No trzeba się przyzwyczaić do nowego modelu lotu
Próbuję to robić, ale nie jest łatwo. Testuję lądowanie. Ponieważ F16 w tym modelu reaguje gwałtownie na ruchy Cougara oraz pedały podłączone do MJ16 to mam z tym problemy. Kombinuję zgodnie z radą ustawienia osi deadzone i saturation oraz opcję Flight model w BMS4, może w końcu to opanuję. Na moim sprzęcie jest duża różnica pomiędzy BMS4 a AF, OF porównując kontrolowanie lotu F16.
Jeśli chodzi o MFD na zew. monitorach to jest w BMS4 rewelacyjnie w porównaniu do OF. W OF praktycznie obraz MFD (zew. monitory) był nie do przyjęcia, tutaj jest wzorcowy. Gdyby jeszcze opanować sterowanie lotem to byłaby przyjemność latania w BMS4.
Obraz na MFD w kokpicie 2D lub 3D na monitorze głównym jest w BMS4 nie najlepszej jakości. Może to wina mojego monitora CRT, ale nie sądzę. W AF lub nawet OF obraz był lepszej jakości mam na myśli obraz MFD na monitorze głównym. Może inna rozdzielczość poprawiłaby jakość (mam 1024x768 lub 1600x1200). Tyle moich spostrzeżeń.
Co do wstrząsów to w jakimś momencie w opcji 3D były widoczne, ale po ustawieniu Field of View na oś Range w przepustnicy tak jakby zniknęły, ale może to jest przypadek. Będę to obserwował.