Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)  (Przeczytany 161512 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #480 dnia: Grudnia 17, 2012, 15:25:29 »
Dzięki YoYo , nawet chol... nie zauważyłem, że jest taki skrócony manual.

« Odpowiedź #481 dnia: Grudnia 30, 2012, 11:08:13 »
Jeszcze takie pytanko, co trzeba zrobić aby maveriki automatycznie odpalały się na przemian raz z jednego raz z drugiego skrzydła? Aktualnie odpalają się najpierw wszystkie 3 maveriki z pylonu pod jednym skrzydłem dopiero później opróżniany jest potrójny pylon na drugim skrzydle.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #482 dnia: Grudnia 30, 2012, 23:00:48 »
Nie da się tego zrobić, jeśli chcesz odpalać MAVy na przemian to musisz ręcznie zmieniać pylony.

A wracając do "celownika działka" to jest taki przycisk do zmiany trybów HUDa, tam masz tryb "GUNS".

jakie Hydry?!
Hydry to te rakiety niekierowane wystrzeliwane z wyrzutni po 7 pocisków na wyrzutnię. Mają kilka typów głowic bojowych i ćwiczebnych.

« Odpowiedź #483 dnia: Stycznia 01, 2013, 13:46:17 »
Coś nie mogę uwierzyć żeby nie dało się tego skonfigurować (naprzemiennego odpalania maverików), pamiętam, że był kiedyś na stronie YoYo opis na ile różnych sposobów można skonfigurować zrzucanie bomb z A10A(kolejność, ilość, odstępy czasowe) w arkadowym przecież LockOnie. Wiec jakoś dziwne wydaje się, że nie można tak ważnej dla stabilności lotu sprawy ustawić w skomputeryzowanym A10C. Może po prostu twórcy DCS to pominęli, w takim razie jest to z ich strony niedoróbka.

« Odpowiedź #484 dnia: Stycznia 01, 2013, 13:59:05 »
Ale tak w ogóle to dzięki Macieksoft, w zasadzie chyba powinienem od tego zacząć.

« Odpowiedź #485 dnia: Stycznia 20, 2013, 13:35:22 »
Witam, to moj pierwszy post na tym forum.
Przyznam szczerze, ze chyba porwalem sie z motyka na slonce.Od kilku lat latam sobie na mniej "ambitnych" tytulach (F 22 TAW, Eurofighter Typhoon).Nie wymagaly poswiecenia ogromnej ilosci czasu na ich opanowanie, co nie oznacza, ze byly jakies super latwe.Ostatnio po dluzszej przerwie odnowilem sobie obie gry.W celu poglebienia swojej wiedzy na ich temat zaczalem szperac po sieci i natrafilem na A-10C Warthog.Wiedzialem, ze to juz "pelny" symulator jesli mozna, to tak okreslic i trzeba bedzie go najpierw dlugo studiowac, zeby sie nim w pelni cieszyc.Potrzebowalem jednak czegos nowego po tych kilkunastu latach z w/w produkcjami.Zakupilem.
Do rzeczy.
Cieszy mnie zakladka TRENING w A-10C Warthog.Nie cieszy, ze 2/3 lekcji zawiesza sie (lektor/ nauczyciel urywa sie gdzies w trakcie i tyle go widzieli), przez co nie moge ich ukonczyc.Szkoda.To nie jest jednak najwiekszy problem.Spotkalem sie z pewnym problemem, ktorego od od paru dni nie moge sam rozwiazac i niestety nie znajduje odpowiedzi na forach anglojezycznych.Nie pytalem, a szukalem tylko czy ktos nie mial podobnego problemu.Na tym forum rowniez nikt nie opisal podobnego przypadku.
Otoz, moge uzywac dzialka GAU8 i nic poza tym.Nie dziala cala bron a2g i a2a.Po uprzednim ustawieniu profilu w/g instruktora, kiedy nadchodzi odpowiedni moment, naciskam  weapon release button i....nic.Ogladalem filmy instruktarzowe na you tube, probowalem robic wszystko dokladanie jak na filmach i ... tez nic.Bron podczepiona pod samolotem nawet nie drgnie.
Sim zakupiony w wersji 1.1.0.9 i z paczowany do wersji 1.1.1.0, a potem do 1.1.1.1.Na kazdej z nich wystepowaly wyzej wymienione problemy. Joystick od Saiteka x45 sprawdzony w ustawieniach windows i profilerze.Wszystko z nim wporzadku, kazdy guzik dziala.Profil do dc-10 sciagniety bodaj z forums.eagle.ru.W opcjach gry guziki odpowiadajace za triger i first triger, oraz weapon release button zaprogramowane odpowiednio zarowno pod joy jak i pod klawiature w obu przypadkach nie dzialaja.
Komputer z procesorem Phenom 955 be, karta grafiki ge force 460 oc i 8 giga pamieci ram.
Szczerze licze na Wasza pomoc.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #486 dnia: Stycznia 20, 2013, 16:20:42 »
Pierwsze co proponuje to zainstalować DCS: World ver 1.2.2  http://www.digitalcombatsimulator.com/index.php?ProductId=21&end_pos=137&scr=product&lang=en
Dopiero na to zainstaluj DCS: A-10C ver 1.2.2 http://www.digitalcombatsimulator.com/index.php?scr=product&ProductId=8&end_pos=136&lang=en
 DCS:World to produkt który integruje ze sobą wszystkie maszyny DCS, a na dodatek ma auto update. Jeśli masz na dysku zainstalowanego DCS: A-10C Warthog 1.1.1.1 w wersji stand alone, wywal go. Wystarczy ci że masz klucz produktu aby aktywować te wersje download.

« Odpowiedź #487 dnia: Stycznia 20, 2013, 17:31:20 »
Dzieki jaro70000 za rade.
Oczywiscie robie jak proponujesz.A-10C odinstalowany, a reszta wlasnie sie zasysa.

« Odpowiedź #488 dnia: Stycznia 20, 2013, 19:03:01 »
Najprostsza procedura jest taka (rakiety i bomby w trybie ccip)
Master arm on -> wybrac profil broni z DSMS -> przycelowac i (wazne!) trzymac weapon release az do odpalenia/zrzucenia niespodzianki.
Moze trafil Ci sie jakis pojedynczy bug. Miejmy nadzieje, ze po aktualizacji bedzie dzialac dobrze.
Mozna pobrac tez poprawione misje treningowe:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=98816

« Odpowiedź #489 dnia: Stycznia 20, 2013, 23:30:54 »
OK. Sciagniete i zainstalowane.Warto bylo, bo wszystko dziala jak nalezy.
Dzieki serdeczne za pomoc Panowie jaro70000 i klub44.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #490 dnia: Lutego 03, 2013, 19:38:48 »
(rakiety i bomby w trybie ccip)
(wazne!) trzymac weapon release az do odpalenia/zrzucenia niespodzianki.

Trzymać do monemtu zrzucenia trzeba tylko w CCRP. W CCIP to nie ma znaczenia jak długo trzymasz pickle przy bombach. W CCIP ma to znaczenie tylko przy rakietach niekierowanych i tylko przy wybraniu trybu ripple pair albo ripple single, jeśli w tych trybach naciśniesz pickle i szybko puścisz nie wszystkie rakiety odpalą.

EDIT:
Przy bombach w trybie CCIP consented relase też trzeba trzymać aż do odpadnięcia bomb, ale ten tryb trzeba uruchomić z poziomu menu IFCC TEST na HUDzie (domyślnie consented relase jest wyłączony).

« Odpowiedź #491 dnia: Marca 11, 2013, 17:41:12 »
Początkujący nie jestem, ale banalna rzecz nie daje mi spokoju. Skrzydłowy często raportuje zauważone obiekty podając kierunek i odległość. Problem w tym, że nie precyzuje czy np. SA-9 jest na mojej szóstej czy na jego. Jak to jest w DCS?

« Odpowiedź #492 dnia: Kwietnia 19, 2013, 16:04:01 »
Witam!
Trzy dni temu zakupiłem A-10C, i się uczę. No i za cholerę nie potrafię zmusić aby na ADI pojawiły się 'żółte belki'. Przewertowałem już Flight Manual'a (strona 498 - ILS Approach oraz 475) i jakoś niewiele mi to dało. Na stronie 475 jest
Once a valid ILS station has been entered on the ILS panel, the station is within operative range, and ILS is selected on the Navigation Mode Select Panel, you will be provided steering information on the ADI and HSI to the selected station (much like TACAN).
Jakoś w moim wypadku to się nie sprawdza. Bladego pojęcia nie mam co robię źle. Poniżej kilka screenów z opisami.

Jak widać na załączonych obrazkach belki nie pojawiają się nawet w najbliższej odległości. Oczywiście ILS wydaje z siebie sygnały morsem.

Byłbym wdzięczny za pomoc i pokazanie co robię źle.

---Edit
Zapomniałem napisać, że podchodzę do lotniska Senaki-Kolkhi (UGKS); RWY 09 ILS 108,90 Mhz. Gram z ustawieniami SIM.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2013, 21:43:05 wysłana przez KosiMazaki »

Offline laxentis

• *
  • Kamikaze z przypadku
    • ArmA Coop Corps
« Odpowiedź #493 dnia: Kwietnia 19, 2013, 16:58:18 »
Przełącznik ABLE/STOW przy tych wihajstrach od nawigacji na ABLE pstryknął? Na screenach go nie widać. Nie pstryknął :)

« Odpowiedź #494 dnia: Kwietnia 19, 2013, 17:09:24 »
Dzięki Lax, tak właśnie sądziłem, że od Ciebie dostanę odpowiedź. Cholera od wczoraj nad tym siedziałem i wertowałem różne checklisty - super wracam do zabawy =D