Niedługo przyjdzie wreszcie (mam nadzieję) mój zamówiony A-10C i wreszcie zacznę naukę.
I tak przyszedł mi do głowy pewien pomysł, co do którego chciałem się spytać moderatorów, czy przejdzie: co Wy na to, gdybym założył oddzielny temat, w którym krok po kroku, dzień po dniu, opisywałbym moje próby opanowania maszyny i nauki pilotażu? Coś w rodzaju takiego blogowego walkthrough, gdzie wszyscy mogliby śledzić jak sobie radzi kompletny nowicjusz w temacie, jakie popełnia błędy, jakie robi postępy, jak wgryza się w temat. Poza korzyścią dla mnie oczywiście (Wasze porady na bieżąco), mógłby z tego powstać (chyba) interesujący materiał dla wszystkich którzy chcieliby ugryźć ten symulator w przyszłości.
Ot, takie przetarcie ścieżki dla wszystkich którzy chcą, ale nie za bardzo wiedzą jak zacząć, czego się uczyć najpierw, a co sobie zostawić na potem. Mnie osobiście bardzo brakuje takich materiałów w internecie, bo albo są to opisy fachmanów, którzy wiedzą dużo i niekoniecznie rozumiem o czym mówią, albo znajdowana informacja jest przypadkowa, chaotyczna i często także niezrozumiała.
A tu proszę: można by sobie zobaczyć jak wyglądała droga nauki nowicjusza.
To tylko taki luźny pomysł, zupełnie nie konkurencyjny z tym wątkiem, ciekaw jestem Waszej opinii.