Naszła mnie chęć zrobienia diagramu, na podstawie którego można by szybko uzyskać informację na temat obecności konkretnej maszyny dostępnej w RoF na frontach IWS. Mogłoby to posłużyć w celu pomocy przy projektowaniu misji (aby określić które maszyny mogły ewentualnie się ze sobą spotkać), ale głównie w celu zaspokojenia mojej ciekawości i uzyskania "całościowego" oglądu. Naszkicowałem sobie bardzo wstępną, niekompletną wersję takiego wykresu:

Wykres zgodnie z moimi założeniami powinien zawierać trzy informacje - oblot prototypu (# na wykresie), wprowadzenie do czynnej służby, wycofanie ze służby (ewentualnie dla niektórych typów można by jeszcze zaznaczyć spadek wartości bojowej - jeśli np dana maszyna była w dalszym ciągu wykorzystywana, ale utraciła dominację w powietrzu na rzecz nowocześniejszych konstrukcji).
Napotkałem pewną trudność w realizacji mojego planu - mianowicie o ile dość łatwo (przynajmniej w większości przypadków) dotrzeć do informacji na temat rozpoczęcia służby, o tyle data wycofania z jednostek frontowych jest już dużo trudniejsza do znalezienia. Tutaj moja prośba skierowana do Was, aby w miarę możliwości osoby zorientowane w temacie wpisywały w tym wątku te informacje, którymi sukcesywnie uzupełniałbym wykres. Istotna jest każda z wymienionych dat, byle tylko była w miarę potwierdzona, jednak w szczególności interesują mnie daty wycofania ze służby.
Z góry dziękuję za pomoc w temacie.