@Up
Do Freetracka potrzebne jest urządzenie z diodami IR - Opentrack to jego nowa odsłona w najlepszym wydaniu. Cały czas rozwijana - co miesiąc pojawiają się nowe wydania z nowymi funkcjami i ulepszeniami których próżno szukać we Freetracku - po za tym głównym twórcą jest polak Pan Stanisław Halik - który robi naprawdę kawał dobrej roboty - podziwiam go za wiedzę jaką posiada, czas jaki temu poświęca i to chyba całkowicie za free.
Link do projektu :
https://github.com/opentrack/opentrack/releasesJako że siedzę w temacie freetracków dość długo większość osób na świecie przerzuca się na opentracka ze względu na funkcjonalność i wygodę korzystania - ja ze swoje strony również polecam.
Dla zielonych w temacie co mają już freetracka mogę podesłać link do wideo instrukcji - jak ustawić program opentrack - i jakiś mój gotowy profil z ustawieniami - do wrzucenia na gotowo do programu.
Jak działają gry pod opentrackiem można zobaczyć w skrócie na mojej stronce.
Zaś FaceTrackNoIR to opcja bez clipa tylko do śledzenia samej twarzy - słaba opcja - małe kąty śledzenia twarzy i słaby framerate.
Z dobrym freetrackiem + kamera ps3 75 fps i opentrack uzyskuje nawet 220 stopni kąty śledzenia clipa.
W wolnej chwili zrobie i wrzucę na youtuba "poradnik" z opisem funkcji i jak ustawić opentracka