587: :587: :587: :587: :587: :587: :587: :587:

Jak słowo daję, jak zrobią któryś z powyższych złomów, to ja się przeprowadzam na plan epopei gejowskiej Ponurego, do jego gej-skłotu.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #114 dnia: Października 06, 2011, 21:16:17 »
Wiedziałem, że można na Ciebie liczyć, czekałem tylko jak długo wytrzymasz żeby to napisać  :118:

poko24

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Października 06, 2011, 22:35:44 »
Trzymamy za słowo :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #116 dnia: Października 08, 2011, 00:54:40 »
Jeśli jeszcze chodzi o C to chyba jest to najbardziej wszechstronna wersja do wykorzystania w DCS'ie. A tak w ogóle to przecież już ED jest właścicielem domeny F/A-18C :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #117 dnia: Października 08, 2011, 20:07:04 »
Poważnie myślicie, że "dwumiejscowość" F-14 jest kłopotliwa ze względów marketingowych a nie technicznych? Przecież ten samolot raczej nie może narzekać na brak fanów.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #118 dnia: Października 08, 2011, 20:13:35 »
Dwu-miejscowość Tomcata nie jest kłopotliwa z jakiegokolwiek powodu innego niż ekonomia i filozofia twórcy/wydawcy.

« Odpowiedź #119 dnia: Października 09, 2011, 20:34:19 »
Sądzę iż, szybciej należy oczekiwać nowego "wielolosamolotowego"  LOFC-3  aniżeli DCS kolejnego samolotu, potwierdzeniem tego jest opublikowana sonda na stronie LO Files w/g której,  LOFC-2 zdecydowanie bije "konkurentów" pod względem popularności i wykorzystywania. Dla ED będzie to prosty sposób na niemałe zyski  w krótkim czasie, oczywiście muszą tu być uwzględnione wielokrotnie zgłaszane błedy i konieczne poprawki,a podstawowy warunek to wprowadzenie jako flyable nowych wersji wielozadaniowych myśliwców MiG-29 i Su-27, bowiem to nie będzie wymagało aż tyle pracy.

Wiesław D