Ja o sieci, nie wiem już o jakim pisze Vito
Przepraszam z nieporozumienie. Mój pit jest sterowany z jednego PC w którym są 3 karty graficzne: HD 3870, HD3450 oraz HD4350. Do tych kart jest podłączonych 6 monitorów.Dla tej konfiguracji dla OF było ważne aby był silny procesor, u mnie i7 - 920, stare karty graficzne oraz WinXP. Robiłem także testy z dwoma PC w sieci i to także działa, ale nie ma potrzeby stosowania dwóch PC.
Dla BMS4 jest inaczej tzn. zalecają Win7 oraz nowsze karty graficzne.
.. ja już wiem co Ty robisz źle. Zapomnij o starym MFDE i zrób to w nowym..
Miałeś rację teraz pracuje. Nie zwróciłem uwagi na drobny szczegół - tryb okienkowy. Teraz to wydaje się takie proste. Po południu zrobię testy i opiszę wnioski. Już teraz mogę stwierdzić, że na moim sprzęcie BMS4 pracuje stabilniej od OF mam na myśli wyświetlacze MFD na zewnętrzych monitorach. W OF miałem problemy z opcją 2D.
Dwa słowa wyjaśnienia na temat programu MFDE oraz możliwości sterowania zewnętrzymi MFD za pomocą samego BMS4. Dla pitbuilderów jest to oczywiste, ale może być niezrozumiale dla pozostałych kolegów. Mniej więcej 3 lata wstecz LT (sktót nickname autora) stworzył program MFDE, który umożliwia umieszczenie MFD na zewnętrzych monitorach. Dodatkowo zrobił integrację funkcji programu FalconGauges Tango 44 w swoim programie. Pojawił się BMS4 i trzeba zrobić upgrade dla MFDE.
Autorzy BMS4 przewidzieli w swoim symulatorze możliwość "wydzielenia" (extraction) niektórych wyświetlaczy między innymi MFD, ale Falcon pracuje w trybie okienkowym. Myślę, że wyjaśniłem problem wydzielania MFD.
Czuję, że szykuje się kompleta przebudowa mojego kokpitu...
Nie jest tak źle. Zachowano stare kody i dodano nowe. U mnie wszystko działa, nie sprawdzałem dokładnie, ale myślę, że nie będzie konfliktu. Tak jak wspomniałem doświadczony pitbuilder RedDog pracował od 5 lat w tym zespole, dlatego widać jego wpływ na projekt.