Autor Wątek: VFR Poland (FSX, FS2004, Xplane 9)  (Przeczytany 55440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
Odp: VFR Poland (FSX, FS2004, Xplane 9)
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 05, 2010, 14:18:35 »
Co człowiek to gusta ;) Dla mnie mapa 1:500k, Piracik i fotosceneria w grudniu to prawie jak dzień w aeroklubie :D

No kurde nie mogę... ta mierzeja helska i okalające ją płycizny to po prostu sztuka sama w sobie :)

« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 05, 2010, 14:24:39 »
Sadze ze dobrym przykladem dla tworcow bylby VFR Netherlands gdzie mamy autogen jako tako.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 05, 2010, 15:10:07 »
Co człowiek to gusta

Oczywiście, nie mówię, że wszyscy mają zaraz podzielać moje zdanie :)

Bardzo fajnie, że taki projekt powstał, sam pewnie z niego będę korzystać. Zobaczy się jak już wystartuje.

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 05, 2010, 18:35:52 »
Przeciez ten projekt jest za darmo :). Mowa o podzialce 4,8. Jesli bedziemy chcieli miec jednak wiekszą, czyli 2,4 na piksel to juz bedzie faktycznie płatne (kupuje sie pkt i potem wymienia na kwadraciki):

Mówisz 4.8 w całości  za darmo..... Hmmm nie znam się zwłaszcza że od kilku dni znów wdrażam się w świat  FSX  ( po obronie mgr-a i otwarciu własnego biznesu. ( WGA Zelazny to był ewidentny niewypał*)) Niemniej nie wydaje mi się żeby autor jakąkolwiek rozdziałkę  oferował darmo.

*Zostały tylko umiejętności w pisaniu fizyki lotu i grafiki zaś zegary niedawno  się nauczyłem od zera pisać a i pewien projekt jak tylko Cargo skończę budować może wystartuje  .

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 05, 2010, 18:51:07 »
Ale tak jest. Za darmo będzie sezon letni bez tekstur nocnych i w rozdziałce 4,8 - czyli tak jak w VFR Poland NW oraz WPS - czyli fajnie będzie wyglądać od 6000ft wzwyż. A jeżeli chcesz mieć sezony + nocne + lepszą rozdziałkę, wtedy musisz zapłacić. Według mnie bardzo uczciwe.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 05, 2010, 19:00:22 »
No i w sumie to nie tak drogo, bo kupujesz dokładnie to co Ci trzeba*...

* - zakładając, że kolejne kafelki będą się pokazywały we względnie małych odstępach czasowych...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 05, 2010, 19:05:21 »
No i w sumie to nie tak drogo, bo kupujesz dokładnie to co Ci trzeba*...

* - zakładając, że kolejne kafelki będą się pokazywały we względnie małych odstępach czasowych...

Mają co 2, maks 3 tygodnie i rozne czesci PL, nie, że jest teraz polnoc i lecimy w kolejności w doł.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 05, 2010, 19:07:42 »
Pliiiiz Białystok :D Specjalnie na ten cel zachowam swoje 5 pkt :P

Swoją drogą ciekawi mnie jak defaultowe lotniska pokrywają się ze scenerią... często jest tak, że AFCAD'y są poprzesuwane.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 05, 2010, 19:09:55 »
Róbcie zrzutę albo niech każdy kupi inny teren, a potem sobie zrobicie putcha :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 05, 2010, 19:23:52 »
Róbcie zrzutę albo niech każdy kupi inny teren, a potem sobie zrobicie putcha :D.
A bana chcesz? :D

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 05, 2010, 19:39:43 »
To była aronia, a zresztą strzelaj co mi tam :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 05, 2010, 19:46:47 »
Eee to ja sobie poczekam na komplet w pełni funkcjonalny a nie pitu pitu przez 1000lat.  :)

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 06, 2010, 15:24:16 »
Są dwa kolejne obszary. Rozciągają się dalej na wschód wybrzeżem Zatoki Gdańskiej. Podgląd screenów jak na razie dostępny wyłącznie jako user niezalogowany.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:38:19 »
http://www.vfrpoland.com/simulators/view/2 pojawiaja sie kolejne kosteczki ale na razie nic nie mozna sciagnac

www.yoyosims.pl

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 18, 2010, 02:50:16 »
Kto niby ma zrobic ten cholerny autogen i landmarki? Owe 4-5 osob, ktore sa zainteresowne pracami nad terenem Polski?  99,999 %  naszego narodu to "dyrektory",kierowniki"i "testery"!
 Wlaczcie pare szarych komorek, zainstalujcie Annotator i sadzce drzewka. Ruszcie zadnia tusze, ustawiajcie budynki. Zamiast marudzic i wskazywac palcami co trzeba zrobic, wezcie sie wreszcie  do roboty i udostepniajcie pliki, albo zamilczcie, bo to biadolenie nic konstruktynwego do tematu (oprocz nabijania postow) nie wnosi!
P.S.
VFR ma tekstury 2,5m/pix, a nie 2,4m/pix. Jeli zaistnieje koniunktura, to na malych lotniskach (sceneriach odplatnych) beda podlozone ortofotomapy w rozdz. 25cm/pix.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 03:01:05 wysłana przez Incognito »