Autor Wątek: DCS A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!  (Przeczytany 41940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!
« Odpowiedź #90 dnia: Października 10, 2010, 14:10:30 »
John Cool - szczerze mówiąc: dziwię się, że się dziwisz  :021:. Przecież to The Forum odkąd pamiętam jest mocno narzekające.

Ja myślałem, że niemieckie. Oj jak to się wszystko zmienia lol :D. A wogóle to jestem cham (baj 3xx/FIS 3xTM), pijak i złodziej, bo każdy złodziej to pijak  :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Października 10, 2010, 14:18:34 »
I jeszcze podałeś mi kurczaka brudną ścierką  :118:

poko24

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Października 11, 2010, 08:21:37 »
Spoko, jak uważasz. Nie chodzi bowiem o to Sun żebyś umywał ręce (kompletnie mi to lotto zresztą bo to Twoja sprawa - bez osobistej urazy) tylko o kwestię podejścia - które, przyznaję, szczególnie bardzo dziwi mnie zważywszy jeszcze na to że w większości doskonale wiemy że nie znasz za bardzo serii DCS. Nie przeszkadza to - jak widać - szukać dziury w całym. Jeśli wiesz lepiej to po prostu http://www.digitalcombatsimulator.com i zakładka Forum - tam walcz z twórcami skoro oczekiwałbyś "poprawnej" współpracy z FAC czy whateva co tam sobie jeszcze wymyśliłeś. U samego źródła i w starciu z twórcami. Uświadom ich że są w błędzie - będziesz stutysięcznym jak się pospieszysz. A najlepiej - zanim to zrobisz to w dobrym tonie byłoby się dowiedzieć się co w ogóle zamierzają jeszcze zrobić do wersji finalnej (sic!).

Drodzy Panowie, czytam tę dyskusję i będę z wami szczere - ciągle nie mogę się jeszcze wyśmiać. Serio, czasami podobnie jak Mazak mam zwyczajnie ochotę zamknąć ten wątek aby całe wesołe towarzystwo sobie conieco ochłonęło. Bądźcie pewni Panowie że - choć jestem z natury cierpliwy - w końcu to zrobię. Może dlatego tak jest że po prostu z pewnych problemów udało mi się wiele lat temu wyrosnąć i w zasadzie mam dwa wyjścia: albo podoba mi się, kupuję, akceptuję braki i się przy tym świetnie bawię albo daję sobie siana. To jest prosty, zero-jedynkowy wybór. Tym bardziej że o produkcie A-10C Warthog jest wiadomo całkiem sporo i dużo informacji było dostępnych zanim wypuszczono betę. Grafika i HDR który jest ponoć "be" (bo problem go wyłączyć) nie powinna być żadnym zaskoczeniem, nie jest zresztą gorsza niż w FC 2.0 czy DCS: Ka-50 Black Shark.

Osobiście na symulatory serii nie narzekałem nigdy mimo że - uwierzcie mi Panowi - jestem w stanie sporządzić całkiem pokaźną listę braków od strony awioniki i innych aspektów (głównie strony RED wprawdzie ale to nic) a ich nie brakuje. Ja też dużo rzeczy oczekuję, nie jestem jakiś inny. Tylko co mi to qrna da? Że sobie pomarudzę dla samego marudzenia - i jeszcze z komicznym przeświadczeniem że to coś zmieni? :) Co niby z tego wyniknie? Eagle Dynamics i tak zrobi swoje, bo jest niewielką firmą, podejmuje się niełatwych - jak na jej obiektywne możliwości - projektów i musi bardzo ostrożnie planować swoje posunięcia aby nie zniknąć z rynku - vide oryginalny twórca Falcona 4.0 czyli Mikroprosie. To wszystko nie przeszkodziło mi oczywiście świetnie się bawić na Ka-50 i we wcześniejsze - prostsze simy tej firmy.

Powiem szczerze że w ogóle przestaję nadążać za meritum - koleś w wątku kupił Open Betę i ma pretensje do całego świata że... no właśnie że co? Że to beta? W zasadzie to tfu, co ja mówię -  w zasadzie tu zrobił pre-order za pełną, finalną wersj zaś Open Betę dostaje się jako bonus, do zabawy i potestowania. Więc tym bardziej przestaję rozumieć o co w końcu w tym wszystkim chodzi? Co chcecie udowodnić? Idzie o te 60$? Przyznałem już wcześniej że sporo, ale byli i tacy co dali połowę tego za dostęp do kilku sshotów i - przynajmniej póki co - za jakieś kompletne mrzonki. Tutaj to przynajmniej jest namiastka jakiegoś produktu. No ale najprościej sobie ponarzekać - długo, beznamiętnie, w starym dobrym stylu. Dla samej idei narzekania. Tak samo czepienie się - najczęściej dla samej idei czepiania. Nawet jak - w przypadku DCSa - trudno się czegoś czepić, to powód się zawsze znajdzie, choćby kompletnie absurdalny, nawet jeśli to beta i czepię się niedoróbki o której napisano osiem razy czarno na białym.

