Autor Wątek: VFR Poland (FSX, FS2004, Xplane 9)  (Przeczytany 55481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: VFR Poland (FSX, FS2004, Xplane 9)
« Odpowiedź #120 dnia: Października 13, 2011, 16:57:29 »
Mam podobne podejście do automatów jak Ty, ale kto wie, może się przyda. O ile Open Street Map się dobrze zgra z fototeksturami.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #121 dnia: Października 14, 2011, 09:19:56 »
Wg mnie będzie lipa, bo przecież VFR Poland jest ustawione wg odrobinę innych koordynatów, przez co wszystko jest przesunięte ok. 30 metrów na północ względem oryginalnego FSX. O ile przy linii brzegowej nie ma większych problemów, to w przypadku autogenu byłoby już kiepsko.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #122 dnia: Października 16, 2011, 00:23:35 »
Po czym ktoś "szprytny" otwiera to Annonatorem, zaznacza ramką i przesuwa o 30 metrów ;)

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #123 dnia: Listopada 27, 2011, 00:30:30 »
Oczywiście każdy, kto jest zapisany do VFR_Newsletter już wie, że Polska wzbogaciła się o kolejne klocuszki. :)

PS. Coś mi mówi, że mój Białystok pojawi się na samym końcu. :P

« Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 05, 2012, 22:15:57 »
Witam, kupiłem dziś sobie 3 pierwsze kostki i mam problem z instalacją scenerii tzn pliki się ściągają, w katalogu FSX "Addon Scenery" stworzyłem podkatalog "VFRPoland" tam kazałem rozpakować/zainstalować scenerie  (pojawiły się 3 pliki .bgl) następnie uruchamiam FSX ale scenerie nie są aktywne według poradnika mają być ? i nie da sie ich uruchomić z poziomu gry, co robię nie tak może jakaś podpowiedz :)
pozdrawiam
michał

FSX acce win7
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 05, 2012, 23:48:20 »
To nie kombinuj tyle z tymi folderami... wskaż w instalatorze folder "Addons", a sprytny programik zrobi wszystko sam. Bo prawidłowo w katalogu VFR powinien być folder "Scenery", a dopiero tam pliki *.bgl, bo inaczej FS nie wie co to do jasnej, ciasnej jest. ;)

Pozdr.

« Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 20, 2012, 23:53:39 »
Zakupiłem sobie kilka klocków. Niestety podczas próby instalacji wyskakuje błąd:
Błąd 0002
Szczegóły: Wystąpił błąd podczas otwierania pliku VFR.

Czy ktokolwiek spotkał się z tego typu trudnościami.

« Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 21, 2012, 15:24:34 »
Ten sam błąd przytrafił mi się gdy w trakcie pobierania siadło połączenie internetowe. Po jego przywróceniu pobierane pliki zmieniły status na pobrane i gotowe do instalacji. Próba instalacji się nie powiodła i pojawił się opisywany błąd. Najprawdopodobniej masz uszkodzony pobrany plik znajdujący się w folderze plików tymczasowych.

Nie pamiętam już dokładnie, czy rozwiązaniem nie było usunięcie nieprawidłowego pliku z katalogu tymczasowego. Niestety nie jestem pewien, czy usunięcie pliku o statusie "gotowy do instalacji" powoduje automatyczne ustawienie go do ponownego pobierania w aplikacji pobierającej.

Jeśli nie jesteś skłonny do eksperymentów z kasowaniem, zaczekaj do poniedziałku i skontaktuj się z supportem. Z własnego doświadczenia wiem, że odpowiadają szybko i rzeczowo.

« Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 22, 2012, 00:18:09 »
Dzięki ad_verbum za odpowiedź. Usunąłem pliki tymczasowe, ściągnąłem jeszcze raz i zadziałało.

« Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 24, 2012, 21:22:46 »
1) Jak najłatwiej pobrać i zainstalować scenerię standard na innym komputerze offline?

2) czy scenerie lotnisk, S. Drzewiecki będą działać, czy wystarczy je podnieść wyżej w menadzerze scenerii?

pozdr

« Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 25, 2012, 19:33:58 »
Przepraszam, chodziło mi o to czy można zainstalować scenerie offline na innym komputerze, bo po prostu usunąłem wszelkie zabezpieczenia aby nie zwalaniać sprzętu. Ale chyba takie jest postanowienie licencji, że nie..  Ok.  :003:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #131 dnia: Marca 24, 2012, 16:31:10 »
Dwe nówki sprawy na stronie VFR Poland :) !

1/ VFRPOLAND AFCAD dla FS X / FS 2004 można zastosować dla aktualnie opublikowanych obszarów scenerii VFRPOLAND jak i kolejnych obszarów, które ukażą się w przyszłości w ramach serwisu internetowego VFRPOLAND.COM.

2/ VFRPOLAND AUTOGEN dla FS X / FS 2004 stanowi uzupełnienie północno-zachodnich (NW) oraz południowo-zachodnich (SW) obszarów fotograficznej scenerii Polski VFRPOLAND o automatycznie generowane obiekty 3D, które odwzorowują głównie tereny leśne oraz niektóre tereny zabudowane. Obiekty w sposób losowy umieszczane są przez system graficzny symulatora lotu i nie stanowią odzwierciedlenia ich naturalnego wyglądu oraz lokalizacji. Zasięg i obszar występowania obiektów jest jednak zgodny z rzeczywistością.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #132 dnia: Marca 26, 2012, 09:45:02 »
Cena poraża...
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: Marca 26, 2012, 10:00:26 »
Chyba trochę ich poniosło. Już same klocki nie są tanie, jeśli się chce sensowny obszar kupić. Łudziłem się, że będzie za darmoszkę do tych klocków.  :005:
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #134 dnia: Marca 27, 2012, 10:25:24 »
Tak na marginesie to przydałoby się demko autogenu, żeby obczaić FPS'y i jak to wygląda vs wcześniejsza produkcja DAF (bo jak rozumie to będzie prawie to samo) bo = "Sugerowane ustawienie opcji powinno umożliwiać płynność generowania obrazu przez system graficzny symulatora lotu na poziomie nie mniejszym niż 12-15 klatek na sekundę" (o co common?), a co do AFCAD, hmmm, nie lepiej za free? Przecież to, że były źle ustawione od początku to wiązało się z błędem, a teraz za błąd trzeba by zapłacić by go naprawić?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl