Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 168019 razy)

Qbeesh

• Gość
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #795 dnia: Września 27, 2020, 10:02:12 »
Tak BTW. O co chodzi z tym F4U? Wydawało mi się, że już gotowy jest, a tu kompletna cisza. Chciałbym, żeby też ktoś odgrzał temat Meteora i Vampire. Pamiętacie? Była taka 3rd party co z hukiem wyleciała z tego EDowego kółka miłości.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #796 dnia: Września 27, 2020, 10:31:21 »
Po prostu Letherneck pracuje w żółwim tempie, nie wiem ilu ich tam zostało ale pewnie niewielu.

MiGa ostatnio trochę poprawiają, ale jak wypróbowałem CEII podczas darmowego weekendu, to mam spore obawy czy w ogóle dadzą sobie radę z Corsairem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #797 dnia: Września 27, 2020, 11:03:17 »
Nie mają doświadczenia w tym temacie oraz tak jak powyżej nie mają mocy przerobowych. To jest firma a my jesteśmy klientami, uważam że nie robią dobrej roboty. Siłą rzeczy firmy które są słabe muszą zostać zastąpione przez takie które robią lepszą robotę. Czekam na to, tak jak czekałem aż VEAO poleci na zbity pysk, i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy gdyż na forum było paru włazidupków, którzy "oh ah" jakie to moduły macie świetne, jaką dobrą robotę odwalacie, jakie to P-40 jest cudowne, ojojoj...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #798 dnia: Września 27, 2020, 11:13:42 »
Czekam na to, tak jak czekałem aż VEAO poleci na zbity pysk, i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy gdyż na forum było paru włazidupków, którzy "oh ah" jakie to moduły macie świetne, jaką dobrą robotę odwalacie, jakie to P-40 jest cudowne, ojojoj...

Tego Hawka miało przejąć ED (i zrobić poprawny moduł, w standardzie DCS, a nie papierowo wyglądającego latadła), ale o tym na razie też cisza.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #799 dnia: Września 27, 2020, 11:17:51 »
Czasem małe firmy bardzo długo coś robią, tak jak AvioDev robił C-101CC Aviojeta. Ale w końcu zrobili i moduł jest ok.
Siłą rzeczy firmy które są słabe muszą zostać zastąpione przez takie które robią lepszą robotę.
Nie jest tak łatwo przyciągnąć inne firm żeby robiły moduły pod DCSa, zawsze to kasą trzeba się dzielić.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #800 dnia: Września 27, 2020, 11:34:50 »
Wydawali mi się "solidną firmą". ED długo jeszcze nie osiągnie poziomu jaki reprezentuje F-14. MiG-21 też z dupy nie wypadł mimo kilku problemów. Tak samo Viggen. Znaczy wiem, że jest Magnitude, Leatherneck, Heatblur... szczerze mowiąc pogubiłem się w tej strukturze, ale to chyba z jednej gałęzi zespoły?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #801 dnia: Września 27, 2020, 11:55:02 »
Nie wiem jak to wyglądało za kulisami, ale z tego co pisali na forach to Leatherneck, czyli obecnie Magnitude 3, to ludzie, którzy pracowali nad MiG 21. Albo przynajmniej to, co zostało po oddzieleniu Heatblur. Z Viggenem i F-14 to mają mało wspólnego, jeśli w ogóle.

« Odpowiedź #802 dnia: Września 27, 2020, 13:12:27 »
Aviodev no wiadomo długo im schodzi ale powoli rzeczywiście idą do przodu. Bardzo na forum też nikt nie marudzi więc musi być ok, albo po prostu tak mało osób go posiada że nikt już się nim nie przejmuje. Mają coś tam jeszcze Mirraga F1 ale temat o nim na forum jest od 2014 roku, rozumiecie 7 lat i nic.

Co do Mig-21 to po prostu nie mogę przeboleć że tam model lotu jest non stop zmieniany, po prostu robią coś o czym nie mają zielonego pojęcia, przez te zmiany model lotu jest niewiarygodny i niechce mi się nim latać przez to. Dlatego wolałbym żeby upadli i żeby ED przejęło ich samoloty.

moj nowy filmik jak testuję model lotu w krytycznych sytuacjach i sam niewiem czy powinien robić takie salta

https://www.youtube.com/watch?v=fA4HdTHE53U

mam jeszcze filmik z 2015 roku jak latał

https://www.youtube.com/watch?v=3sqYW9Lb85c

Nie mówię też że ED jest święte bo A-10 według pilota w służbie też nie lata tak jak powinno i dlatego nowy A-10 będzie miał zmieniony model lotu na poprawny, plus parametry pracy silnika i reszty kontrolek przełączników i ich działania itp. Wzięli to do siebie i będzie poprawione tak jak być powinno, niestety na chwilę obecną nie mogę znaleźć tego filmiku na youtube, ale jest też temat gdzieś na forum z jego wypowiedziami.

Razbam natiomiast też już miało ochotę wypiąć zad na klientów z Harrierem ale poszła taka gównoburza na forum że chyba zrozumieli swój błąd. Podoba mi się to że w końcu ludzie którzy nakręcają tam hype zrozumieli że to niema sensu bo zostaną olani z własnej winy. Najbardziej to nie mogę tego jak jakiś dev wstawia screenshota a wszyscy oh ahh nawet nie jak dzieci tylko gorzej, qrwa dorosłe chłopy, pany zanim taki samolot wyjdzie to kilka lat i wyjdzie obesyrany bugami że się latać będzie odechciewać.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #803 dnia: Września 27, 2020, 13:43:32 »
Aviodev działa powoli, ale oni od początku jak już coś dodawali, to solidnie. Magnitude 3 za to sprawia wrażenie, jakby nie do końca ogarniali to co robią.
A Razbam byle jak i na odwal.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #804 dnia: Września 27, 2020, 13:52:31 »
Dokładnie. Razbam mocno odstaje, jeśli chodzi o jakość i dbałość o detale. Szkoda, że to oni MiG-19 zrobili.

« Odpowiedź #805 dnia: Września 27, 2020, 15:41:21 »
Aviodev no wiadomo długo im schodzi ale powoli rzeczywiście idą do przodu. Bardzo na forum też nikt nie marudzi więc musi być ok, albo po prostu tak mało osób go posiada że nikt już się nim nie przejmuje. Mają coś tam jeszcze Mirraga F1 ale temat o nim na forum jest od 2014 roku, rozumiecie 7 lat i nic.
Fakt mają tam tylko jednego człowieka od programowania i to z przerwami, bo nie zawsze dostępny. Sam Mirrage F1 jest od strony graficznej model zewnętrzny i kokpit gotowy! Tylko te programowanie, bolączka wszystkich zespołów.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #806 dnia: Września 29, 2020, 17:26:21 »
Jutro 30.09 będzie dostępny A-10C II.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #807 dnia: Października 16, 2020, 16:24:52 »
Co prawda długa droga jeszcze ale za to on ma miłe malownka ;>.

https://flyingironsimulations.com/blogs/news/dcs-a-7e-corsair-ii-development-update

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #808 dnia: Października 16, 2020, 23:12:34 »
Co prawda długa droga jeszcze ale za to on ma miłe malownka ;>.
Nie taka długa droga, to bardzo sprawny dwu osobowy zespół! Spodziewam się tego modułu najpóźniej pod koniec przyszłego roku!  :) 

« Odpowiedź #809 dnia: Października 22, 2020, 19:43:34 »