Nie bardzo wiem gdzie podpiąć się z moim pytaniem, chyba tu będzie dobrze. Mianowicie, problem jest taki że po "spaczowaniu" do 1.1.0.9 nie mogę ustawić "textures" i "scenes" powyżej medium (fizycznie nie wyświetla mi opcji high) a dodatkowo jeżeli wybiorę "scenes" na poziom medium to gra nie odpala i kończy się po wgrywaniu misji komunikatem znanym DCS przestał działać... Nie ma także możliwości zaimplementowania HDR (opcja tylko wyświetla OFF) .
Poza tymi niedogodnościami gra się całkiem przyjemnie i ilość klatek to ok 35-60 przy włączonych wszystkich systemach pokładowych i MFCD.
Pozostała konfiguracja u mnie wygląda następująco:
visib. range - h
heat blur - on
shadows -h
resolution 1680x1050
res. cockpit displays 512 every frame
MSAA x4
HDR -off (nie można ustawić)
cutter/grass -150
trees visib. - 4500
v sync. -on
cockpit shadows - nie można zaznaczyć
TSSAA -załączone
Konfiguracja kompa Q6600 3.1 GHz, 4GB DDR 2 1066 OCZ Reaper, Gigabyte GTX 560 Ti stery 280 i 275(wersja sterowników bez wpływu na możliwość ustawień z poziomu opcji w grze), Vista 32 ( będzie niedługo Win7 64)
Czy problem leży w sprzęcie czy raczej w systemie który obcina mi 1 GB pamięci? Program był wgrywany zgodnie z instrukcją, dysk defragmentowany, rejestr i katalog na dysku C czyszczony. Opcji wyboru po tych zabiegach dalej nie ma.