Oczywiście cyklicznie co jakieś dwa lata, jak wychodzi jakikolwiek produkt ED, trzeba sobie ponarzekać o wszystkim i o niczym - przy okazji próbując oczywiście udowodnić swoje. Przypadek? Podobnie jak napisał some1 gdzieś wcześniej to jak nic przypomina dawny syf sprzed paru lat w dziale Lock Ona, gdzie po jednej stronie stoją zwolennicy realistycznej symulacji w Falconie (albo tacy co po prostu z urzędu muszą dowalić ED), a po drugiej stronie zwolennicy Lockona. No ale OK, trzeba sobie w końcu ponabijać posty. Szkoda tylko że role się zaczynają - powoli ale jednak - odwracać :)

Nie chciałbym być w tym miejscu nieuprzejmy ale w końcu dojdzie do tego że spacyfikuję cały ten dział i to w taki sposób jak Qrdl zrobił porządek w Rise of Flight, bo będę z wami szczery - mam trochę powyżej uszu wylewania jakiś żali (niejednokrotnie pod adesem twórców) z których nic kompletnie nie wynika, tak jak niegdyś w dziale LO:FC. Niestety, tym razem sobie Panowie nie porządzicie - ten dział będzie od tego wolny i dopilnuję tego jako moderator. Żeby później nie było że nie ostrzegałem.

Tym bardziej że mam pewną koncepcję na organizację tego działu w przyszłości i po oficjalnym wydaniu DCS: A-10C Warthog chciałbym się do tego przymierzyć - tym bardziej że wolałbym aby ten dział od strony merytorycznej zaczynał powoli coraz bardziej przypominać sekcję Falcona 4.0 (tu ukłony dla kolegów z tamtego działu) aniżeli Lock On bo jakby nie patrzeć - sim ma taki potencjał.
+1!!! Sam bym tego lepiej nie ujął. Zgadzam się z Tobą Janek w całej rozciągliwości. Poprawiłeś mi humor z samego rana. I to wcale nie będzie "rosyjska" cenzura jak zamkniesz wątek. Nad tymi narzekaniami trzeba się poważnie zastanowić - to nasza polska przypadłość :). Brawo!

"Do Bydgoszczy będę jeździł, ale tu nie będę kupował". ;)
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2010, 08:28:09 wysłana przez poko24 »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Października 11, 2010, 08:45:54 »
Jeżeli się pisze, że wszystko zrobiono od podstaw, to oczekiwałbym poprawnej współpracy z FAC. W końcu latamy maszyną CAS i jest to tutaj podstawą.

Na przykład, przecież  to nie jest "Sixteen-zero-zero-zero feet", a po prostu "Angels Sixteen", ale po co nawet tak podawać, skoro jest TARWI ? TARWI zbiera wszystkie dane pogodowe nad celem w pakiet złożony z 6 znaków. To co mamy tutaj byłoby po prostu podane jako "TARWI two-six-nine-zero-delta-exray" I zawiera nie tylko informacje o chmurach, ale i widoczności, poziomie gruntu i przewidywanych zmianach pogody.
Sun! Trzeba to napisać w sekcji open-beta na forum ED. A tak w ogóle to skąd znasz frazeologię?

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #94 dnia: Października 11, 2010, 13:01:32 »
A tak w ogóle to skąd znasz frazeologię?

No jak to skąd, wykonał w życiu miliard misji CAS lol.

A na poważnie, można znaleźć na sieci pdfy takie jak Joint Tactics, Techniques, and Procedures for Close Air Support (CAS), w których swoją drogą nie ma nic o stosowaniu kodu "angels" dla określenia podstawy chmur w "Remarks".
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #95 dnia: Października 11, 2010, 17:47:50 »
Wchodze dzis na forum ED, trzeba sie usmiechnąć w strone DCS A10,a tutaj mam kilkadziesiąt pw od roznych osob z listy o sprawdzenie dzialania roznych rzeczy w becie FC2 oraz DCSA10 z listy: GGTharos, Wags, YoYo
Hmmm, jest tam jakis yoyo producent że mnie myla  :004: ? Z Wagnerem jestem czasem w kontacie, ale chyba nie ta lista mailingowa ;) ?

