Autor Wątek: BMS 4.X - ogólnie  (Przeczytany 103490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: BMS 4.X
« Odpowiedź #90 dnia: Września 05, 2011, 22:44:28 »
Jeśli chodzi o tutoriale, .... w stylu DCS:A10.

A kysz siło nieczysta - DCS:BS, nie wspominając o A10, jeszcze porządnie w pieluchę wysiusiać się nie potrafił gdy FF2 czy 3 już to miał :D

« Odpowiedź #91 dnia: Września 05, 2011, 23:00:59 »
Śledzę dyskusję na viperpits. Okazuje się, że niektórzy testowali BMS4 od dłuszego czasu, ale nic nie mówili. Teraz dopiero przyznają, że byli zobowiązani do milczenia. Można zauważyć, że BMS4 jest przyjazny pitbuilderom. Jest to zasługa między innymi Red Doga, który jest veteranem w temacie Falcon - kokpit.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Września 05, 2011, 23:03:11 »
A kysz siło nieczysta - DCS:BS, nie wspominając o A10, jeszcze porządnie w pieluchę wysiusiać się nie potrafił gdy FF2 czy 3 już to miał :D

Ja tutaj nikomu nie ubliżam, bardzo się cieszę, że BMS4 wyszedł i wiem jaką drogę Falcon przeszedł ;)

Po prostu nie czuję tych manuali, ponieważ większość z nich jest lekko nieaktualna.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: Września 05, 2011, 23:25:02 »
Ejże, ale ja nie o tym żeby nie używać skyptów tutoriali do misji treningowych - wręcz przeciwnie :D

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #94 dnia: Września 05, 2011, 23:26:42 »
Jeśli chodzi o tutoriale, .... w stylu DCS:A10.

Ech, zaczyna się.

----DISCLAIMER---
Powyższe porównanie miało na celu łopatologiczne przedstawienie osobie nie znającej Falcona 4.0 sposobu działania misji treningowych, a nie rozpoczęcie licytacji który sim jest bardziej tru, original, uberrealistic, który ma szlachetniejszych przodków, rodowód, albo który powiększa bardziej e-penisa.
----DISCLAIMER---

Poza tym nie FF2/FF3, tylko BMS 2.0 wprowadzał możliwość interaktywnego treningu. :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #95 dnia: Września 05, 2011, 23:50:13 »
Podoba mi się rozbudowana procedura startowa  :020:

Ziemia jest brzyyydka  :015:

Przełączniki rzucają cienie w kokpicie 3D  :020:

Nie ma IFF  :015:

Woohooo!  :020:

:121:

« Odpowiedź #96 dnia: Września 06, 2011, 01:42:08 »
Ziemia jest brzyyydka  :015:
W Falconie nie lata się dla pięknej "ziemi", poczekaj na Flare. Może to zadowoli  :001:.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #97 dnia: Września 06, 2011, 05:23:22 »
Tak tak wiemy. Dynamiczna kampania.  :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #98 dnia: Września 06, 2011, 07:21:58 »
Dynamiczna kampania to standard od 13 lat... jakiekolwiek emocje może powodować jedynie jej brak  :118:

Co do F.L.A.R.E. - zobaczymy z czasem, mnie nie drażnią aż tak bardzo tekstury ziemi, czy jej geometria, a brak obiektów poza 4 domami na krzyż w dużych miastach.

« Odpowiedź #99 dnia: Września 06, 2011, 08:52:19 »
Mam pytanie do posiadaczy Cougara. Jaki stosujecie profil dla BMS4. Dla mnie jest to o tyle ważne, że to decyduje o dalszej pracy związanej z przypisaniami klawiatury pod kątem kokpitu (fizycznego). Stosowałem dla OF profil Jagstang trochę zmodyfikowany pod moje potrzeby. Na forum znalazłem tylko profil Red Doga dla tej wersji Falcona.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: Września 06, 2011, 14:21:17 »

----DISCLAIMER---
Powyższe porównanie miało na celu łopatologiczne przedstawienie osobie nie znającej Falcona 4.0 sposobu działania misji treningowych, a nie rozpoczęcie licytacji który sim jest bardziej tru, original, uberrealistic, który ma szlachetniejszych przodków, rodowód, albo który powiększa bardziej e-penisa.
----DISCLAIMER---

Poza tym nie FF2/FF3, tylko BMS 2.0 wprowadzał możliwość interaktywnego treningu. :D

I prawidłowo - tak trzymać :D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #101 dnia: Września 06, 2011, 14:28:26 »
Nowy model lotu na prawdę robi wrażenie, najczęściej wytykana bolączka Falcon 4.0 przestała w końcu istnieć. Stopnień odwzorowania poszczególnych systemów również znacznie odbiega od tego do czego przyzwyczailiśmy się nawet w Open Falconie... ktoś ma pożyczyć Thrustmaster Cougar ?  :020:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #102 dnia: Września 06, 2011, 14:37:01 »
ktoś ma pożyczyć Thrustmaster Cougar ?  :020:

Właśnie zaczynam żałować że nie kupiłem, kiedy była okazja. Może ktoś ma na sprzedaż dobrze utrzymanego Cougara z FSSB? :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #103 dnia: Września 06, 2011, 15:02:15 »
Nowy model lotu na prawdę robi wrażenie,
Szczególnie to jak się pięknie Viper "przysysa" do krowy. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #104 dnia: Września 06, 2011, 16:20:20 »
Mam pytanie do posiadaczy Cougara. Jaki stosujecie profil dla BMS4
Ponawiam prośbę. Zapytałem na viperpits i doradzono mi profil Red Doga. Wgrałem go, ale różni się dość znacznie od Jagstanga, którego stosuję. Mam teraz dylemat czy przerabiać profil RD czy zastosować jakiś inny. Nigdy nie tworzyłem profili do Cougara i trochę szkoda czasu na jego zrobienie, dlatego szukam gotowych rozwiązań.