Autor Wątek: VRS: TacPack  (Przeczytany 25755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: VRS: TacPack
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 16, 2014, 08:14:34 »
To jest ten KC-135T ktorego zalecaja wlasnie w instrukcji do TacPacka, mozesz go dociagnac z Flightsim w sekcji FSX. Dziala tankowanie tak jak sobie ew. ustawisz w TPManager, moze byc prawie tylko koszyk, a moze byc i pol mili za samolotem. Tu nic nie zmienialem, wiec Wlozyc :D nie trzeba, tylko byc blisko, stety albo niestety, bo lot idelanie po prostej nie jest wcale latwy. Dziala jak w sumie w Harrierze od Razbam.

A ktos moze kojarzy jakis tanker ale z Hard Boomem? Mieka koncowka nie pasuje do kazdej maszyny, a mozna ustawic sobie kazdy samolot jako tanker.

Co do dodatkowego Nimitz, to ok ILS dziala, ale jakos widze, ze na defaultowym lotniskowcu z Acceleration byl jeszcze znacznik jego polozenia (rombik), a na tym go nie ma, podobnie chyba nie dziala jako VOR, kiedy defaultowy byl ok. Nie wiem czy to Bug TP, czy moze czegos innego.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 16, 2014, 18:47:26 »
Ok, hard boom (wersja Fixed boom) ustawiony.

Jeszcze tylko zmusić go do spuszczania ;), bo jak podleciałem to nic się nie działo, pomimo, że niby ustawienia były ok:

Link do tego moda: http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?do=copyright&fid=104868 , stworzyłem po prostu kolejny profil dla KC-135T pod FSX'a (uwaga: nic nie nadpisujemy - bo są stere pliki do FS2004 + ręcznie dodałem tylko model do Aircraft.cfg).

Edit: Ok, piwko już się tankuje:

Moje ustawienia dla tego Fixed boom:

« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2014, 22:48:44 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 21, 2014, 00:21:02 »
No dobra, w ramach testowania TacPacka jest i A-10A.

Przynajmniej plus, że można polatać "JUŻ" nad Newadą ; >>> .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 27, 2014, 18:42:55 »
Będzie nowy tankowiec pod TacPacka, z trochę innej dekady. Taka znajoma konstrukcja:

YC-97

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 30, 2014, 09:39:42 »
Pierwsze odpalenie AGM-154C, piekielnie celny "szybownik". Da się też nim atakować w opcji Pre Planned, czyli nawet bez widoczności celu dla pilota.

Ps. czy da się jakoś ustawić np. czas dotankowania w locie (przypływ paliwa)? Nie wiem jak jest w Superbugu, ale tutaj wystarczy podlecieć i już od razu wskakuje 100% Fuel. W Harrierze od Razbam np. był czas realny dotyczący przepływu paliwa, ale to nie był TacPack, tylko ich pomysły. Może to kwestia modelu, a nie TP?

Ktoś może rozszyfrował ten FSX@War? Jest już może ten jakiś moduł do wstawiania obiektów itd. Na stronie wszystko jest po francusku, a opcja wydaje się b.ciekawa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.728841887132995.1073741833.708244552526062&type=3 , http://fsxwar.net/ (edit: aaa doczytałem, jeszcze tego nawet nie ma, dopiero jakieś beta testy, ale już w IIgiej fazie i nawet jest post z 28.03, że szukają nowych beta testerów, tak więc może soon...?).
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2014, 12:53:39 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 05, 2014, 09:22:08 »
Jeśli ktoś by chciał dziś potestować FSX+TacPack online to tak o 20.30 postawię serwer. Wymagany TP w wersji 1.4 oraz ostatni F-35 od Dina (+ Hawaje, tutaj mam Megascenery 2.0 ale to nie jest jakaś konieczność http://www.megasceneryearth.com/store/cart.php?target=product&product_id=813&category_id=165). Jak coś zapraszam na PW, wyślę namiary + TeamSpeak.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 06, 2014, 00:58:56 »

No zabawa całkiem przyjemna. Ogólnie wszystko w MP chodzi płynnie. Ale też i są pewne kwiatki. Może to kwestia ustawień w TacPacku, a może czegoś innego:

- testowaliśmy lotniskowce - ten pojawiał się na parę sekund, potem znikał, [edit: temat ogarnięty jest ok, hostujący musi włączyć slew  ]
- czasem problemy z wejściem na serwer,
- tankowanie w locie - ja mam KC135, ktoś widział C-17 :- )
- naprowadzanie A2A działa bardzo ładnie, góry nawet ograniczają zasięg działania radaru, tak samo lot na niskim pułapie, natomiast dość łatwo się naprowadzić za pomocą trybu A2A na drugiego gracza,
- testy trafienia nie wywoływały żadnego efektu (hmmm?), tzn. brak uszkodzeń u drugiej osoby (gdzie w TP jest wszystko włączone), [edit: temat ogarnięty jest ok, hostujący musi włączyć slew  ]

Jeśli by ktoś chciał polatać online na F-35 wraz z TP to zapraszam, ew. wytłumaczę co i jak jeśli chodzi o ten samolot :).

