Autor Wątek: BMS 4.X - ogólnie  (Przeczytany 103466 razy)

Offline syringe

• *
  • Centipede
Odp: BMS 4.X
« Odpowiedź #285 dnia: Października 21, 2011, 19:15:16 »
Zajrzyj do opisu instalacji. BMS nie instaluje się na nic.

« Odpowiedź #286 dnia: Października 21, 2011, 20:16:39 »
Masz rację Qba. Ten podstawowy jest uniwersalny zarówno w AA, AG jak i  NAV. Ja go też stosuję, dodatkowo StepNextPadock. Szybki powrót do widoku na wprost mam na DMS Up. Widoki na HAT1 bez shift czyli S3 (Expand FOV).
Tak z ciekawości czy używacie TrackIR. Z tego co pamiętam to jest to trochę męczące mam na myśli utrzymywanie pozycji głowy.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #287 dnia: Października 21, 2011, 20:31:47 »
Ja nie używam. A zazdroszczę tym którzy się przyzwyczaili. Miałem straszne bóle karku.
To taki offtop. Jak możesz to kontynuuj Vito w dziale Tracka.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Października 21, 2011, 23:48:17 »
Ja używam. Działa idealnie. Kwestia ustawień funkcji osi TIRa. Szczególnie podoba mi się funkcja BMS, dzięki której kursor w kokpicie blokuje się na przycisku/przełączniku i dopóki nie ruszysz myszą to wskaźnik na nim zostanie. Bardzo ułatwia prace w kokpicie, gdy używasz TIRa.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #289 dnia: Października 22, 2011, 09:47:47 »
Dla mnie TrackIR jet absolutnie niezbędny i używam go we wszystkich możliwych grach.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #290 dnia: Października 22, 2011, 10:17:30 »
Ja też miałem problemy z przyzwyczajeniem się do Tracka. Przez pierwsze pięć minut. :118: Kwestia preferencji i dopasowania do nich ustawień. Do rozglądania się osie mam ustawione tak, by nie machać za mocno głową, a jak chce się popatrzeć dokładniej istnieje przecież tryb precyzyjny.
Syringe, ten kark to Cię na pewno od Tracka bolał? :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #291 dnia: Października 22, 2011, 13:03:35 »
Ja używam TIRa i uważam, że jego zakup jest ważniejszy niż najdroższego HOTASu (lepiej mieć TIRa+X52 niż samego TM Warthoga wg mnie). Bólów karku nie miewam pewnie dlatego, że normalnie latam w kokpicie '2D' (klawisz 2) i track nie działa. Włączam go (VC '3') dopiero, gdy muszę się rozejrzeć.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #292 dnia: Października 22, 2011, 13:34:20 »
Używam FreeTracka we wszystkich symulatorach. Gdybym z jakiegoś powodu musiał wrócić do trybu "sztywnego karku" i hata, to chyba przestałbym latać. FT sprawdza się w 100% i dlatego w moim przypadku nie widzę potrzeby wydawania kasy na Tir.

« Odpowiedź #293 dnia: Października 22, 2011, 23:04:39 »
Nowe tekstury:

Właściwie to nie są nowe tylko w dużej mierze te, które zobaczycie tutaj: http://www.il2forum.xt.pl/index.php/topic,4136.msg261027.html#new
Kilka z nich przerobiłem pod BMS, poprawiłem błędy, dorobiłem nowe, efekty widać wyżej.
 Podziękowania dla kolegi  który zwrócił uwagę na kolorystykę poprzedniej wersji, wyprowadził mnie z dużego błędu.  :001: 
Teraz jest F16C 52+ i CFT.
Dorobię jeszcze ogon z innymi numerami i obowiązkowo Tiger Meet :)

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #294 dnia: Października 23, 2011, 11:44:47 »
Zajrzyj do opisu instalacji. BMS nie instaluje się na nic.

Ja chciałem go zaintalować na oryginalnym F4, a nie na niczym!
To instalator F4, a nie BMS nawalił.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: Października 23, 2011, 11:50:55 »
To źle robisz. Po co instalowałeś na F4? Wskaż installerowi płytę z Falconem 4 i tyle. BMS nie instaluje się na F4, to jest produkt standalone, ale w czasie instalacji wymaga wskazania zainstalowanego Falcona 4, albo jego płyty w napędzie (a dokładniej pliku Falcon4.exe).

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #296 dnia: Października 23, 2011, 12:26:09 »
Ja chciałem go zaintalować na oryginalnym F4, a nie na niczym!
To instalator F4, a nie BMS nawalił.

Czy Ty czytasz co piszesz? A oryginalny Falcon 4.0 to co? Masz straszny problem z czytaniem ze zrozumieniem.

Czytałeś ten wątek? Manual? Trochę samodzielności nie zaszkodzi- szczególnie jeśli masz wszystko podane na tacy...

Wkładam płytkę ze starym F4.0 do napędu - nie instalując, odpalam instalator BMS, prosi mnie o podanie lokalizacji płytki bądź instalacji, wskazuję napęd z F4.0, potem Ok/next aż się zainstaluje. Zero tańczenia ;)
...

Więcej?
Cytat ze strony BMS - konkretnie FAQ:

NOTE: BMS does NOT install over-top a clean F4 installation, it is completely separate in its own folder (or folder of the user's choosing).

« Odpowiedź #297 dnia: Października 24, 2011, 13:14:34 »
Nowe tekstury:
Właściwie to nie są nowe tylko w dużej mierze te, które zobaczycie tutaj: http://www.il2forum.xt.pl/index.php/topic,4136.msg261027.html#new
Kilka z nich przerobiłem pod BMS, poprawiłem błędy, dorobiłem nowe, efekty widać wyżej.
 Podziękowania dla kolegi  który zwrócił uwagę na kolorystykę poprzedniej wersji, wyprowadził mnie z dużego błędu.  :001: 
Teraz jest F16C 52+ i CFT.
Dorobię jeszcze ogon z innymi numerami i obowiązkowo Tiger Meet :)

EGHI a kiedy będzie można je zassać i czy będą dostępne dla niezarejestrowanych użytkowników ?  :021:

« Odpowiedź #298 dnia: Października 24, 2011, 22:36:56 »
mavericks,
 można już zassać  tutaj: http://f16pit.dbv.pl dział downloads. Żeby pobrać trzeba być (niestety) zarejestrowanym.
Ostateczna wersja wygląda tak:

Jak znajdę chwilę dorobię ogon z innymi numerami. Tym czasem wracam do budowy kokpitu i może wreszcie Online  :001:.

« Odpowiedź #299 dnia: Października 25, 2011, 21:18:33 »
Tigers Meet gotowe:

Tekstura tutaj: http://www.mediafire.com/?sdfuob5wm3wzc2l
Idealnie pasuje z teksturami podanymi wyżej.