Niektóre posty mnie rozwaliły, zwłaszcza osoby, która napisał że wszystko jest do niczego (nie podając nic) i żałuje wydanych pieniędzy.  :121:
Post po prostu " LOL "
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2010, 19:46:28 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #96 dnia: Października 11, 2010, 20:29:49 »
Mówi Mojsze do Salcie wieczorem w łóżku:
-Salcie, a zamknełaś ty drzwi do sklepu?
-Zamknełam, Mojsze.
-A ten nowy zamek Gerdy też zamknęłaś?
-Zamknęłam, Mojsze.
-Na dwa razy?
-Na dwa razy, Mojsze.
-a tą zasuwę taką też zamknęłaś?
-Zamknęłam, Mojsze.
-Na dwa razy?
-Na dwa razy, Mojsze.
-A ten zamek na dole też zamknęłaś?
-Zamknęłam, Mojsze.
-Na dwa razy?
-Na dwa razy, Mojsze.
-A ten rygiel podłogowy zamknęłaś Salcie?
-Zamknęłam, Mojsze.
-Na dwa razy?
-Na dwa razy, Mojsze.
Mojsze myśli przez chwilę i w końcu pyta.
-A łańcuszek też zamknęłaś?
-Oh, łańcuszka zapomniałam zapiąć!
-No proszę! Wchodź kto chcesz! Bierz co chcesz!
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

poko24

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Października 11, 2010, 21:18:05 »
Wchodze dzis na forum ED, trzeba sie usmiechnąć w strone DCS A10,a tutaj mam kilkadziesiąt pw od roznych osob z listy o sprawdzenie dzialania roznych rzeczy w becie FC2 oraz DCSA10 z listy: GGTharos, Wags, YoYo
Hmmm, jest tam jakis yoyo producent że mnie myla  :004: ? Z Wagnerem jestem czasem w kontacie, ale chyba nie ta lista mailingowa ;) ?

Niektóre posty mnie rozwaliły, zwłaszcza osoby, która napisał że wszystko jest do niczego (nie podając nic) i żałuje wydanych pieniędzy.  :121:
Post po prostu " LOL "
Hahaha! Yo-yo to gość od modelu lotu :lol:

poko24

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Października 11, 2010, 21:41:30 »
Teraz w ogóle jesteście obaj na forum :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #99 dnia: Października 11, 2010, 22:05:18 »
Dzieki, wyjasnilo się bo troche zbaranialem :D

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Października 15, 2010, 01:12:27 »
Drugi film z JTAC:

http://www.youtube.com/watch?v=VySAvTZOVUI

Pomijam tu już 100% zgodność z realem, której i tak nie jestem w stanie ocenić ;) Pytanie raczej brzmi - czy ja jestem w stanie się tego wszystkiego nauczyć, heh.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #101 dnia: Października 15, 2010, 01:19:52 »
Pytanie raczej brzmi - czy ja jestem w stanie się tego wszystkiego nauczyć, heh.
Ja kupiłem, ściągnłem i nawet nie zainstalowałem  :118:. Ale dodam że to kwestia czasu... ;). Natomiast z info od ED, final ma sie pojawic styczeń/luty 2011 czyli juz nie że przed gwiazdką.

www.yoyosims.pl

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Października 15, 2010, 18:22:56 »
Czyli dokładnie jak przewidziałem ,styczeń -luty lub później, pytanie jest czy patch  który będzie odpowiadał za zgodność FC2 >BS>A10 wniesie poprawki do graficznego engine'u starszych braci ? Liczę bardzo na TAK ;-) .
Jak zobaczyłem filmik z Jtac'u to mnie dreszczyk po pleckach przeleciał . Ile to człowiek musi się napracować , aby przywalić rakietą zgodnie z procedurką  ;-)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #103 dnia: Października 16, 2010, 14:29:58 »
Czyli dokładnie jak przewidziałem ,styczeń -luty lub później, pytanie jest czy patch  który będzie odpowiadał za zgodność FC2 >BS>A10 wniesie poprawki do graficznego engine'u starszych braci ? Liczę bardzo na TAK ;-) .

Patch dodający kompatybilność z FC2 jest w ogóle bardzo wątpliwy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #104 dnia: Października 16, 2010, 17:46:40 »
Przy parafialna świetlica, niektórzy wiedzą jak zaanimować młodzież by nie szlajała się po dzielnicy na dopalaczu :D

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg