Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167402 razy)

Troghv

• Gość
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #135 dnia: Listopada 02, 2011, 20:53:12 »
Na Warthog'a, a nie na Black Shark'a.
Źródło poproszę to raz, a dwa proszę spojrzeć na datę umieszczenia filmiku na yt i porównać ją z datą wydania A-10C.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Listopada 16, 2011, 21:14:30 »
W świetle ostatnich rewelacji, pragnę powiedzieć, że jestem zdruzgotany.

Dla niezorientowanyhc link tu:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1327908#post1327908

Wygląda na to, że początkowo idea była fajna - DCS miało być serią study-sim i już. Później pojawił się FC2, które szybko zostało przez developerów olane i wszeszcie A-10 i do tego momentu było dobrze. Teraz wygląda to tak - patch do BS, a w zasadzie reedycja sima z bonusami - płatne. Czyli jeśli ktoś raz już zapłacił, to doszli do wniosku, że wystarczy coś dodać, opakować jeszcze raz, nieco ładniej i można poprosić o hajs jeszcze raz. Ale nie! Teraz w planach jest kolejne Flaming Cliffs (po co!?), czyli znów te same samoloty, ładniejsza otoczka graficzna, większe wymagania i drobne zmiany, może kampanie.

Do tego jeszcze coś takiego jak Flying Legends. Burgery na SimHQ jarają się, że dostana mustanga, albo jakieś klasyczne maszyny, ale nie czarujmy się - wezmą Su-25 z FC2, dodadzą klikany kokpit i poproszą o 40 dolców.

Wygląda na to, że ktoś miał całkiem niezły koncept, żeby zunifikować engine, a kolejne maszyny dodawać jako paczki, fani chyba sami to sugerowali, ale okazuje się, że sam engine trzeba przerobić i przerobić trzeba starsze moduły, a to kupa pracy. Więc co? Niech kupią to jeszcze raz. Nawet ta bzdurna Newada jest płatna.

Może to moja sceptyczna natura, może wrodzone malkontenctwo, ale brak mi rąk do adekwatnego facepalma. Bo to w końcu jest wina fanów! Ludziom tak się w głowach poprzewracało, że pod wrażeniem detali i ogromu sima wypisują na forach ED, że warto każdą kasę zapłacić itp, albo że 20$ za patcha to nie jest dużo, bo rynek jest jaki jest, trzeba się cieszyć, że w ogóle wydają itd. Ale smutna prawda jest taka, że nawet kupując kosiarkę w TESCO ma się większy support niż sim u ED, bo dają 2 lata gwarancji ma usterki itp i nie trzeba płacić 20$ za naprawy - bo jak inaczej nazwać bugi? Rozumiem, że simy to nisza, że ciężko tu zbić kokosy, a development jest droższy niż kiedyś, ale też bez przesady - żaden DCS nie będzie póki co wymagał budżetu Call of Duty, a jednak jak wychodzi nowy COD, to fani simów psioczą w na forach, że to patch w cenie pełnej gry itd. To jak to jest, gdzie logika? Ile razy jeszcze ludzie kupią ten sam Lock On z ładniejszą grafą i większymi wymaganiami? Bo założę się, że klikanych kokpitów tam nie będzię, podobnie jak i nowej maszyny.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: Listopada 16, 2011, 21:32:22 »
W świetle ostatnich rewelacji (...) tam nie będzię, podobnie jak i nowej maszyny.

Mmaruda, wybacz, ale zieeeeeeeeeeeffffffffffffff.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:18:14 »
Czy jest w planach patch do DCS:A10C zmieniający awionikę na nowszą wersję suite? Czy w ogóle jest na to szansa? A może nowy sim, tak jak Black Shark 2?
Przecież chyba każdy chciał by suite 6 o ile już nowsze nie wyszły ;)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:39:53 »
To jest w planach obecnie: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=81589

Późniejszych upgradów A-10C raczej nie będzie - z tego samego powodu z jakiego nie ma dostępnych nowszych typów TGP o które jakaś za przeproszeniem dyżurna cipka jęczała tutaj swego czasu. Po prostu brak stosownej dokumentacji by wymodelować toto na satysfakcjonującym poziomie odwzorowania.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:47:54 »
Po co komu snipery, chyba nie powiesz, że wersje suite6 nie potrafią nosić liteningów?
Ja potrzebuję LJDAMów oraz więcej pylonów pod JDAMy i WCMD :)
Nowe MAVy też by się przydały.
Wielka szkoda, bo miałem nadzieję na nowe suite, chociaż...
...może będzie jak z kokpitem B1B, który został odtajniony albo...
...ED zwróci się do Niemców zamiast do Amerykanów ;)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 31, 2011, 10:48:06 »
Mnie w tym momencie interesuje jedynie FC3 z mapą Nevady.
Nie mam czasu i zdrowia na uczenie się z książek jak włączyć telewizornie w kokpicie.
Chcę sobie polatać "just for fun" :)
11:05 PM

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 09, 2012, 09:32:18 »
Ciekawostka... czyżby to miał być F/A-18C?

Bo o ile to prawda to Eagle Dynamics zarejestrował domenę....

http://www.cleared-to-engage.com/2011/03/30/dcs-f-18c-on-the-horizon/

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 09, 2012, 10:24:07 »
Jeśli popatrzysz na tekst linka, to zobaczysz jak "świeża" to wiadomość  :021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 10, 2012, 08:50:23 »
No faktycznie, podjarałem się a później zobaczyłem daty... sorki za zamieszanie  :003:

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

« Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 04, 2012, 00:28:41 »
Nie wiem co o tym myśleć: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=86653  :059: Cel dla Mustanga?
Albo żarcik na 1-go.  :001:
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 04, 2012, 07:39:55 »
To było stanowczo to drugie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 17, 2012, 19:40:29 »
Jak UAZ od dawna jest playable, to czemu pociągi być nie mają?

Zresztą jest już nowa nieoficjalna maszyna w serii: F/A-18 z formacji Blue Angels (kokpit zmodyfikowany dla Blue Angels), a tak na poważnie to zwykły kokpit mod do DCS:A-10C, linka jednak zapomniałem.

ED oczywiście pisze o pracach nad nowym jetem, ale nie chce ujawnić co to będzie za maszyna, osobiście stawiam na F/A-18 hornet lub F-15E ewentualnie, bo na rosyjskie maszyny nie ma takiego popytu a F-16 już mamy.
Chociaż widać, że ED chce mieć każdy typ maszyny latającej w swojej ofercie, więc brakuje im bombowca WW2 oraz współczesnego, jakiegoś transportowego śmigłowca i co całkiem prawdopodobne pionowzlotu. Chętnie bym polatał F-35B.
Jednak wie ktoś, czy nadal ED planuje kolejny śmigłowiec?

A jeśli ma być dodatek "Combined Arms", to nie zaszkodzi dodatek w stylu "Air Defence", bo tego przecież bardzo brakuje nam w MP ;)

Źródło poproszę to raz, a dwa proszę spojrzeć na datę umieszczenia filmiku na yt i porównać ją z datą wydania A-10C.
Bo w DCS:A-10C jest już część awioniki do samolotów, w DCS:Ka-50 jest tylko awionika do śmigłowców, które kontroluje się całkiem inaczej.

Interpunkcja + oznaczenia samolotów. Zfrr
Dodam jeszcze informacyjnie, że użytkownik macieksoft używał oznaczeń F/A18, F15, F16, A10, KA50. Myślniki dodałem ja. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2012, 13:39:02 wysłana przez Zefirro »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Maja 24, 2012, 10:48:02 »
Na rosyjskojęzycznej części forum ED warto zwrócić uwagę na mały projekt prowadzony od jakiegoś czasu przez niejakiego OnePride, gdzie powstaje kokpit Su-25: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=56137

Kto wie, może kiedyś śladem prac beczla przeobrazi się to w moduł do DCS?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Maja 24, 2012, 11:02:23 »
Fajnie by było. Samolotów szturmowych nigdy dość. No i ten kokpit wygląda o wiele lepiej niż praca Beczla.