Autor Wątek: HistoMod v3.0  (Przeczytany 56388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: HistoMod v3.0
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 14, 2011, 10:13:22 »
Jeśli jest "separete engine start" to tak się nie da, musisz najpierw zaznaczyć pierwszy, odpalić, potem drugi, odpalić, potem wszystkie i dopiero możesz zwiększać ciąg.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 14, 2011, 10:24:30 »
Jakby kolega nie wyjaśnił dość precyzyjnie to powtórzę.
Zaczynasz domyślnie na 1 silniku ale dla pewności lepiej wybrać 1 silnik. Uruchamiasz go przechodząc procedurę startową, jak już zaskoczy zostawiasz go wybierasz silnik 2 i od początku przechodzisz procedurę startową. Jak już masz oba pracujące silniki to dopiero wybierasz wszystkie silniki i dodajesz mocy i fruuuuu..
Z czterosilnikowcem tak samo tylko dłużej.

P.S. Moje propozycje wspólnego latania jak najbardziej aktualne tylko muszę sprawdzić czy misje chodzą pod v 4.0 bez problemów, więc za jakiś czas.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 14, 2011, 10:50:50 »
Dzięki bardzo, działa !

Nie miałem nawet klawiszy przypisanych do poszczególnych silników...
 :banan

« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 20, 2011, 18:11:59 »
Witam

Mam Pytanie ,czy ktoś z was mógłby łopatologicznie wytłumaczyć jak wystartować Panterą z lotniskowca.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 20, 2011, 18:33:19 »
Proszę bardzo.
Zapalić silnik, rozłożyć skrzydełka. Zwolnić hamulec i powolutku podkołować do katapulty, zatrzymać się na małym lotniskowcu - mniej więcej w połowie katapulty, na dużym lotniskowcu - na początku katapulty mniej więcej naprzeciw stanowiska oplot. Zablokować klocki pod koła  - wtedy automatycznie ustawi nas na katapulcie. Gaz do dechy, klapy do lądowania zwalniasz klocki i katapultuje cię.. Na początku radzę nie przesadzać z obciążeniem bo jest dość ciężko i nie zrażać się jak za pierwszym razem nie wyjdzie...
GG 4834952

« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 20, 2011, 18:37:41 »
Dzięki za szybką odpowiedz , przed zadaniem pytania na forum wykonywałem wszystkie poniższe procedury zapominając o wypuszczeniu klap do pozycji startu.

Ps: panie Traun pytanie ,latacie online z mod-em.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 21, 2011, 06:18:10 »
Witam.
Po pierwsze na forum się nikomu nie "panuje".
Z lataniem jest kiepsko bo chętnych nie ma ale na piątek lub sobotę jak jesteś zainteresowany mogę coś zorganizować.
Nie wiem na jakim HistoModzie latasz więc umówmy się na v4.0 i ściągnij sobie TeamSpeak 3  i na razie wszystko.
Reszta przez prywatne wiadomości lub gg.

GG 4834952

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 21, 2011, 22:21:31 »
Jakby ktoś chciał się przyłączyć do latania to zapraszam - trza mieć:
1) HistoModa v4.0 - najlepiej gołego bez udziwnień;
2) mapkę Wietnamu:
http://rapidshare.com/files/449170490/mapa_vietnamu.rar
Ściągnąć rozpakować i wrzucić do głównego katalogu Iłka;
3) TeamSpeak - ale niekoniecznie..

Szczerze polecam.
Polatałem dziś trochę wersja 3.0 była dobra ale 4.0 jest po prostu boska i wizualnie i dźwiękowo.
Masa nowych efektów, nowe samoloty cud, mód i orzeszki....
GG 4834952

« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 22, 2011, 21:07:27 »
Jakie nowe maszyny się pojawiły ? MiGa-21 ani Phantoma jeszcze nie ma ? :004:
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #84 dnia: Lutego 23, 2011, 07:42:01 »
Nie ma -- raczej chodziło mi o 7 rodzajów Sabra z wszelakiego rodzaju podwieszeniami, Mig-15bis z możliwością zabierania bombek i np Yak -11 który przedtem nie chciał u mnie działać a teraz śmiga elegancko.
Ja tu jeszcze nie przerobiłem HistoModa v4.0 a tu już panowie zapowiadają następne.
Myślę że jak tylko oba wspomniane samoloty pojawią się to i zostaną ujęte w którymś HistoModzie.

Wczoraj próbnie śmignęliśmy się po niebie Vietnamu z kolegą Stilgarem - wystąpiły pewne problemy (chyba z mojej winy) ale są dobre rokowania na przyszłość...
GG 4834952

« Odpowiedź #85 dnia: Marca 01, 2011, 22:59:49 »
Wrzucam fajną kampanię zrobioną pod Histomoda 4.0

Mam nadzieję, że komuś się przyda  :118:

http://mission4today.com/index.php?name=Downloads3&get=832

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 02, 2011, 07:47:26 »
Witam.
No niestety nic się nie zmienia i grupy moderów dalej pracują na zasadzie "każdy sobie rzepkę skrobie".
Ukazał się właśnie długo oczekiwany mod 1956 The Jet Era, jest dość ciekawy masa samolotów, mnogość nowego uzbrojenia, rewelacyjne kokpity z nowymi funkcjami na wyświetlaczach.
Z ciekawości napisałem do twórców HistoModa czy w jego nowym wydaniu planują uwzględnić „dorobek” tego moda. No i niestety nie bo na razie pracują nad swoim kolejnym rewelacyjnym ..może w przyszłości ….
GG 4834952

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 02, 2011, 09:27:50 »
Rzeczywiście Ił-2: 1956 jest już wydany, szczegóły tutaj: http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,14158.0.html. Polecam!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 02, 2011, 09:44:16 »
Traun, czy do moda  1956 jest dodana jakaś kampania? Czy to pusty mod przeznaczony głownie do lotów na multi?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 02, 2011, 10:31:01 »
No niestety, ale nikt nie ma w zwyczaju robienia modów zawierających jednocześnie kampanie do nich.
Pozostaje własna radosna twórczość, lub przerabianie już istniejących kampanii.

Generalnie ten mod poprzestał na wielu wersjach Sabra, Mig-15 i Mig -17 (nie ma obiecanego Hawker Huntera). Są rewelacyjnie wyglądające Sabry Dog i Migi z uzbrojeniem w rakiety dalekiego zasięgu...
GG 4834952