Autor Wątek: BMS 4.X - ogólnie  (Przeczytany 103412 razy)

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
Odp: BMS 4.X
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 04, 2011, 16:14:22 »
Lukas, rozumiem Twój sceptycyzm na ten temat, ale nie potrafię sobie racjonalnie odpowiedzieć na poniższe pytania:
- po co miałby ktoś robić stronę (ok można powiedzieć że to tylko tło, jakkolwiek - za stronkę zapłacił)
- po co miałby ktoś wrzucać film na YT z widocznymi zmianami względem poprzednich wersji.
- po co ktoś rozwijałby program FLARE - w momencie gdy mamy takie cudeńka jak DCS, przecież to była by stracona praca patrząc jak Falcon aktualnie traci użytkowników.
- skąd były by te screeny (każdy wie co mam na myśli). Przecież photoshopowanie tego to byłby idiotyzm.

Nowy Falcon niewątpliwie jest, jak ktoś w to wątpi to zaczyna mi tutaj pachnieć popularnymi wśród niektórych członków tego forum teoriami spiskowymi.
Dlaczego wszystko owiane taką tajemnicą ? A może dlatego że robią to ludzie, którzy chcą mieć spokój, nie być zasypywani na okrągło pytaniami typu czy będzie śmigać pod win7, jakie będzie mieć wymagania, a w efekcie powstania listy życzeń z nie wiadomo jakimi cudami. Robią sobie po cichu, wydadzą i będzie spoko, wszyscy będą zadowoleni. Napiszą że nie będzie symulacji awarii czy sensu robienia procedur testowych to od razu pojawią się posty że to szajs po co w ogóle coś takiego robią. Dodatkowo zmniejszają prawdopodobieństwo wycieku wersji finalnej. Proszę bardzo - rozwój Orlika czy Iskry w dziale FSX. Nie wydaje mi się aby ostatnie pytania typu "za ile to będzie zrobione", "co tak długo", "co wy tam jeszcze z tym robicie" były dla Empecka czy Some1 wymarzone.

Swoją drogą, Empeck, Some1, jak tam ?  :118: :118:

Pozdr.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 04, 2011, 17:09:06 »
Mnie ciekawi sprawa licencji. Falcon 4.0 nie ma przecież statusu abandonware. Prawa do niego ma zdaje się Atari? To wyklucza raczej sprzedaż nowej wersji BMS (przynajmniej oficjalną). Tak poza tym to zgadzam się w pełni z Flankerem.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 04, 2011, 20:38:55 »
Stronka-obrazek siedzi na koncie opłaconym za 24 miesiące z góry a prywatna domena falcon4.org uaktualniana jest za pośrednictwem serwisu chroniącego dane właściciela.
Można to mieć za całe 116.95 USD - przy założeniu, że "webmaster" wybrał najtańszy z dostępnych aktualnie pakietów, niestety w cenę wliczony jest tylko 1 rok opłaty za domenę - ceny wg ogólnie dostępnego cennika: http://www.inmotionhosting.com/ . FaceBook jak wiadomo jest "za darmo".
Raczej nie dodaje to wszystko wiarygodności całej sprawie. W sensie: ma to znamiona taniej sensacji na potrzeby wyśmiania grupy upierdliwców ciągle drążących temat F4.
Oby nie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 04, 2011, 21:49:29 »
To, że ktoś robi (bądź robił) nową wersję Falcona 4 to nie ulega wątpliwości, ale tak jak pisze Wacha, nie wiadomo czy szum w internecie nie jest zwykłym żartem osób, które nie mają z tym nic wspólnego.

Pokazać parę screenów z nowymi efektami to jedno, a udostępnić w miarę kompletną grę to drugie. Poza tym powszechnie wiadomo, że nad rozwojem Falcona mogą pracować naraz maksymalnie 2 osoby, bo jak będą 3 to automatycznie się pokłócą, podzielą i stworzą dwie niezależnie rozwijane wersje.  :021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 04, 2011, 23:23:03 »
http://www.youtube.com/watch?v=8pO88OZbxoA
Wreszcie wydany. :)
A tak poważnie, ja się zadowolę OF, na starym kompie z WindowsXP, jak wyjdzie coś nowego kupię lepszy komp, Win7 i też będzie dobrze. Jeśli to faktycznie tania sensacja, z stronki-obrazek zrobię screen i będzie piękna tapeta :004:.
Pozdrawiam.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 01, 2011, 15:19:48 »
... i zdechło ...

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 01, 2011, 16:19:49 »
Prawda...

Czyli znowu stoickie podejście Lukasa do tematu okazało się właściwe...

S!

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 12, 2011, 14:55:50 »
... i zdechło ...
Na to wygląda, że pogrzebane....
 Ale jest nadzieja w innym projekcie, może to wypali:
http://f16simulator.eu/F16_simulator_game.aspx
Jak dla mnie, firma poważna i już teraz buduje kokpity, mają więc doświadczenie.

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 12, 2011, 17:24:10 »
Ten projekt jest ciekawy. Czy będzie możliwość grania nie tylko w sieci, ale jako pojedyńczy gracz?
Na to wygląda, że pogrzebane..
Na forum viperpits toczy się na ten temat zacięta dyskusja. Poglądy są skrajne.
W tym archiwum jest zarezerwowane miejsce dla BMS4
http://sites.google.com/site/falcon40files/falcon4.0files

« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 12, 2011, 18:44:56 »
Vito,
jeśli chodzi o BMS4, to już dawno zrezygnowałem, choć przyznam teraz oficjalnie, że  ktoś zaproponował mi nawet wersję "beta" do testów. Na obietnicy się skończyło i po temacie. Jeśli mam na coś oczekiwać to wolę soft od f16simulator.. Dla takich jak my może to być rozwiązanie wielu problemów, sam wiesz jak bardzo jest niedopracowany Falcon pod względem adaptacji do kokpitu. Patrząc na ich rozwiązania napawam się optymizmem. Wizualizacji mogą im pozazdrościć nawet profesjonalne symulatory. Przykładowo z Falcona można wydobyć jedynie 160 stopni kąt widzenia przy okrojonej rozdzielczości. Jeśli nawet BMS4 w końcu ujrzy światło dzienne, nie sądzę żeby ta wersja dała takie możliwości. To czego można się spodziewać, to pokorne życzenie końca walki z Win7, nowszymi kartami grafiki i całym postępem. Mi wystarczy, jak dopadnę coś co daje podobne możliwości do FSX.
Poczekamy, zobaczymy ;).

« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 29, 2011, 20:32:48 »
Ot, kolejna ciekawostka.   :001:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Września 04, 2011, 00:56:11 »
Lol, czyżby BMS4 wyszedł?

http://www.benchmarksims.org/forum/
http://www.benchmarksims.org/bms/Falcon_BMS_4.32_Setup.torrent

Przyznam szczerze, że nie ściągałem jeszcze.

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #27 dnia: Września 04, 2011, 01:19:07 »
45% :D

_michal

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Września 04, 2011, 01:20:21 »
84% :D

Jest jeszcze wideo:

http://www.youtube.com/watch?v=Vg2Yc65pQK8

Cały czas mi się wierzyć nie chce, hehe. Mam nadzieję, że to nie są jakieś trojany. lol.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #29 dnia: Września 04, 2011, 01:23:36 »
U mnie już leży od paru minut i się zastanawiam, jak długiego patyka użyć żeby to dotknąć ;P

Okazuje się, że trzeba użyć zmiotki do kurzu, bo instalacja wymaga płyty Falcona 4.0... lub tegoż już zainstalowanego.