Autor Wątek: BMS 4.X - ogólnie  (Przeczytany 103345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qba

• VFA-313
  • *
Odp: BMS 4.X - ogólnie
« Odpowiedź #570 dnia: Stycznia 11, 2013, 22:39:53 »
Wracając na moment do używania ruddera to dobrze jest go czasami depnąć w dogfighcie przy nożycach.

Dyskusję o profilach i plikach key przeniosłem tu. Mekki.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 10:13:34 wysłana przez Mekki »

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

« Odpowiedź #571 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:48:08 »
Ok, dzięki Bip3r.

Nie wpadłem na to, żeby sprawdzić ustawienia karty. Zaraz to zobaczę.

Poprawka. Syr.
Poprawka poprawki. Mekki. 8)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 20:51:08 wysłana przez Mekki »

« Odpowiedź #572 dnia: Stycznia 12, 2013, 20:03:27 »
Sorry, że post pod postem, ale nie mogę już edytować.

Odnośnie tych update`ów to czy po instalacji coś Wam się wykrzaczało, jakieś zmiany w przypisanych klawiszach, itp.?

I jeszcze jedno pytanko:
Czy podczas kampanii używaliście kiedyś bomby, jeśli dobrze pamiętam nazwanej B61?

« Odpowiedź #573 dnia: Stycznia 12, 2013, 20:28:42 »
Odnośnie tych update`ów to czy po instalacji coś Wam się wykrzaczało, jakieś zmiany w przypisanych klawiszach, itp.?

Tak. Gdy zrobiłem update 4 na ten stary 3, bez odinstalowania i instalowania BMS-a na nowo, to się sypał. Co do klawiszy, to też się pochachmęciło. Dlatego mam zawsze, gdzieś tam skopiowane pliki do profilera mojego Saitek'a. Załadowałem je na nowo i poszło wszystko normalnie. Na dodatek na szczęście, też skopiowałem plik keystrokes, bo zacząłem nieźle mieszać i się wszystko popiep....o.

Nie umiesz, nie używaj. Mekki. :evil:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 20:49:43 wysłana przez Mekki »

_michal

• Gość
« Odpowiedź #574 dnia: Stycznia 12, 2013, 20:55:53 »
Tak. Gdy zrobiłem update 4 na ten stary 3, bez odinstalowania i instalowania BMS-a na nowo, to się sypał.

U mnie wszystko śmigało bez problemu, trzeba było tylko na nowo wybrać plik key i ustawić rozdzielczość ekranu.

« Odpowiedź #575 dnia: Stycznia 12, 2013, 21:04:32 »
U mnie wszystko śmigało bez problemu.
A co już nie śmiga? He, he, he. :evil:
Poważnie _michaś. Pięć minut polatałem i robił się czarny ekran z komunikatem, że program przestał działać. Trzeba, było go zamknąć przez Menedżer zadań i tak za każdym razem. Po reinstalacji problem znikł.
I znowu interpunkcja. O Wielki Szmaragdzie przybądź i naucz Logana interpunkcji. Mekki.
Done. WSz.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 21:15:31 wysłana przez Mekki »

« Odpowiedź #576 dnia: Stycznia 13, 2013, 20:18:29 »
Na razie zainstalowałem update 2 i wszystko działa, ale chyba na razie na tym poprzestanę, chyba, że dalsze patche wprowadzają jakieś niezbędne zmiany?

Który teatr działań możecie polecić? Czytałem trochę i podobno Izrael jest fajny tylko trudny(to dobrze), natomiast ten z Grecją (nie pamiętam nazwy, chyba Aegan) jest do niczego. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #577 dnia: Stycznia 13, 2013, 23:38:59 »
Czy patche zawierają niezbędne zmiany? No pewnie. Nawet w ostatnim jest ich cała masa (kilka stron wcześniej o tym pisaliśmy). Wszystkie pliki update musisz wrzucić do jednego katalogu np. "Falcon BMS 4.32 Setup" (to nie jest katalog z zainstalowanym simem), klikasz aplikację "Falcon BMS Setup" i instalujesz wszystkie patche na raz w jednym locie.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #578 dnia: Stycznia 16, 2013, 18:40:45 »
Bałkany z nowymi teksturami zdaje się będą wyglądać lepiej niż Izrael.

« Odpowiedź #579 dnia: Stycznia 16, 2013, 18:43:12 »
Czy toto na przedostatnim screenie to nie jest czasem Plac Św. Piotra? Wow... tekstury są kozacke. :)

« Odpowiedź #580 dnia: Stycznia 16, 2013, 19:30:42 »
Bałkany z nowymi teksturami zdaje się będą wyglądać lepiej niż Izrael.
Na piramidy Chejhopsa! A kiedy, to ma wyjść, bo chyba jestem do tyłu? Piękne!
W pięknych okolicznościach przyrody będę siekł Jugoli.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #581 dnia: Stycznia 16, 2013, 20:22:50 »
Czy toto na przedostatnim screenie to nie jest czasem Plac Św. Piotra? Wow... tekstury są kozacke. :)

Tak to Watykan :). Cały Rzym jest fotorealistyczny. Więcej fot znajdziesz w tym temacie: (trzeba być zalogowanym)

Jeszcze jeden:

Na piramidy Chejhopsa! A kiedy, to ma wyjść, bo chyba jestem do tyłu? Piękne!
W pięknych okolicznościach przyrody będę siekł Jugoli.

Nie mam niestety zielonego pojęcia, ale też nie mogę się doczekać. :P
To robi lepsze wrażenie niż FLARE :D.

« Odpowiedź #582 dnia: Stycznia 16, 2013, 22:58:09 »
To jest świetne. A co myślicie o Izraelu? Warto sobie głowę zawracać?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #583 dnia: Stycznia 16, 2013, 23:51:08 »
Nie jestem kierowcą Falcona, ale pracuję nad tym, natomiast obczajałem Izrael w BMS turystycznie i jest cool. Jak ktoś ogarnia Vipera, to nie pożałuje, zwłaszcza, że dodatek zawiera jakieś tam specjalne izraelskie F-16 (zapewne chodzi malowanie przede wszystkim).

« Odpowiedź #584 dnia: Stycznia 17, 2013, 01:14:38 »
Izrael spoko, trudny dość, no i fps'y lecą strasznie na pysk. Boję się, że na Bałkanach będzie masakra. :(