Jestem po pierwszej instalacji scenerii. Nie obyło się bez problemów, głównie z Javą. Okazało się, że nie była zainstalowana, nawet nie wiem jakim cudem.

Mój pierwszy skrawek terenu, to Gdańsk i wiem, że nie będzie on ostatni. Jak dla mnie, to sceneria jest w porządku. Faktycznie, może lekko kłóć w oczy rozpikselowany teren, ale powyżej 300 metrów jest znośnie.
Uważam, że warto było i będzie inwestować w VFR Poland. Z czystym sumieniem polecić ją mogę fanom lotów VFR, ale latających nieco wyżej. Dla tych lubiących "drapać ziemię" nadal nic nie ma. Na 300 metrach jest w miarę dobrze, więc będzie lepiej i wyżej.
Rozpatrzę jeszcze aspekt wydajności. Do instalacji VFR Poland przygotowałem na nowo FSX'a. Na razie potwierdzam, że wpływu na spadek wydajności nie zaobserwowałem. Nie mam autogenu, ale sam podkład terenu współpracuje z FSX'em bardzo płynnie. Od tej strony zdecydowanie mogę polecić użytkownikom laptopów, czy słabszych sprzętów.
Takie ogólniki z mojej strony. Jak zainstaluję więcej scenerii, to pokuszę się o obszerniejszą recenzję.
Pozdrawiam i życzę wszystkim Forumowym Pilotom wesołych, rodzinnych, a przede wszystkim spokojnych świąt!