Ps. co do KC i tankowania w locie:
Ściągamy to, instalujemy ale w SimObject wrzucać tylko ten mój mod, wtedy będziemy mieli dwa KC, z miękką oraz twardą końcówką.
W TP musi być tak (ten już jest w TP, jedynie wrzucamy model):

Z Twardym końcem dodajemy ręcznie, by było tak:

Plik z KC-135: http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?do=copyright&fid=146362
Mod: http://www.sendspace.com/file/hzeuqg
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2014, 11:04:51 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 06, 2014, 23:52:26 »

Przykład misji z zapisanym celem jako Pre Planned, czyli już w pamięci awioniki. Start z lotniskowca, odpalenie AGM-154 z 20 nm przed celem, trafienie wrogiego lotniska i powrót na Nimitza o zmierzchu.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 08, 2014, 23:47:17 »
Ok, dziś prawie 2 godzinna misja z Qbą. Nawet nie wiem kiedy to zleciało ;- ]. Normalnie z TP to nowy DCS, tfuu FSX: World :D. Jestem bardzo mile zaskoczony też płynnością w multi i tymi bajerkami, które TP tu oferuje. Tym razem było wszystko kompatybilne, wyświetlało się to co miało i tam gdzie być powinno. Wniosek - do latania w multi lepiej nie grzebać przy aircraft.cfg i panelach w FS'ie. Mieliśmy polecieć misje z lotniska, wg. planu lotu, na lotniskowiec, tam się dozbroić, dalej na cel i powrót. Tak powstała historyjka obrazkowa ; >.

Ok. Tuż po starcie, łapiemy szyk.

Dalej kierujemy się na oddalony o jakieś 50 mil lotniskowiec. Podejście Qby, pierwszy raz i bingo. U mnie tym razem nieco gorzej, chyba za 4tym razem zaczepiłem w końcu linę. TP z działającym ILS ułatwia to zadanie. Tutaj się też dozbroiliśmy w AGM-154, AIM-9X i podwieszane działko.

Czas na start z katapulty i podczas lotu w stronę tankowca. Tak, paliwo już prawie na wyczerpaniu, do tego przed lądowaniem na lotniskowcu warto upuścić z niego nieco krwi (paliwa). Na szczęście na nastepnym waypointcie już czeka na nas KC-135.

Dobra, dalej lot na kolejny waypoint, czyli już nasz cel. Atakujemy w trybie PP z Bombami szybującymi poza widocznością celu. Już się zmierzcha coraz bardziej. No i cel trafiony. Widzę w multi trafienia swoje oraz Qby. Czyli kolejna rzecz, która działa.

Kolejny test, a jak - dog. Na Sidewindery... które szybko okazały się mało celne przy szybko manewrujących samolotach na krótkim dystansie. Nice. Widać, że pociski, mimo serii X jednak pewnych kątów nie przekraczają, do tego ewidentnie pomogły wystrzeliwane flary. Przechodzimy na działka, Sidewindery się wyczerpały. Tu udaje mi się zajść Qbę od tyłu. Trafiony, sam traci kontrolę nad maszyną. Oj jedyne co by można sobie tutaj życzyć to działająca opcja eject.

Kolejna ciekawostka. Wystrzeliwanie Chaff powoduje zakłócenia na radarze. Tutaj widać zdublowane echa. Bajer! (moja 5-ta)

Już naprawdę robi się ciemno. Przydatnym staje się NVG. W drodze powrotnej na lotniskowiec.

Po dłuższym szukaniu odnajdujemy lotniskowiec. Qba także przy okazji odnalazł fajny myk na jego znalezienie, znacznie lepszy niż kierowanie się tylko TACAN i wskazywaną odległością. NVG do lądowania nieprzydatne, ale warunki co najmniej nie najlepsze. Ja podchodzę pierwszy, Qba drugi. Tym razem oba podejścia bezbłędnie - wniosek - lepiej lądować nocą ;).

Jak wyjdzie ten FSX@War to będzie naprawdę jeszcze bardziej ciekawie, ale dodam, że ta misyjka niesamowicie pokazuje możliwości TP i do czego sam FSX jest zdolny. Z MP nie miałem za wiele do czynienia w X, a tutaj proszę - już bym chciał znów!  :110: Ogólnie TP stał się na tę chwilę u mnie dodatkiem number ONE, a jak widać wszystko fajnie zachowuje się również w multi. Bajerów jest jeszcze więcej, można przecież sobie nadawać kody IFF i tym się kierować przy atakach itd. Thx Qba także za świetną zabawę!

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 09, 2014, 20:25:27 »
Pierwsze odpalenie Phenixa.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 13, 2014, 22:51:35 »
Kolejny działający tankowiec dodany. KA-6D:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 14, 2014, 18:29:13 »
Na Forum Milviz pojawiła się ankieta ile osób (%) używa TacPack.
Pewnie zastanawiają się czy ubrać w to Phantoma i ew. przyszłe dodatki, więc każdego kogo TP interesuje w F-4 zachęcam do wzięcia udziału:

http://www.milviz.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=3820

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 19, 2014, 00:13:18 »
A i dla Francuza coś się znajdzie za pomocą TacPacka i darmowych pliczków :).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 23, 2014, 01:01:29 »
Dodałem do TP jeszcze inny model. A330 MRTT, trzeba nieco pogrzebać by go przystosować, ale końcowy efekt jest już taki, że wszystko działa. W sam raz do latania nad Europą.

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 03, 2014, 16:40:43 »