Autor Wątek: BMS 4.X - ogólnie  (Przeczytany 103372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: BMS 4.X
« Odpowiedź #510 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:10:02 »
Bawiłem się ostatnio freetrackiem i teraz nie działa mi całkowicie rozglądanie się w kokpicie w trybie 3D. W 2D działa, jednak ciężko się lata :( Wie ktoś może jak to rozwiązać? Wczoraj siedziałem z godzinę w opcjach i w pliku konfiguracyjnym i nic mi się nie udało zdziałać  :005:

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #511 dnia: Czerwca 09, 2012, 18:47:38 »
Tytułem uzupełnienia. W oryginale, JDAM może być zaprogramowane na konkretny cel jeszcze przed lotem. B2 zrobiło (zdaniem wikipedi) pewną sztuczkę:W BMS jednak nie znalazłem takiej możliwości, a szkoda.
W październiku 2003 roku przeprowadzono zakończony sukcesem test zrzutu z samolotu B-2 Spirit, podczas jednego 22 sekundowego przelotu, osiemdziesięciu 500-funtowych bomb Mk 82 zaopatrzonych w system systemem JDAM naprowadzanych na 80 różnych celów.
Miło byłoby, w jednym podejściu na wrogie lotnisko, uwolnić na raz osiem prezentów.

Tutaj można obejrzeć wideo z testu, o którym pisał yano.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #512 dnia: Czerwca 11, 2012, 09:47:12 »
Mam pewien problem z moim Thrumasterem T.Flight Hotas X, ponieważ nie posiada on sterowników, nie mogę przez to zaprogramować dowolną ilość przycisków.
W DCS-e czy innych tytułach jak np. ROF nie było z tym problemów. Używałem programiku SV Mapper i wszystko było cacy. Tutaj, to nie działa. Mogę zaprogramować tylko jeden szablon  i reszta z klawiatury. Czy jest jakiś sposób, żeby działało, to tak jak w innych symulatorach? A może jest jakiś alternatywny programik do ustawiania profili? Próbowałem wszystkiego, co mogłem i nic.
Czy mógłby ktoś mnie naprowadzić, jak, to zrobić.

Offline mj

• *
« Odpowiedź #513 dnia: Czerwca 11, 2012, 14:56:47 »
Nie mam niczego od Thrustmastera, więc może nie rozumiem istoty problemu, ale dlaczego T.Flight Hotas X "nie posiada sterowników"? Wszedłem na stronę T. i sterowniki znalazłem.

Tutaj są jakieś programy do programowania joysticków Thrustmastera: http://www.flyfoxy.com/
Może jeszcze KeyFile Analyser do czegoś się przyda: http://www.flyfoxy.com/pit/FoxyOFKFA.zip

Chcesz zmienić funkcje przypisane do standardowych button1, button2, button3 itd.? Domyślam się, że chodzi o wpisy DirectX, które są pod koniec pliku. Może ktoś inny doradzi coś konkretnego, jakoś nigdy mnie te wpisy nie interesowały.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #514 dnia: Czerwca 11, 2012, 15:40:18 »
Ja te wpisy z końca pliku cfg usuwałem ręcznie, następnie przypisywałem przez profilera. Logan zapukaj wieczorem do mnie na gg. Wejdziemy na TS i postaram się pomóc.

« Odpowiedź #515 dnia: Czerwca 11, 2012, 20:24:27 »
Mam problem z wyświetlaniem obrazu na MFD jeśli startuję z ramp start. Podejrzewam, że zbyt szybko kończę kalibrację dla ramp start INS 1.6 /70. Dla taxi jest INS 8.0 / 10. Czy to jest przyczyną moich problemów? Załączam zdjęcia MFD z ramp start, taxi oraz DED z INS.

Ramp start.

Taxi.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2012, 20:38:24 wysłana przez KosiMazaki »

Offline mj

• *
« Odpowiedź #516 dnia: Czerwca 11, 2012, 20:42:35 »
Powinieneś zaczekać na 8.0/10 RDY. Przy ramp start, zaraz po uruchomieniu silnika przełączam INS na ALIGN, wtedy pozostałe czynności wykonuję już w czasie kalibracji i nie trzeba później aż tyle czekać. Zawsze możesz też zrobić kompresję czasu, albo zrobić sobie kawę ;).

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #517 dnia: Czerwca 11, 2012, 20:50:31 »
Vito, proponuję trochę cierpliwości, jakbyś poczekał 2-4 minut dłużej zobaczyłbyś że wszystko hula. INS swoją drogą powinien być rozkręcony do 8.0.

« Odpowiedź #518 dnia: Czerwca 11, 2012, 22:55:45 »
Dzięki za wyjaśnienia, macie rację trochę cierpliwości nie zaszkodzi.

« Odpowiedź #519 dnia: Czerwca 20, 2012, 21:05:51 »
Cześć. Coś mi się ostatnio pochrzaniło w grze. Kiedyś jak odpalałem AIM9 to mogłem odpalić np od razu dwa pod rząd. Teraz, zaraz po pierwszej od razu automatycznie przełącza mi na AIM120. Czy to się jakoś gdzieś ustawia?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2012, 23:16:49 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #520 dnia: Czerwca 21, 2012, 00:01:43 »
Może się tak stać kiedy odpalasz ostatniego AIM9 lub po prostu masz coś w klawiszologii zmixowane. Generalnie to nie jest poprawne zachowanie.

« Odpowiedź #521 dnia: Czerwca 21, 2012, 13:07:28 »
Nie jest to ostatni AIM9. Proponujecie jakieś rozwiązanie oprócz nowej instalki?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #522 dnia: Czerwca 21, 2012, 13:20:24 »
Zrób reinstal. Teraz to i tak szybko się Falcona instaluje.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #523 dnia: Czerwca 21, 2012, 14:34:52 »
Nie jest to ostatni AIM9. Proponujecie jakieś rozwiązanie oprócz nowej instalki?
Spróbuj na innym pliku keystroke. Będziesz miał odpowiedź czy to kwestia hardwarowo-joystickowa, czy coś się w Falconie pomieszało, w co wątpię.

« Odpowiedź #524 dnia: Czerwca 21, 2012, 15:33:10 »
Ciekawostka dotyczaca HUD a konkretnie jasności świecenia, która jest regulowana dwoma funkcjami SimSymWheelUp oraz SimSymWheelDn przypisanymi do kółka (góra lewa strona). Zauważyłem, że w ramp start po włączeniu HUD funkcją SimHUDOn (wyłączenie SimHUDOff) HUD świeci się dosyć intensywnie. Wystarczy teraz załadować DTE i jaskrawość HUD dość znacznie maleje. Trzeba podkręcić jasność świecenia kółkiem. W ustawianiu parametrów DTE nie ma opcji ustawiania jasności świecenia HUD, dlatego jest to trochę dziwne.